Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2023 11:03

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80 – ΠΕΡΣΕΑΣ 3-0: Μια ακόμη εύκολη νίκη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Αντιμετωπίζοντας όπως έπρεπε το παιχνίδι με τον Περσέα, η Καλαμάτα ‘80 πήρε τη νίκη με 3-0 σετ και συνεχίζει την προσπάθεια για την απευθείας άνοδο στην Volley League ανδρών.

Οι “Λύκοι” παρότι έπαιζαν με την τελευταία ομάδας της κατηγορίας αντιμετώπισαν το παιχνίδι το ίδιο σοβαρά όπως και τα υπόλοιπα του πρωταθλήματος και πρόσθεσαν άλλη μια νίκη, τη 14η στο φετινό πρωτάθλημα.
Η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη μπορεί να μην έδειχνε ικανή για να σταματήσει την Καλαμάτα ‘80, όπως προσπάθησε και στα τρία σετ να είναι όσο το δυνατόν ανταγωνιστική και επιδίωξε να κάνει το καλύτερο. Ομως μέχρι εκεί αφού οι γηπεδούχοι με την εμφάνιση τους δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο, να ελπίζει ότι μπορεί να φύγει από την Καλαμάτα με κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Πλέον η πρώτη θέση δεν εξαρτάται από την Καλαμάτα ‘80, η οποία τις επόμενες δύο αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έχει να δώσει ένα κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με τον Φλοίσβο και μετά έχει ρεπό. Ετσι ελπίζει σε στραβοπάτημα της ΑΕΚ σε κάποιο από τα παιχνίδια που έχει ώστε να κατακτήσει την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο στη Volley League, αλλά θα το διεκδικήσει μέσα από τα πλέι οφ ανόδου αν τερματίσει στη 2η θέση.

Τα σετ: 25-14, 25-19, 25-20.
Διαιτητές: Σπίνας, Κτενάς, Παρατηρητής: Μ. Τομαράς.
Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (Παναγιώτης Ντάκουρης): Μαντέκας, Μπιρμπίλης, Οκάμπο, Δαλακούρας, Χριστόφας, Κανελλόπουλος / Ντάκουρης (λ), Σκαρτσιλής (λ), Μπλάουελ, Λυκούρεσης, Ξεροβάσιλας, Αραπάκης.
Ο.Π.Α.Θ. ΠΕΡΣΕΑΣ (Αλέξανδρος Καμπερίδης): Μουράτης, Σταυρακάκης, Σαλταφερίδης, Καρασαρλίδης, Κανάρης, Ριμπέιρο / Τασιούρας (λ), Κλεπουσνιώτης (λ), Βογιατζόγλου, Μούρτζιος, Κάμπο.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στα Τέμπη

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Δηλώσεις Παναγιώτη Ντάκουρη

Για τη νίκη επί του Περσέα ο προπονητής της Καλαμάτας ‘80 δήλωσε μετά το ματς στην “Ελευθερία”: “Γνωρίζαμε ότι ο Περσέας θεωρητικά είναι μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας και εμείς έπρεπε να παρουσιαστούμε σοβαροί, να κάνουμε το παιχνίδι το οποίο ξέρουμε να κάνουμε όλο αυτό τον καιρό. Θεωρώ ότι σε αρκετά μεγάλα διαστήματα το καταφέραμε γιατί δυστυχώς πολλές φορές ο αντίπαλος σε παρασύρει. Κρατήσαμε το επίπεδο το οποίο θέλαμε και πήραμε μια σχετικά εύκολη νίκη. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, όλα πρέπει να τα βλέπεις με την ίδια σοβαρότητα δεν παίζει ρόλο ότι ο πρώτος παίζει με τον τελευταίο. Μάλιστα αυτό δείχνει και πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα. Ολες οι ομάδες είναι ικανές να σου κάνουν τη ζημιά.
Πλέον εμείς κοιτάμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος”.
Σε ερώτηση για το επόμενο παιχνίδι που είναι το τελευταίο για την Καλαμάτα ‘80 στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος μας είπε: “Την επόμενη εβδομάδα έχουμε να παίξουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με το Φλοίσβο. Καλούμαστε να πάρουμε το τρίποντο το οποίο θέλουμε και από κει και μετά όπως έχω πει πρέπει το πρωτάθλημα να κάνει τη δική του δουλειά. Τι εννοώ με αυτό; εννοώ ότι αν οι ομάδες παίξουν αντίστοιχα, όπως παίζουν εμάς, ενδεχομένως και η ΑΕΚ να έχει κάποιο πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή είμαστε η μοναδική ομάδα και δυστυχώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, με μία ήττα να τερματίσουμε δεύτεροι και η ΑΕΚ πρώτη, παρότι έχει δύο ήττες. Ετσι είναι το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος και βάσει αυτού πηγαίνουμε. Εμείς καλούμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα με μία ακόμα νίκη και ένα ακόμα τρίποντο και από κει και μετά αν η ΑΕΚ καταφέρει να κάνει τις νίκες που κάναμε εμείς ας πάρει το πρωτάθλημα”.

PRE LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(16η αγωνιστική)
ΑΣ Κέρκης – Ηρακλής 3-1
Αρης – ΑΕΚ 0-3
Καλαμάτα ‘80 – ΟΠΑΘ Περσέας 3-0
Φλοίσβος – ΑΟ Αιγιαλέων 3-0
Ρεπό: Πανερυθραϊκός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 16 αγώνες)
1. Καλαμάτα ‘80 43-10 40
2. ΑΕΚ 40-12 37
3. ΑΣ Κέρκης 37-19 31
4. Φλοίσβος 29-23 24
5. Ηρακλής 25-31 17
6. ΑΟ Αιγιαλέων 18-31 15
7. Αρης 21-34 12
-. Πανερυθραϊκός 13-31 12
9. ΟΠΑΘ Περσέας 9-44 4
* Εχουν κάνει το ρεπό τους Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου, ΑΣ Κέρκης, Αρης, ΑΟ Αιγιαλέων, ΑΕΚ, Ηρακλής, Πανερυθραϊκός

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Σάββατο 11 Μαρτίου)
Ηρακλής – Αρης
ΑΕΚ – ΑΟ Αιγιαλέων
Καλαμάτα ‘80 – Φλοίσβος
Ρεπό: ΟΠΑΘ Περσέας