Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 10:58

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ενισχύθηκε με στόχο την άνοδο στην Volley League

Γράφτηκε από τον

Μια ομάδα διαφορετική σε σχέση με αυτή που είχε τα προηγούμενα χρόνια, θα παρουσιάσει ο Απόλλων Καλαμάτας την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.


Ο φετινός Απόλλωνας θα έχει στο δυναμικό του αρκετές νέες αθλήτριες, οι οποίες έχουν παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά και χώρες και διαθέτουν την εμπειρία ώστε η ομάδα να πραγματοποιήσει το στόχο της, που είναι η άνοδος στη Volley League γυναικών.
Η διοίκηση αποφάσισε φέτος να κάνει την υπέρβαση, ώστε να δημιουργήσει ένα σύνολο αρκετά δυνατό και ανταγωνιστικό που θα διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στην πρώτη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ, κάτι που δεν κατάφερε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Βέβαια τις δύο προηγούμενες σεζόν, δεν ήταν ο βασικός στόχος η άνοδος, αλλά προέκυψε στην πορεία και τις δύο χρονιές.
Το κτίσιμο ξεκίνησε από τον πάγκο, εκεί που η διοίκηση προχώρησε σε ανανέωση της συνεργασίας με τον Μπάμπη Μυτσκίδη, ο οποίος θα έχει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας για 7η σερί σεζόν. Το ίδιο συνέβη και με τους συνεργάτες του κ. Μυτσκίδη, τον βοηθό του Χρήστο Δημητρακόπουλο και τον γυμναστή Κώστα Κουτράκη, που θα βρίσκονται δίπλα του για δεύτερη σερί σεζόν. Νέο πρόσωπο θα είναι ο Παναγιώτης Χανδρινός, ο οποίος πρόσφατα “έκλεισε” τον κύκλο του στο χώρο της διαιτησίας. Στο Απόλλωνα θα αναλάβει τη θέση του τιμ μάνατζερ και θα είναι ο συνδετικός κρίκος με τη διοίκηση. Η στελέχωση του προπονητικού επιτελείου θα ολοκληρωθεί με την πρόσληψη στατιστικολόγου. Οι επαφές της διοίκησης με συγκεκριμένο άτομο είναι σε εξέλιξη, πρόκειται για μία γυναίκα που θα αναλάβει το στατιστικό κομμάτι και θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα.
Αμέσως μετά σειρά πήρε η στελέχωση του έμψυχου δυναμικού, για το οποίο αναφέραμε παραπάνω η διοίκηση έκανε υπέρβαση ώστε να μπορέσει να γίνει πραγματικότητα ο στόχος της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ.
Ετσι αποκτήθηκαν αθλήτριες με εμπειρία, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά και έχουν συμμετοχές σε πρωταθλήματα της Pre League και της Volley League. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν η 25χρονη ακραία Ζωή Φάκη, η 24χρονη κεντρική Βάσια Αρβανιτοπούλου, η 25χρονη Γαλλίδα πασαδόρος Αντελίν Ομπρί, η 21χρονη κεντρικός Κατερίνα Κοκότη, η 25χρονη κεντρικός Ηλία Ρωσσιάδου, η 24χρονη διαγώνιος Αλκηστις Καραφουλίδου και η 18χρονη λίμπερο Θεοδώρα Ευθυμιοπούλου.
Η ενίσχυση της ομάδας μέσα από το μεταγραφικό παζάρι θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς είναι στο τελικό στάδιο οι συζητήσεις για την απόκτηση μιας ακόμη ξένης αθλήτριας, που αγωνίζεται στη θέση της ακραίας. Με αυτή την κίνηση ενίσχυσης που θα είναι η τελευταία ο Απόλλωνας θα δυναμώσει σημαντικά και θα γίνει ένα από τα φαβορί για την άνοδο.
Σχετικά με την προσθήκη μια ακόμη ξένης αθλήτριας, ο Μπάμπης Μυτσκίδης σε δήλωση του στην “Ελευθερία”, τόνισε: “Πρέπει να γίνει εφικτός ο στόχος να αποκτήσουμε μια ακόμη ξένη αθλήτρια στη θέση της ακραίας. Θεωρώ ότι μετά από αυτή την κίνηση, θα είμαστε μαζί με τον Πανιώνιο τα φαβορί για την άνοδο. Γι’ αυτό περιμένουμε η διοίκηση να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της ενίσχυσης με την ξένη αθλήτρια. Αν θες πρωτάθλημα και άνοδο πρέπει να ενισχυθείς. Φέτος το μπάτζετ έχει ανέβει και είναι η πρώτη χρονιά, που από την αρχή έχουμε αυτό το στόχο. Ηδη έχουν έρθει παίκτριες για να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια, που είναι καθαρά για να πάρουμε το πρωτάθλημα και την άνοδο”.
Τις παραπάνω αθλήτριες θα πλαισιώσουν η 26χρονη ακραία Κωνσταντίνα Καραμούτζου, που επιστρέφει στην ομάδα μετά από ένα χρόνο αποχής και τρεις νεαρές, οι οποίες ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα. Ο λόγος για την 21χρονη πασαρόδο Αννα Μαυροειδή και τις 18χρονες αδερφές Νίκη Γιόλλα λίμπερο και Ειρήνη Γιόλλα πασαδόρο.

Την Τετάρτη αρχίζει προετοιμασία

Με διπλή προπόνηση θα ξεκινήσει ο Απόλλωνας μεθαύριο Τετάρτη την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική χρονιά.
Το πρωί θα γίνει αερόβιο πρόγραμμα στο Δημοτικό Στάδιο και στο γήπεδο μπιτς βόλεϊ και το απόγευμα προπόνηση στο Κλειστό Γυμναστήριο. Διπλές προπονήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας.
Οσο προχωρά η προετοιμασία και πλησιάζουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος θα προστεθούν στο πρόγραμμα και τα φιλικά παιχνίδια, που σκοπό έχουν το μοντάρισμα της ομάδας ώστε να ετοιμαστεί για τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Pre League. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα πραγματοποιηθούν 10 με 11 φιλικά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ήδη κλειστεί και το πρώτο αναμένεται να γίνει πιθανόν στις 16 Σεπτεμβρίου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθούν από τη διοίκηση με σχετική ανακοίνωση ποιες θα είναι οι ομάδες που θα αντιμετωπίσει ο Απόλλωνας στα φιλικά προετοιμασίας.