Δευτέρα, 20 Αύγουστος 2018 18:33

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΙΕΡΗΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Εχουν μπει οι βάσεις για το μεγάλο άλμα”

Γράφτηκε από τον
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΛΙΕΡΗΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Εχουν μπει οι βάσεις για το μεγάλο άλμα”

Να πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής βόλει ανδρών έχει ως στόχο της η Καλαμάτα ‘80, αφήνοντας πίσω της μια άσχημη, έτσι όπως εξελίχθηκε χρονιά, που κυριολεκτικά κατάφερε να ανανεώσει την παραμονή στην κατηγορία στο τελευταίο παιχνίδι.


Βέβαια, κρυφό όνειρο αποτελεί η διεκδίκηση της μιας εκ των δύο θέσεων, που οδηγεί στην Α1 εθνική μέσα από αγώνες μπαράζ. Για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και να υλοποιήσει, αυτό το κρυφό όνειρο η διοίκηση προχώρησε με προσεκτικές κινήσεις στο κτίσιμο της ομάδας. Αρχικά φρόντισε να διατηρήσει στο δυναμικό της, όλους σχεδόν τους παίκτες από την περσινή χρονιά, με εξαίρεση τον Παντελή Αγγέλη, που αποχώρησε. Στη συνέχεια φρόντισε να ενισχύσει την ομάδα σε θέσεις που είχε ανάγκη, αποκτώντας 4 παίκτες με εμπειρία από συμμετοχή σε ομάδες της Α1 και διάθεση να βοηθήσουν ώστε να εκπληρώσει τους στόχους της η ομάδα. Σε αυτούς πρόσθεσε έναν ταλαντούχο αθλητή από το παιδικό τμήμα τον Νίκο Μπιρμπίλη. Στον πάγκο προχώρησε σε αλλαγή, ανεβάζοντας στην πρώτη ομάδα τον Γιώργο Κουλιέρη και δίνοντας άλλο ρόλο στο Χρήστο Δημητρακόπουλο, ο οποίος θα έχει την τεχνική καθοδήγηση των τμημάτων υποδομής της ακαδημίας του συλλόγου. Γενικά η διοίκηση με τις κινήσεις της προσπαθεί να λειτουργήσει την ομάδα σε πιο επαγγελματικά πλαίσια σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στην ανδρική, αλλά και στα τμήματα υποδομής που τα τελευταία χρόνια πέρα από τις επιτυχίες, έχουν αναδειχθεί νεαροί αθλητές όπως τα αδέρφια Σπύρος και Αρης Χανδρινός, ο Νίκος Μπιρμπίλης που προωθήθηκε και ακολουθούν και άλλα παιδιά. Εξίσου σημαντικό στην προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση για να εκπληρωθούν οι παραπάνω στόχοι, είναι να στηρίξει ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας, αλλά και οι φίλοι του βόλεϊ γενικά όχι μόνο με τη συχνή παρουσία στους αγώνες, αλλά και οικονομικά.
Για όλα τα παραπάνω μίλησε στο “Notosport” σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο προπονητής του ανδρικού τμήματος Γιώργος Κουλιέρης, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα τα τελευταία 4 χρόνια.

- Η ομάδα τη χρονιά που έφυγε δεν είχε την αναμενόμενη πορεία. Τι έφταιξε και δεν βγήκε ο σχεδιασμός που είχατε κάνει στην αρχή της περιόδου;

“Οντως δεν είχαμε την πορεία και την εικόνα που είχαμε στο μυαλό μας, όταν σχεδιάσαμε την ομάδα. Λίγο αδικήσαμε τους εαυτούς μας όλοι μας, γιατί η ομάδα αυτή δεν άξιζε να διεκδικήσει την παραμονή της στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, ήταν για παραπάνω. Οι λόγοι ήταν κυρίως η μη συνύπαρξη όλων των παικτών στις προπονήσεις με αποτέλεσμα να έχουμε ανομοιομορφία στους αγώνες. Στην ομάδα μας συμβαίνει κάτι που είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ξεκινάει η προετοιμασία και έχουμε 18 με 20 παίκτες και όταν αρχίζουν οι επίσημοι αγώνες μένουμε με τους μισούς. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο και είναι πραγματικά αξιοπερίεργο”.

- Για ποιο λόγο προχωρήσατε σε αλλαγή προπονητή; Επαιξε ρόλο και η πορεία της, την σεζόν που πέρασε;

“Δεν έπαιξε ρόλο η πορεία μας. Κρίθηκε από τη διοίκηση να υπάρξει αλλαγή στο προπονητικό τιμ και αξιοποίηση του Χρ. Δημητρακόπουλου σε άλλο πόστο μέσα στην ομάδα”.

- Εμειναν τα περισσότερα παιδιά από το υπάρχον δυναμικό και έγιναν προσθήκες τεσσάρων έμπειρων παικτών. Που αποσκοπούν αυτές οι κινήσεις;

“Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια του τμήματος για να λειτουργήσει η ομάδα σε πιο επαγγελματικά πλαίσια σε όλα τα επίπεδα. Αυτό αγωνιστικά θα βοηθήσει τους γηγενείς αθλητές με τη προσθήκη επαγγελματιών αθλητών, που έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερες κατηγορίες. Γι’ αυτό το λόγο προχωρήσαμε στην ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Μαδούρα και στην προσθήκη τεσσάρων ακόμη αθλητών των Θωμά Καπίρη, Νίκου Αλεξάκη, Δημήτρη Σιδηρόπουλου, Γιάννη Κατσιαφλάκα. Ολοι οι παραπάνω αθλητές έχουν παίξει στην Α1 κατηγορία και θα βοηθήσουν με την εμπειρία τους, αλλά και τη διάθεση για διάκριση στους στόχους της ομάδας. Ο στόχος μας είναι να είμαστε στις 4 πρώτες ομάδες του ομίλου μας, ώστε να παίξουμε στη β’ φάση του πρωταθλήματος με κρυφό όνειρο, να κατακτήσουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν σε μπαράζ ανόδου στην Α1”.

- Το γεγονός ότι υπάρχουν λιγότερες ομάδες στο όμιλο τη φετινή σεζόν, κάνει πιο αδύναμο το πρωτάθλημα ή θα είναι πιο ανταγωνιστικό;

“Πρέπει να προσαρμοστούμε με τις συνθήκες που θα αγωνιστούν όλοι. Σίγουρα ένα πρωτάθλημα μεγαλύτερο ευνοεί την καλύτερα προπονημένη και δομημένη ομάδα. Γιατί σε μικρό πρωτάθλημα τα λάθη θα πρέπει να είναι ελάχιστα. Εχουν ενισχυθεί όλες οι ομάδες στον όμιλο μας και αυτό θα κάνει τα παιχνίδια συναρπαστικά και πολύ ανταγωνιστικά. Οπότε θα έλεγα ότι το πρωτάθλημα ναι μεν είναι μικρό, αλλά θα είναι άκρως ανταγωνιστικό για να το παρακολουθήσει κανείς. Εξάλλου το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις, όποια θέση και να κατακτήσεις στην κανονική περίοδο μετά θα δώσεις και άλλα παιχνίδια είτε πρόκειται για να διεκδικήσεις άνοδο, είτε για να μείνεις κατηγορία. Οπότε σε διάρκεια θα είναι όπως ένα κανονικό πρωτάθλημα 12 ομάδων, που είναι συνήθως”.

- Είναι έτοιμη η ομάδα να διεκδικήσει άνοδο στην Α1 εθνική;

“Εχουν μπει οι βάσεις τα τελευταία χρόνια κυρίως με την παρουσία τη δική μου, αλλά και του Χρ. Δημητρακόπουλου ώστε η ομάδα να κάνει το μεγάλο άλμα στα αμέσως επόμενα χρόνια. Νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να πραγματοποιηθεί το μεγάλο όνειρο και δουλεύουμε προς αυτό, όλοι όσοι εμπλέκονται διοίκηση, προπονητές, αθλητές. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αθλητές από τις ακαδημίες μας. Ηδη τα αδέρφια Σπύρος και Αρης Χανδρινός είναι βασικά στελέχη της ανδρικής ομάδας, αλλά υπάρχουν και άλλα παιδιά που αν συνεχίζουν να προπονούνται θα στελεχώσουν την ανδρική ομάδα. Με τη βοήθεια των μεγαλύτερων και των μεταγραφών ευελπιστούμε να εξελιχθούν σε βασικά στελέχη της. Εξάλλου όλοι θέλουμε αν πραγματοποιηθεί το όνειρο της ανόδου, αυτό να επιτευχθεί και με την παρουσία παιδιών από την πόλη μας”.

- Η παιδική ομάδα είχε αξιόλογη παρουσία και πήγε στο φάιναλ φορ, διεκδικώντας ένα μετάλλιο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες υποδομής της Καλαμάτας ‘80 παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση και βρίσκονται πάντα να διεκδικούν στόχους. Που οφείλεται αυτό;

“Πρώτα απ’ όλα στην απόφαση της διοίκησης να συνεργαστεί με παλιούς παίκτες που επέστρεψαν στην πόλη. Από την άλλη αποτελούν μια καλή φουρνιά που δουλεύει καιρό και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να φαίνονται”.

- Χρειάζεται να γίνουν κινήσεις για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της ακαδημίας, ώστε μελλοντικά να μπορέσει να ωφεληθεί και η ανδρική ομάδα;

“Πάντα υπάρχει χώρος για να βελτιώσεις πράγματα. Το ότι βρήκαμε συγκεκριμένες ώρες προπόνησης με την ομάδα παίδων μας βοήθησε ώστε να προετοιμαστούμε καλύτερα όλοι μαζί. Οσες πιο πολλές προπονητικές ώρες έχεις, τόσο καλύτερα αποτελέσματα έχεις. Αυτό δεν είναι θέμα μόνο δικό μας, αλλά και σε συνεργασία με το δήμο που έχει να καλύψει τόσες ανάγκες”.

- Πέρσι πήραν χρόνο συμμετοχής τα αδέρφια Σπύρος και Αρης Χανδρινός στην πρώτη ομάδα. Φέτος θα συμβεί το ίδιο; Πέρα από τα δύο παιδιά θα δούμε και άλλους νεαρούς να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στην ανδρική ομάδα;

“Πρέπει να επενδύσουμε στα αδέρφια Χανδρινού γιατί πρώτα απ’ όλα είναι καλοί παίκτες και η εξέλιξη και βελτίωση τους είναι καθημερινή. Υπολογίζω πάρα πολύ σε αυτούς τη φετινή χρονιά”.


-------------------------------------
“Θα...αναγκάσουμε το φίλαθλο
κόσμο να έρθει κοντά μας”

Ως επίλογο ο Γιώργος Κουλιέρης θέλησε να κλείσει τη συνέντευξη κάνοντας αναφορά στο φίλαθλο κόσμο και τη στήριξη του στην ομάδα.
“Κλείνοντας θέλω να πω ότι την εικόνα και τη στήριξη που είδα στα τελικά των παίδων, το Μάϊο σε ένα κατάμεστο Κλειστό, θέλω να τη δω και τη φετινή χρονιά στους αγώνες της ανδρικής ομάδας. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεκινήσει πρώτα από την ομάδα, η οποία θα πρέπει να προσφέρει ωραία θέαμα παίζοντας καλό βόλεϊ. Με αυτό τον τρόπο θα “αναγκάσουμε” το φίλαθλο κόσμο της ομάδας και γενικά τον κόσμο που του αρέσει το βόλεϊ να έρθει κοντά μας και να στηρίξει τις προσπάθειες μας σε κάθε αγώνα. Ελπίζω στο τέλος η χρονιά να μας βρει πιο έτοιμους στο μεγάλο στόχο που είναι η συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία”