Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 20:17

Στίβος: "Πέταξε" στα 8μ.60 ο Τεντόγλου, κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο στο μήκος, που συνιστά ρεκόρ καριέρας, 16η επίδοση στην ιστορία του αγωνίσματος και δεύτερη στην ιστορία της Ελλάδας, έγραψε ο Μίλτος Τεντόγλου το απόγευμα της Τετάρτης στην Καλλιθέα.

Ένα καταπληκτικό άλμα στα 8μ.60 έκανε το απόγευμα της Τετάρτης (26/5) στο Μίτινγκ Αλμάτων στο γήπεδο της Καλλιθέας ο Μίλτος Τεντόγλου, ένα άλμα που είναι το κορυφαίο του Έλληνα αθλητή, το κορυφαίο για φέτος στον κόσμο και το δεύτερο καλύτερο στην ιστορία της Ελλάδας μετά από το 8μ.66 του Λούη Τσάτουμα στα Παπαφλέσσια του 2007!

Ο 23χρονος πρωταθλητής βρίσκεται πλέον στη 16η θέση των κορυφαίων αλμάτων στην ιστορία του μήκους, έδειξε σε σπουδαία κατάσταση και σίγουρα έχει στο μυαλό του κάτι μεγάλο, κάτι σπουδαίο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ακόμη κι αυτός εντυπωσιάστηκε από την επίδοσή του, που ήταν πραγματικά καταπληκτική μετά από το πρώτο άκυρο άλμα του.

"Το πανελλήνιο ρεκόρ δεν ξέρω πότε θα το σπάσω, όπου γίνει. Πρέπει να κάνω 8μ.70, είναι μεγάλο άλμα, δεν ξέρω. Με προβληματίζουν ο Κουβανός Ετσεβάρια, ο Τζαμαϊκανός Γκέιλ, οι Αμερικανοί, ένας Ιάπωνας που μπορεί να είναι απειλητικός στη χώρα του" ήταν τα λόγια του Τεντόγλου, ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού το προηγούμενο διάστημα.

Πηγή: sport24.gr