Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2020 14:05

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Να καθίσουμε σπίτι και να έχουμε υπομονή”, το μήνυμα του Παν. Ντάκουρη

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: “Να καθίσουμε σπίτι και να έχουμε υπομονή”, το μήνυμα του Παν. Ντάκουρη

Να ακολουθήσουν τις οδηγίες της κυβέρνησης και να παραμείνουν στο σπίτι μέχρι να ξεπεραστεί η πανδημία, συνιστά στους αθλητές της ομάδας η διοίκηση της Καλαμάτας ‘80.

Αλλωστε από τη στιγμή που έχει ανασταλεί κάθε αθλητική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα, δεν χρειάζεται να κάνουν άσκοπες μετακινήσεις. Σχετικές με τα παραπάνω λόγια είναι και οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Παναγιώτη Ντάκουρη στο “Notosport: “Λόγω της αναστολής του πρωταθλήματος όλα στην ομάδα είναι σε παύση. Οι αθλητές ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα προπόνησης στο σπίτι ώστε να παραμείνουν σε όσο το δυνατόν καλή αγωνιστική κατάσταση. Από εκεί και πέρα ακολουθούμε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και μένουμε στο σπίτι μέχρι να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η πανδημία”. Κλείνοντας τις σύντομες δηλώσεις του ο προπονητής των Λύκων με αφορμή την την πανδημία, έστειλε το δικό του μήνυμα τονίζοντας ότι: “Θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες που έχουν τεθεί. Να καθίσουμε στο σπίτι και να έχουμε υπομονή”. Την Παρασκευή η Ε.Ο.ΠΕ., με ανακοίνωση της γνωστοποίησε και επίσημα την ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την διατήρηση της αναστολής όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων μέχρι νεωτέρας, καθώς και την αναβολή του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών.

Η νέα κατηγορία

Μετά και την παραπάνω ανακοίνωση, αν και πότε θα επαναρχίσουν οι διοργανώσεις και σε ότι αφορά την Καλαμάτα ‘80, στον όμιλο της, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς ο Μίλωνας είναι μόνος στην κορυφή και ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο, έχοντας αποκτήσει σημαντική διαφορά από τον δεύτερο, ενώ και οι 4 ομάδες που ακολουθούν φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Pre League. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία που αναμένεται να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει στο ανδρικό βόλεϊ από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό βέβαια θα οριστικοποιηθεί το πιθανότερο μέσα στο Μάϊο, εφόσον έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον κορονοϊό. Σε περίπτωση επανέναρξης του πρωταθλήματος η Καλαμάτα ‘80 έχει ρεπό σύμφωνα με το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής, έτσι θα έχει επιπλέον χρόνο για να προετοιμαστεί για τα παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου. Βέβαια θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε τις εξελίξεις από την πανδημία για να δούμε αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα.