Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2021 12:24

Η Καλαμάτα ‘80 κατέκτησε ξανά το τουρνουά “Στέλιος Καλαϊτζής”!

Γράφτηκε από τον

Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος η Καλαμάτα ‘80 κατέκτησε τον τίτλο στο τουρνουά που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο ο Πανερυθραϊκός για να τιμήσει τη μνήμη του ιδρυτή του Στέλιου Καλαϊτζή.

Η μεσσηνιακή ομάδα νίκησε το Σάββατο στον ημιτελικό με 3-2 σετ (25-13, 22-25, 27-29, 25-17 15-12) την ΑΕΚ και την Κυριακή στον μεγάλο τελικό με 3-0 σετ (25-15,25-23,25-20) τον διοργανωτή Πανερυθραϊκό, που στον ημιτελικό είχε κερδίσει με 3-1 σετ τον Α.Ο. Αιγιαλέων (19-25, 25-18, 25-21, 25-22). Την 3η θέση κατέλαβε η ΑΕΚ, η οποία στον μικρό τελικό κέρδισε τον Α.Ο. Αιγιαλέων με 3-0 σετ.
Θυμίζουμε, ότι πέρυσι η η Καλαμάτα ‘80 είχε νικήσει τον διοργανωτή με 3-1 σετ και είχε κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά, που είναι το μακροβιότερο στην Ελλάδα, καθώς έγινε φέτος για 28η χρονιά.
Στα αξιοσημείωτα ότι δύο αθλητές των “λύκων” ήταν από τους διακριθέντες του τουρνουά. Ο Κωνσταντίνος Δημητουλης αναδείχθηκε καλύτερος πασαδόρος και ο Νίκος Παλέντζας καλύτερος επιθετικός και MVP. Η Καλαμάτα ‘80 θα δώσει το προσεχές Σάββατο στις 6 μ.μ. το τελευταίο εντός έδρας φιλικό με το Αίγιο πριν από την πρεμιέρα της Preleague, όπου είναι φαβορί για την άνοδο.
Στον τελικό της Κυριακής ο Παναγιώτης Ντάκουρης ξεκίνησε τον αγώνα με τους Δημητούλη, Παλέντζα, Κατσιαφλάκα, Δαλακούρα, Πελεκούδα, Γεωργάτο, Ε. Ντάκουρη (λ). Επαιξαν ακόμη οι Μπεσής, Κανελλόπουλος. Ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 μετά την ολοκλήρωση του τελικού δήλωσε στην “Ε”: “Η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε αυτό το παιχνίδι πολύ πιο σοβαρά. Είχαμε τον έλεγχο του σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη την οποία θέλαμε για ψυχολογικούς λόγους. Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε δύο εβδομάδες θα ξαναπαίξουμε εδώ με τον Πανερυθραϊκό για το πρωτάθλημα. Είμαστε σε καλό δρόμο δύο εβδομάδες σχεδόν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν και στα δύο παιχνίδια του τουρνουά”.
Στον ημιτελικό του Σαββάτου η Καλαμάτα ‘80 είχε επικρατήσει με 3-2 στο τάι μπρέικ της ΑΕΚ, που όπως και οι υπόλοιπες ομάδες μετέχουν στον ίδιο όμιλο με τους “λύκους” στην Pre League Ανδρών.
Μάλιστα στην πρεμιέρα, που είναι το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ο Πανερυθραϊκός θα υποδεχτεί την Καλαμάτα ‘80. Για τον ημιτελικό του Σαββάτου ο προπονητής της Καλαμάτα ‘80 Παναγιώτης Ντάκουρης είπε: “Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι και κερδίσαμε το πρώτο σετ. Στη συνέχεια εφησυχαστήκαμε και χάσαμε το 2ο και το 3ο σετ. Στο 3ο προηγηθήκαμε 21-17, αλλά δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα και το χάσαμε. Στο 4ο παίζοντας καλά καταφέραμε να επικρατήσουμε σχετικά εύκολα με 25-17. Στο τάι μπρέικ είχαμε ανάλογη εικόνα και το πήραμε και παράλληλα προκριθήκαμε στον τελικό. Χρειαζόμαστε πάρα πολύ δουλειά και περισσότερο στη διαχείριση των παιχνιδιών. Η ανατροπή που έκανε η ΑΕΚ σε 2ο και 3ο σετ οφείλεται στο γεγονός ότι κάναμε καλό ξεκίνημα και μετά εφησυχαστήκαμε θεωρώντας ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Ομως δείξαμε χαρακτήρα και στο τέλος καταφέραμε να το κερδίσουμε. Η ΑΕΚ ήταν μια πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα, με δύο ξένους στο ρόστερ της και μας προβλημάτισε”.
Ο Παναγιώτης Ντάκουρης ξεκίνησε τον ημιτελικό με τους Δημητούλη, Παλέντζα, Χαραλαμπίδη, Δαλακούρα, Γεωργάτο, Πελεκούδα, E. Ντάκουρη (λ), Κατσιαφλάκα, Μπεσή Κανελλόπουλος. Στην αποστολή ήταν οι Ξεροβάσιλας, Στάμος.