Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2022 18:32

ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Χάλκινο μετάλλιο ο Μπάλλας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Χάλκινο μετάλλιο ο Μπάλλας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε ο Αγγελος Μπάλας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα καράτε παίδων – κορασίδων, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Στεφανόπουλος» (Ολυμπιακό κέντρο Πυγμαχίας) στο Περιστέρι Αττικής, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε.

Ο αθλητής του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο κούμιτε, στην κατηγορία +55 κιλά στους παίδες του 2009.
Ο Μπάλλας σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία, σημείωσε τέσσερις νίκες και μία ήττα, που του στέρησε την παρουσία του στον τελικό. Με το μετάλλιο που κατέκτησε, ωστόσο, έλαβε παράλληλα και το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στους Βαλκανικούς αγώνες με την Εθνική ομάδα.
Ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος συμμετείχε στους παραπάνω αγώνες με πέντε συνολικά αθλητές και αθλήτριες. Συμμετείχαν ακόμα η Δημητρία Μιχοπούλου, η Μάρα Μιχοπούλου, ο Ηλίας Ηλιόπουλος και ο Δημήτρης Σμυρνιός, που έδειξαν μαχητικό πνεύμα και άρτια τεχνική κατάρτιση, αλλά δεν πλασαρίστηκαν για λεπτομέρειες στα μετάλλια. Έδωσαν όμως υποσχέσεις με την αγωνιστική τους παρουσία και τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισαν, για μια ακόμα πιο δυνατή συνέχεια.
Να σημειωθεί ότι οι αγώνες έγιναν παρουσία της νέας ηγεσίας του αθλήματος με επικεφαλής τον Θεόδωρο Σιετή και του Υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι Έλληνες Καρατέκα, που έδειξαν το υψηλό τεχνικό και ανταγωνιστικό επίπεδο που υπάρχει στο Ολυμπιακό άθλημα του Καράτε με φυσικό επακόλουθο τις τόσες επιτυχίες που μας χαρίζει το εν λόγο άθλημα στις διεθνείς διοργανώσεις.
Οι προπονητές του καλαματιανού συλλόγου Γιάννης και Ευάγγελος Μπούρας με αφορμή τη συμμετοχή του Παμμεσσηνιακού Α.Σ. στο εν λόγω πρωτάθλημα, δήλωσαν τα ακόλουθα: “ Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το νέο μετάλλιο, που ήρθε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και την είσοδο ενός ακόμα αθλητή μας στην Εθνική ομάδα της χώρας μας. Αντικατοπτρίζει την οργανωμένη και στοχευόμενη προπόνηση που εφαρμόζουμε. Οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας, παρουσίασαν ένα μεγάλο μέρος από αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και αυτό που τους έλειψε, ήταν η εμπειρία και αρκετές προπονήσεις που έχασαν λόγω των συνθηκών που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο με τον covid 19. To σημαντικό τόσο στον αθλητισμό όσο και στη ζωή είναι να συμμετέχεις, να αντιλαμβάνεσαι το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείσαι και να εργάζεσαι με στόχο την αυτoβελτίωση”.