Δευτέρα, 30 Ιούλιος 2018 13:36

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: “Το ίδιο ανταγωνιστικοί και τη νέα σεζόν στην Α2”, λέει η Γωγώ Σουρή

Γράφτηκε από τον

Η δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Α2 εθνικής γυναικών, καθώς και η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των αναπτυξιακών ομάδων του συλλόγου, είναι οι στόχοι του γυναικείου τμήματος βόλεϊ του Μεσσηνιακού για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Η ομάδα θα πάρει μέρος τη νέα σεζόν για 5η συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 και εκείνο που θα επιδιώξει είναι να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει ότι καλύτερο, όπως και τη προηγούμενη περίοδο, όπου έφτασε στα πλέι-οφ για να διεκδικήσει την άνοδο της στην Pre League, τη νεοσύστατη κατηγορία, που πλέον αποτελεί ένα σκαλοπάτι πριν από την Α1 εθνική.

Για να μπορέσει να υλοποιήσει τον παραπάνω στόχο, οι υπεύθυνοι του τμήματος βόλεϊ φρόντισαν από νωρίς να κτίσουν την ομάδα της νέας σεζόν, στελεχώνοντας το έμψυχο δυναμικό με αθλήτριες από τον περσινό κορμό, αλλά και κάποιες που αποκτήθηκαν στη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Σε ότι αφορά το υπάρχον υλικό, παρέμειναν όλες οι αθλήτριες εκτός από τις Κωνσταντίνα Πασσιά και Κέλλυ Χειλαδάκη, οι οποίες ζήτησαν και έμειναν ελεύθερες.

Από εκεί και πέρα έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης, ώστε η ομάδα, όπως προαναφέραμε να δυναμώσει σε όλες τις θέσεις και να παρουσιαστεί τη νέα σεζόν πιο ανταγωνιστική. Ετσι αποκτήθηκαν οι Γλυκερία Κωνσταντίνου, η Μεσσήνια στην καταγωγή (από το Κουτήφαρη Αριστομένη), κεντρική Μαρίτα Καφίρη, η ακραία Κατερίνα Παπασπυροπούλου και η λίμπερο Ιουλία Ζερδεβά, καθώς ανανεώθηκε ο δανεισμός της από την Παναχαϊκή για δεύτερη χρονιά.

Η Γωγώ Σουρή, θα είναι η υπεύθυνη για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων, αφού πριν από λίγες ημέρες η διοίκηση ανανέωσε τη συνεργασία μαζί της και έτσι θα έχει και τη νέα χρονιά την τεχνικη καθοδήγηση της γυναικείας ομάδας.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της, μιλήσαμε για το σχεδιασμό ενόψει της αγωνιστικής σεζόν που έρχεται, τη βράβευση της στη διάρκεια της γιορτής για τη συμπλήρωση των 130 χρόνων του Μεσσηνιακού και για τη συνύπαρξη με τον Απόλλωνα Καλαμάτας στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής.

Σχετικά με το σχεδιασμό και το στόχο για τη νέα χρονιά ανέφερε: “Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα γιατί μας ενδιαφέρει να πρωταγωνιστήσουμε. Από εκεί και πέρα ότι καλύτερο ας έρθει. Εχουμε κάνει κάποιες μεταγραφές, ενισχύοντας το δυναμικό της ομάδας, αλλά δεν έχουμε τελειώσει. Θα γίνουν και άλλες μεταγραφικές κινήσεις ώστε να ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας.

Για την ακαδημία σημείωσε: “Σε ότι αφορά την υποδομή θα δώσουμε μεγαλύτερο βάρος και στα αναπτυξιακά τμήματα. Εκεί πρέπει να δώσουμε μεγάλη βάση, ώστε να βγάλουμε αθλήτριες που από τα μικρότερα τμήματα θα φτάσουν μέχρι την πρώτη ομάδα”.

Ο Μεσσηνιακός θα έχει φέτος αντίπαλο του στο πρωτάθλημα τον Απόλλων Καλαμάτας. Για το αν θα υπάρχει ανταγωνισμός ή κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες, η κ. Σουρή δήλωσε: “Πρώτα απ’ όλα έχω να πω ότι μια πόλη όπως η Καλαμάτα δεν μπορεί να έχει δύο ομάδες στην ίδια κατηγορία. Οπως έχω πει και παλιότερα, πρέπει να υπάρχει μια ομάδα στην μεγαλύτερη κατηγορία ώστε όλοι να μπορούν να τη βοηθήσουν και από εκεί και πέρα να υπάρχει άλλη μια πιο κάτω η οποία θα λειτουργεί σαν θυγατρική. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στον ανδρικό βόλεϊ, να συμμετέχει μία ομάδα σε ανώτερη κατηγορία. Αυτό που λέω δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τον Απόλλωνα με τον οποίο θα είμαστε μαζί στην Α2 εθνική”.

Οσο για τη συνύπαρξη με τον Απόλλωνα μας είπε: “ Σίγουρα η παρουσία ακόμη μιας ομάδας, από την Καλαμάτα στην Α2 είναι ένα κίνητρο για την πόλη. Αυτό όμως που θεωρώ πως θα ήταν το ιδανικό και το ανέφερα και πιο πάνω είναι πως θα ήταν καλύτερα να υπάρχει μία ομάδα σε μεγάλη κατηγορία, είτε πρόκειται για γυναίκες, είτε για άνδρες. Τώρα σε ότι αφορά τη συνύπαρξη μας στο πρωτάθλημα ελπίζω και οι δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους, όσο πιο νωρίθς γίνεται, αν και πιστεύω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα παραμονής. Θα είναι ένα καλό ντέρμπι και να το απολαύσει ο κόσμος”.

Σχολιάζοντας τη βράβευση της, ανέφερε: “Ηταν τεράστια τιμή για το πρόσωπο μου, στην ολοκλήρωση της αθλητικής μου καριέρας. Ηταν πολύ συγκινητικό και τιμητικό που διάλεξαν να με τιμήσουν για τη προσφορά μου και για το έργο μου. Είναι η μέγιστη τιμή για μια αθλήτρια”.