Παρασκευή, 26 Μάιος 2023 10:32

Πήρε τον πρωταθλητή Ματ Γουέστ η Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον
Πήρε τον πρωταθλητή Ματ Γουέστ η Καλαμάτα ‘80

Από την Πολωνία στην Ελλάδα και την Καλαμάτα. Ο λόγος για τον Ματ Γουέστ, που αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της Καλαμάτας ‘80 εν όψει της παρθενικής της συμμετοχής στην Volley League ανδρών.

Ο 29χρονος Αμερικανός πασαδόρος, που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην πολωνική Cerrad Enea Czarni Random, έδωσε τα χέρια με τους “λύκους” με σκοπό να τους οδηγήσει στο δρόμο των επιτυχιών. Ο Γουέστ άλλωστε έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα στην Ολλανδία και στην Τσεχία, ενώ έχει χριστεί και διεθνής. Συνολικά έχει αγωνιστεί σε οχτώ χώρες (Τσεχία, Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Γαλλία, Τουρκία, Πολωνία, ΗΠΑ) και σε 11 συνολικά ομάδες.
Τη σεζόν 2016-2017 πήρε το πρωτάθλημα στην Ολλανδία με την Abiant Lycurgus Groningen, αλλά και το Σούπερ Καπ Ολλανδίας. Την επόμενη περίοδο ήταν δευτεραθλητής Τσεχίας με την Kladno volejbal και φιναλίστ στο Κύπελλο Τσεχίας, ενώ την περίοδο 2018-2019 κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Φινλανδίας με την Hurrikaani Loimaa.
Ο Γουέστ αναδείχθηκε πρωταθλητής Γερμανίας τη σεζόν 2021-2022 με την Helios Grizzlys Giesen, αλλά και το Σούπερ Καπ. Τις δύο επόμενες περιόδους ήταν φιναλίστ του γερμανικού κυπέλλου με την Berlin Recycling Volleys,
Στο βιογραφικό του κουβαλά και σημαντικές ατομικές διακρίσεις, μιας και ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος πασαδόρος του πρωταθλήματος Τσεχίας τη σεζόν 2017-2018, αλλά και του πρωταθλήματος Φινλανδίας την περίοδο 2018-2019. Ακόμα το το 2016-2017 ήταν κορυφαίος σέρβερ στο Ολλανδικό πρωτάθλημα.
Η ανακοίνωση της Καλαμάτας ‘80 για τον Γουέστ αναφέρει: “Η διοίκηση του συλλόγου μας με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας μας με τον αθλητή Matt West. O Matt αγωνίζεται στη θέση του πασαδόρου και έχει ύψος 198 cm. Ο 29χρονος Αμερικάνος αθλητής έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις ομάδες Cerrad Enea Czarni Random, Helios Grizzlys Giesen, Berlin Recycling Volleys, Tokat Belediye Plevnespor, AS Cannes, Hurrikaani Loimaa, Kladno volejbal, Abiant Lycurgus Groningen, SWD Powervolleys Duren, Pepperdine Univ. Ευχόμαστε στον Matt καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία !”.

Ανακοινώθηκε η ανανέωση Μαντέκα

Να σημειωθεί ότι οι “λύκοι” γνωστοποίησαν και την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Μαντέκα, κάτι που είχε γράψει εδώ και καιρό η “Ε”, αφού υπήρχε αμοιβαία ικανοποίηση και διάθεση να συνεχίζουν μαζί.
“Η διοίκηση του συλλόγου μας με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας μας με τον αθλητή Γιάννη Μαντέκα. O Γιάννης αγωνίζεται στη θέση του ακραίου και έχει ύψος 195.
Ο 38χρονος Πατρινός αθλητής έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στις ομάδες του ΑΕΚ, Εθνικού Πειραιά, Μίλωνα , Φλοίσβου Biogas Näfels , Anorthosis Famagusta ενώ την τελευταία αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε με τα χρώματα των λύκων ! Ευχόμαστε στον Γιάννη καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και να συνεχίσει να είναι η ήρεμη δύναμη της ομάδας μας!”, καταλήγει η ανακοίνωση της μεσσηνιακής ομάδας.