Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2022 18:00

Πλήθος συμμετοχών στον αγώνα ανάπτυξης ιππικής αντοχής στο Πλατύ

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή 28 αθλητών από Αθήνα, Πάτρα, Πύργο και Καλαμάτα διεξήχθη στις 10 Απριλίου στο Πλατύ, ο 5ος αγώνας ανάπτυξης ιππικής αντοχής.

Ενας αγώνας που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τον Ιππικό Ομιλο Καλαμάτας, στις νέες εγκαταστάσεις του ομίλου στο Πλατύ. Σύμφωνα με τη γνώμη των συμμετεχόντων, ήταν μια από τις ωραιότερες διαδρομές που έχουν σχεδιασθεί, φιλική τόσο για τα άλογα, όσο και για τους αναβάτες, σε ένα περιβάλλον μέσα στη φύση, με κλιμακούμενη δυσκολία αντίστοιχη της κάθε κατηγορίας.

Στους αγώνες, που έγιναν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας συμμετείχε με κλιμάκιο 15 αθλητών, στην κατηγορία Ε 20ΧΛΜ, εκ των οποίων οι περισσότεροι πήραν την Άδεια Ικανότητας Αθλητού Ιππικής Αντοχής την προηγούμενη μέρα, στην ημερίδα που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ομίλου.
Αναλυτικά μετείχαν οι: Καχριμανίδου Ιωάννα και Esperado, Κυριτσοπούλου Νεφέλη και Wee Mac, Πλάγος Μάριος και Alexandros, Ευτυχιάκου Μαρία-Ελένη και Cerenity du Werfat, Φωτεινάκη Κατερίνα και Rosy Capitol, Rich Sally-Anne και Phaethon, Μάγουλας Βασίλης και Harrys, Δημαράς Γιώργος και Sun Dance, Δρούγα Κωνσταντίνα και Grey Capitol, Καρατσίκου Αγάθη και Oascr du Perron, Παναγιωτοπούλου Άννα-Μαρία και Woomera, Χρονοπούλου Μαρία και Periklis, Μάντη Ευαγγελία και Mohito, Σικαλιά Μαρία-Αστρίνη και Rodrigo, Swarts Noemi και Irida.

“Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας για την εξαιρετική τους πρώτη εμφάνιση στο άθλημα αυτό, και ένα ακόμα πιο μεγάλο μπράβο στον Μάριο Πλάγο, που είναι ένας από τους αθλητές των Special Olympics, του τμήματος θεραπευτικής ιππασίας του ομίλου μας, και για πρώτη φορά πήρε μέρος σε αγώνα ανάπτυξης και διέπρεψε! Ο Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας διευρύνει πια την αθλητική του δραστηριότητα και στο άθλημα της ιππικής αντοχής και ευελπιστεί στη διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερων αγώνων, μιας και η τοποθεσία στο Πλατύ αποτελεί πρότυπο για το άθλημα αυτό”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο Ιππικός Ομιλος και ευχαριστεί όσους βοήθησαν για τη διεξαγωγή του αγώνα. Επόμενο ραντεβού, το Τουρνουά Ανάπτυξης που θα λάβει χώρα στην Καλαμάτα τον Μάιο με αγωνίσματα υπερπήδησης εμποδίων και ιππικής δεξιοτεχνίας!