Δευτέρα, 10 Αύγουστος 2020 12:40

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Με υψηλούς στόχους στην Pre League η Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ: Με υψηλούς στόχους στην Pre League η Καλαμάτα ‘80

Το πλασάρισμα στις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στη β’ φάση και στη διεκδίκηση της καλύτερης θέσης έχει ως στόχο της η Καλαμάτα ‘80 στο πρωτάθλημα της Pre League Ανδρών, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Μια άγνωστη κατηγορία, για την οποία η Καλαματιανή ομάδα έχει προετοιμαστεί για να διεκδικήσει το καλύτερο, κάτι που φαίνεται και από το έμψυχο δυναμικό στο οποίο θα στηριχθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο, ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης που θα την καθοδηγήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μια πρώτη εικόνα για το τι να περιμένουμε από τους “Λύκους” την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν, μας έδωσε ο Παναγιώτης Ντάκουρης που μίλησε στην “Ελευθερία”: “Ξεκινώντας από το αγωνιστικό, το βασικό είναι ότι διατηρήσαμε τον ίδιο κορμό και με τις προσθήκες των δύο παιδιών ενισχυθήκαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ο στόχος λοιπόν είναι να πάμε ακόμα καλύτερα σε αυτό το δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Το γεγονός είναι σίγουρα ότι θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά και σε μια ανταγωνιστική κατηγορία, όπου στοχεύουμε ψηλά. Πρωταρχικός στόχος στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος είναι το πλασάρισμα στις δύο πρώτες θέσεις, που θα μας δώσει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε κάτι ακόμα περισσότερο. Θεωρητικά μας έχουν ως φαβορί για την άνοδο, αλλά εμείς πάμε πολύ συντηρητικά και αυτό θα προσπαθήσουμε να το αποδείξουμε στο γήπεδο”.

Οσον αφορά την εικόνα που έχει από τις άλλες ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη διάρκεια του πρωταθλήματος ανέφερε: “Από τις πληροφορίες που έχουμε έως τώρα, υπάρχουν τουλάχιστον 3 ομάδες που θα είναι εξίσου ανταγωνιστικές, η Ερυθραία, που έχει παράδοση στο χώρο του βόλεϊ, η ΑΕΚ και Α.Σ. Κέρκης από τη Σάμο”.

Για να μπορέσει η Καλαμάτα ‘80 να υλοποιήσει τους στόχους της νέας περιόδου θα χρειαστεί την συμπαράσταση των φιλάθλων, αλλά γνωρίζει ότι λόγω της πανδημίας, αυτό δεν θα είναι εύκολο, όπως σημείωσε στη συνέχεια των δηλώσεων το Από υ ο κ. Ντάκουρης: “Κάνουμε μία πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια και θέλουμε το φίλαθλο κόσμο της Καλαμάτας να την αγκαλιάσει. Σαφώς είναι μια κατάσταση την οποία δεν ξέρουμε πως θα προχωρήσει και σίγουρα μας προβληματίζει αυτό το γεγονός, γιατί η πανδημία έχει επηρεάσει την κοινωνία και όχι μόνο τον αθλητισμό. Βέβαια θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες που θα πάρουμε από τον ΕΟΔΥ, αλλά και την ομοσπονδία για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα και να κυλήσουν όλα ομαλά”.

Η στήριξη του κόσμου μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους όπως η αγορά καρτών για την οικονομική ενίσχυση της ομάδα. Μάλιστα η διοίκηση μέσα από τη σελίδα της στο Facebook, ενημερώνει σχετικά με το πως μπορεί ο κόσμος να πάρει κάρτες και να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Κυκλοφόρησαν! Οι κάρτες οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας μας είναι εδώ! Προμηθεύσου τώρα τη δικιά σου και βοήθησε την προσπάθεια μας στο πρωτάθλημα της Preleague!! Πληροφορίες με μήνυμα στα social media του συλλόγου μας, στο τηλέφωνο 6977809843 και στο καφέ Λωτός στην πλατεία της Καλαμάτας”.

Εναρξη στις 7 Σεπτέμβρη

Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η Καλαμάτα ‘80 την προετοιμασία της για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο Κλειστό Γυμναστήριο του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, που θα είναι και η έδρα της ομάδας.

Από εκεί και πέρα έχουν βγει και οι ημερομηνίες για τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, τα οποία θα γίνουν στην Καλαμάτα, αλλά και εκτός νομού. Το ξεκίνημα θα γίνει στις 3 Οκτωβρίου, ενώ η ομάδα θα συμμετάσχει και σε τουρνουά, ενώ θα διεξαχθεί και το καθιερωμένο πλέον τουρνουά στη μνήμη του παράγοντα της ομάδας Γιάννη Μπουσούνη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το συγκεκριμένο τουρνουά θα διεξαχθεί το διήμερο 24 και 25 Οκτωβρίου. Το διήμερο 31 Οκτωβρίου με 1 Νοέμβριου θα συμμετάσχει στο τουρνουά του Πανερυθραϊκού στη Νέα Ερυθραία. Για την ώρα δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι ομάδες που θα δώσουν το “παρών” στα δύο παραπάνω τουρνουά.

Το έμψυχο δυναμικό

Στους παίκτες που στελέχωσαν το έμψυχο δυναμικό της χρονιάς που πέρασε θα στηριχθεί και τη φετινή η Καλαμάτα ‘80, καθώς και στους δύο σπουδαίους αθλητές που αποκτήθηκαν από το μεταγραφικό παζάρι. Δύο αθλητές που ανεβάζουν σημαντικά τον πήχη και δημιουργούν προσδοκίες.

Το φετινό ρόστερ αποτελείται από τους Βαγγέλη Ντάκουρη, Νίκο Γεωργάτο, Νίκο Ντόντη, Νίκο Μπεσή, Αλέξη Μπούρα, Παναγιώτη Κακαλέτρη, Γιάννη Κατσιαφλάκα, Νίκο Μπιρμπίλη, Στέφανο Ξεροβάσιλα, Κωνσταντίνο Δημητούλη, Φέλιξ Μπλάουελ, Αρη Χανδρινό (ίσως να αποχωρήσει λόγω σπουδών), οι οποίοι ανανέωσαν τη συνεργασίας τους και στους νεοαποκτηθέντες Κώστα Δαλακούρα, Νίκο Παλέντζα.