Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2023 13:21

Στις 28 Αυγούστου μπαίνει στο γήπεδο η Καλαμάτα ‘80

Γράφτηκε από τον

 

Τις τελευταίες ημέρες ξεκούρασης απολαμβάνουν το προπονητικό επιτελείο και οι αθλητές της Καλαμάτας ‘80, καθώς σε μία εβδομάδα θα επιστρέψουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς.


Την επόμενη Δευτέρα 28 Αυγούστου οι “Λύκοι” θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Volley League.
Ο στόχος που έθεσε η διοίκηση για τη νέα σεζόν δεν είναι άλλος από την άνετη παραμονή στην κατηγορία. Πάνω σε αυτό κτίστηκε και η ομάδα τις προηγούμενες ημέρες, όπου η διοίκηση προχώρησε άμεσα στη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού, αρχικά διατηρώντας το βασικό κορμό παικτών και στη συνέχεια έκανε τις απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης με αθλητές που θα βοηθήσουν και αυτοί από την πλευρά τους στην υλοποίηση του στόχου.
Αρχικά η διοίκηση προχώρησε σε ανανέωση της συνεργασίας της με όλο το προπονητικό επιτελείο. Αρχικά με τον προπονητή Παναγιώτη Ντάκουρη, ο οποίος θα βρίσκεται στο πάγκο των “Λύκων” για 5η σερί χρονιά. Συνεργάτες τους θα είναι και τη νέα χρονιά ο Στέφανος Μάνα σε διπλό ρόλο του βοηθού προπονητή και του γυμναστή, ο οποίος συνεχίζει για 3η σερί σεζόν, ο Δημήτρης Ζαχαρόπουλος, που για δεύτερη φορά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του στατιστικολόγου. Δίπλα τους επίσης για δεύτερη χρονιά θα βρίσκεται ο τιμ μάνατζερ Αλέξης Μπούρας.

Σημαντική προσθήκη

Νέο πρόσωπο στο προπονητικό επιτελείο θα είναι ο γυμναστής Κωνσταντίνος Χατζηχρήστος, εκ των κορυφαίων του χώρου. Ο 50χρονος γυμναστής θα φτιάξει το πλάνο της προετοιμασίας, αλλά και όλης της αγωνιστικής σεζόν πάνω στο οποίο θα λειτουργήσει η ομάδα τη νέα χρονιά. Είναι μια σημαντική προσθήκη στο προπονητικό επιτελείο, καθώς ο Κωνσταντίνος Χατζηχρήστος είναι από τους πιο καταξιωμένους γυμναστές στην Ευρώπη, ενώ αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την Εθνική Ελλάδας μπάσκετ, ενώ από το 2014 βρίσκεται δίπλα στο Δημήτρη Ιτούδη, τόσο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2014-2022), αλλά και στη Φενερμπαχτσέ (από το 2022).
Ο κ. Χατζηχρήστος θα είναι μέλος του προπονητικού επιτελείου των “Λύκων” και θα υπάρχει συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, παρότι θα μοιράζεται το χρόνο του με τη Τούρκικη ομάδα, αλλά και την Εθνικής Ελλάδας.
Επίσης και τη νέα περίοδο θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον φυσιοθεραπευτή Θεόδωρο Ασημακόπουλο και τη συνεργάτιδα του Νίκη Κόλλια.

Το έμψυχο δυναμικό

Αμεσα ολοκληρώθηκε και η στελέχωση του έμψυχου δυναμικού, αφού η διοίκηση είχε φροντίσει με την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα με τον Κέρκη που επιτεύχθηκε ο στόχος της ανόδου, να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο.
Ετσι πρώτα έγιναν οι κινήσεις ενίσχυσης από το μεταγραφικό παζάρι και ακολούθησαν οι ανανεώσεις. Οπως φαίνεται και από το σχεδιασμό που έγινε, η ομάδα θα στηριχθεί στο κορμό των παικτών από το υπάρχον δυναμικό και στα 5 μεταγραφικά αποκτήματα.
Πιο αναλυτικά, τα νέα πρόσωπα είναι ο Αμερικάνος πασαδόρος Ματ Γουέστ, ο κεντρικός Αλέξανδρος Αλεξάκης, ο Αμερικάνος ακραίος Ράιαν Κοενέν, ο διαγώνιος Δημήτρης Παλαιολόγος και ο πασαδόρος Νίκος Σαλωνίτης. Από υπάρχον έμψυχο δυναμικό συνεχίζουν οι Γιάννης Μαντέκας, Βαγγέλης Ντάκουρης, Νίκος Χριστόφας, Διονύσης Λυκούρεσης, Ροντρίγκο Οκάμπο, Κώστας Δαλακούρας, Μαουρίτσιο Βιέϊτο, Nίκος Μπιρμπίλης, Γρηγόρης Σκαρτσίλης, Μηνάς Αραπάκης και Φέλιξ Μπλάουελ.

Η προετοιμασία

Οπως προαναφέραμε η προετοιμασία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα 28 του μήνα. Η πρώτη προπόνηση θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου και θα είναι διπλή, όπως και όλες τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας. Το πρωί το πρόγραμμα θα έχει ασκήσεις με βάρη και φυσική κατάσταση και το απόγευμα ασκήσεις στην άμμο αλλά και στο Κλειστό.

Θα δώσει 7 φιλικά

Στη διάρκεια της προετοιμασίας η Καλαμάτα ‘80 θα δώσει 7 φιλικά και μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται και αυτά του καθιερωμένου τουρνουά στη μνήμη του αείμνηστου παράγοντα της ομάδας Γιάννη Μπουσούνη. Το συγκεκριμένο τουρνουά θα πραγματοποιηθεί αρχές Οκτώβρη και οι άνθρωποι της Καλαμάτας ‘80 θα κάνουν το καλύτερο ώστε να συμμετάσχουν κάποιες από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Για την ώρα έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις με ομάδες για να κλειστούν τα φιλικά παιχνίδια. Το σίγουρο είναι πως τα φιλικά θα ξεκινήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου και στην πλειοψηφία τους θα είναι εκτός έδρας.