Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 11:42

Ξεκινά προετοιμασία σήμερα η Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον
Ξεκινά προετοιμασία σήμερα η Καλαμάτα ‘80

Την προετοιμασία της για την φετινή αγωνιστική περίοδο θα ξεκινήσει σήμερα η Καλαμάτα ‘80.

Η πρώτη προπόνηση για τη νέα χρονιά έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας.
Ηδη όμως οι αθλητές έχουν μπει στο κλίμα της προετοιμασίες καθώς τις προηγούμενες ημέρες έκαναν μετρήσεις και αξιολογήσεις σε διατροφολόγο και φυσικοθεραπευτή ώστε να υπάρχει εικόνα για την κατάσταση που βρίσκονται.
Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο Κλειστό, ενώ έχεις προγραμματιστεί να γίνουν και κάποιες σε γήπεδο με άμμο (σε γήπεδο μπιτς βόλεϊ).
Στον πάγκο θα βρίσκονται και τη φετινή σεζόν ο προπονητής Παναγιώτης Ντάκουρης με το συνεργάτη του Στέφανο Μάνα. Νέο ρόλο στην ομάδα έχει ο Αλέξης Μπούρας, ο οποίος στο τέλος της χρονιάς που έφυγε “κρέμασε” τα παπούτσια του και είναι ο τιμ μάνατζερ των “Λύκων”. Επίσης συνεχίζεται η συνεργασία με τον στατιστικολόγο Δημήτρη Γιαμαλή, ο οποίος ήταν στην ομάδα και την προηγούμενη σεζόν.
Η Καλαμάτα ‘80 θα είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με την περσινή σεζόν γιατί έγιναν πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Συγκεκριμένα έφυγαν 8 παίκτες, οι Νίκος Παλέντζας, Παναγιώτης Πελεκούδας, Σωκράτης Χαραλαμπίδης, Γιάννης Κατσιαφλάκας, Νίκος Γεωργάτος, Κώστας Δημητούλης, Στόγιαν Ιλιεφ και Νίκος Μπεσής. Από εκεί και πέρα έχουν αποκτηθεί μέχρι στιγμής ο Ουρουγουανός ακραίος Μαουρίτσιο Βιέϊτο, ο Αργεντίνος διαγώνιος Ροντρίγκο Οκάμπο, ο κεντρικός Διονύσης Λυκούρεσης και έχουν ανανεώσει επίσης μέχρι στιγμής οι Κώστας Δαλακούρας (ακραίος), Νίκος Χριστόφας (κεντρικός). Τους παραπάνω παίκτες θα πλαισιώσουν οι νεαροί Στέφανος Ξεροβάσιλας (17 ετών, ακραίος), Αργύρης Μπεζάτης (17 ετών, ακραίος), Μηνάς Αραπάκης (15 ετών πασαδόρος), Νίκος Μπιρμπίλης (20 ετών κεντρικός) και ο 24χρονος Γρηγόρης Σκαρτσίλης, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα μετά τις σπουδές του. Αγωνίζεται στις θέσεις του ακραίου και του λίμπερο και στο διάστημα που ήταν φοιτητής έπαιξε σε Εσπερο Καλλιθέας και Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου.
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η στελέχωση του έμψυχου δυναμικού με ακόμη μία μεταγραφή και κάποιες ανανεώσεις. Σε ότι αφορά την προσθήκη από το μεταγραφικό παζάρι, πρόκειται για έναν έμπειρο ακραίο, ο οποίος αγωνιζόταν σε ομάδα της Volley League. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει ποιοι άλλοι παίκτες θα ανανεώσουν τη συνεργασία
τους με την ομάδα.

Τα φιλικά παιχνίδια

Ομάδες της Volley League κατά κύριο λόγο θα αντιμετωπίσει στη διάρκεια της προετοιμασίας της η Καλαμάτα ‘80. Το ξεκίνημα θα γίνει από το τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”, το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν ο Παναθηναϊκός, ο Μίλωνας και ο νεοφώτιστος στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ Αριστοτέλης Σκύδρας (ήταν αντίπαλος των “Λύκων” την σεζόν που πέρασε). Το επόμενο Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου θα υποδεχτεί στην Καλαμάτα το Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, ομάδα που θα αντιμετωπίσει και στο πρωτάθλημα της Pre League. Το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου οι “Λύκοι” θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου θα δώσουν φιλικά με τον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου και τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας (Α2). Το πρώτο θα διεξαχθεί το Σάββατο και το δεύτερο την Κυριακή. Αυτές τις ημέρες γίνονται επαφές με ομάδες για να κλειστούν φιλικά για το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου.