Τετάρτη, 31 Μάρτιος 2021 12:48

ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Σήμερα το πρώτο σερβίς στο κύπελλο Ελλάδας

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Σήμερα το πρώτο σερβίς στο κύπελλο Ελλάδας

Η αυλαία στο Κύπελλο Ελλάδας βόλεϊ Γυναικών ανοίγει σήμερα, με τη διεξαγωγή των πρώτων αγώνων, στους οποίους μετέχουν αποκλειστικά οι ομάδες της Α1.

Στο χρονικά πρώτο παιχνίδι (17:00), ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στη Μίκρα τη Θέτιδα Βούλας. Οι δύο ομάδες βρίσκονταν στο Β΄ όμιλο του πρωταθλήματος και στο μεταξύ τους παιχνίδι, ο Δικέφαλος του Βορρά είχε νικήσει με 3-0 σετ. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Απριλίου (17:00), στο κλειστό της Βούλας.

Μισή ώρα αργότερα (17:30) θα ξεκινήσει στο «Π. Σαλπέας» του Πειραιά η αναμέτρηση του Πορφύρα με τον ΑΟ Θήρας. Ο Πορφύρας ήταν από τις ομάδες που ταλαιπωρήθηκαν από τον κορονοϊό και θα έχει στη διάθεσή του μόλις 10 αθλήτριες απέναντι στην ομάδα της Σαντορίνης, που θα τη συναντήσει για πρώτη φορά φέτος, αφού στο πρωτάθλημα βρίσκονταν σε διαφορετικούς ομίλους. Ο αγώνας - ρεβάνς θα τελεστεί στο ΔΑΠΠΟΣ της Σαντορίνης, στις 3/4 (19:30). Η Λαμία θα υποδεχθεί στο «Χαλκιοπούλειο» (18:00) τον Αίαντα Εύοσμου (η ρεβάνς το Σάββατο 3 Απριλίου στις 18:00), ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσει μία από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις της α΄ φάσης, εκείνη μεταξύ του Μαρκόπουλου και του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες», που είναι και οι Κυπελλούχες Ελλάδας, θέλουν να διατηρήσουν τον τίτλο τους, ενώ το Μαρκόπουλο επιδιώκει να κάνει την έκπληξη και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 3/4 στις 19:30, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη».
Δύο από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας, η ΑΕΚ και ο Άρης, θα τεθούν αντιμέτωποι στις 18:45 στο «Α. Κόντος». Αμφότεροι οι σύλλογοι ξεκινούν τη διοργάνωση με μεγάλες αξιώσεις και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αναμένονται ντέρμπι. Το δεύτερο παιχνίδι, στο κλειστό της Μίκρας, θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Απριλίου στις 19:00. Τις μαχητικές Αμαζόνες θα υποδεχθεί στις 19:00 στο κλειστό του Αγίου Θωμά ο Παναθηναϊκός, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας θα διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας για να αποκτήσει πλεονέκτημα στον επαναληπτικό, στο κλειστό γυμναστήριο «Στ. Καλαϊτζής» (3/4, 19:00).

Το σύστημα διεξαγωγής

Οι δώδεκα ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός, εκτός), με γηπεδούχο στην πρώτη συνάντηση την ομάδα που θα ανέδειξε πρώτη η κληρωτίδα. Στην επόμενη φάση προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει δύο νίκες. Σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμός για ήττα με 2-3 σετ και Ο βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ). Εάν και με τη βαθμολογία έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα η πρόκριση θα παίζεται στο «χρυσό σετ» (golden set). Από τις έξι ομάδες που πέρασαν, δύο θα προκριθούν χωρίς αγώνα και μετά από κλήρωση στα ημιτελικά, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις θα χωριστούν σε δύο ζευγάρια με κλήρωση και θα δώσουν έναν αγώνα, με γηπεδούχο την ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα, για να αναδειχθούν οι άλλοι δύο σύλλογοι των ημιτελικών.
Εκεί, οι τέσσερις ομάδες θα χωριστούν με κλήρωση σε δύο ζευγάρια και θα δώσουν έναν αγώνα. Γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Οι νικητές των αγώνων αυτών θα προκριθούν στον τελικό, που επίσης θα είναι μονός και θα οριστεί σε ουδέτερο γήπεδο, που θα ανακοινωθεί στις διαγωνιζόμενες ομάδες από την Ε.Ο.ΠΕ.