Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 13:01

Με μόνο στόχο την άνοδο ξεκίνησε ο Απόλλωνας!

Γράφτηκε από τον

Δύο χρονιές στην Pre League βόλεϊ γυναικών ο Απόλλωνας έφθασε στην πηγή, αλλά το Αιγάλεω πρόπερσι στον τελικό και οι Αμαζόνες πέρυσι στους ημιτελικούς των πλέι οφ, τον άφησαν με τη… δίψα.

Η καλαματιανή ομάδα ευελπιστεί ότι η τρίτη παρουσία στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, θα είναι και η τυχερή και θα πανηγυρίσει την άνοδο για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.
Αυτός είναι άλλωστε και ο μόνος στόχος για τη νέα σεζόν, που ξεκίνησε χθες με τον Απόλλωνα να κάνει το απόγευμα την πρώτη προπόνηση στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου, υπό τις οδηγίες του Μπάμπη Μυτσκίδη.
Ο έμπειρος τεχνικός συνεχίζει για 7η σεζόν στον πάγκο και θα έχει δίπλα του για δεύτερη χρονιά τους Χρήστο Δημητρακόπουλο (βοηθό) και Κώστα Κουτράκη (γυμναστής). Ο πρώην διαιτητής Παναγιώτης Χανδρινός, θα είναι ο τιμ μάνατζερ του Απόλλωνα και η Αλκηστις Δεμπεγιώτη, στατιστικολόγος.

Μυτσκίδης: “Εχουμε την πιο πλήρη ομάδα”

Ο Μπάμπης Μυτσκίδης, λίγο πριν ξεκινήσει η δουλειά για την Pre League, μιλώντας στην “Ε” δεν έκρυψε τις υψηλές φιλοδοξίες.

“Τις δύο προηγούμενες σεζόν διεκδικήσαμε την άνοδο, χωρίς να είναι αυτοσκοπός. Φέτος όμως έχουν αλλάξει τα δεδομένα και ο μόνος στόχος είναι να πάρουμε ένα από τα δύο εισιτήρια της ανόδου. Γι’ αυτό και η διοίκηση έκανε υπέρβαση και έφερε αθλήτριες που έχουν μόνο σκοπό, την άνοδο”, λέει ο προπονητής του Απόλλωνα και τονίζει ότι: “Οσα χρόνια είμαι στην ομάδα, φέτος έχουμε το υψηλότερο μπάτζετ και την πιο πλήρη ομάδα. Τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά πέρυσι, η ομάδα δεν είχε πολλές λύσεις. Η εμπειρία έχει δείξει ότι στον πρωταθλητισμό μετρά και το βάθος στον πάγκο”.

Για τη νέα Pre League γυναικών, ο Μπάμπης Μυτσκίδης εκτιμά ότι: “Θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Ο Πανιώνιος είναι το μεγάλο φαβορί, ο Μίλωνας, οι Αμαζόνες, εμείς, η Πρέβεζα και ο Πορφύρας θα είναι επίσης καλές ομάδες.
Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε ένα όμιλο με εφτά αθηναϊκές ομάδες και αυτό δείχνει πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα. Οι περισσότερες ομάδες θα έχουν δύο ξένες, κάτι που φανερώνει τις βλέψεις τους”.
Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου και μέχρι τότε ο Απόλλωνας θα έχει δώσει διψήφιο αριθμό φιλικών, καθώς έχει πολλά νέα πρόσωπα και όπως λέει ο Μπάμπης Μυτσκίδης “Θέλουμε δουλειά για να τα καταφέρουμε, να βρούμε χημεία και αυτοματισμούς ώστε να έρθουν άμεσα και τα αποτελέσματα”.
Το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστό το πρόγραμμα των φιλικών, αλλά και η ημερομηνία της κλήρωσης. Θυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής στην Pre League γυναικών έχουν οι: Απόλλωνας, Αιγάλεω, Αμαζόνες, Φ.Ο. Βριλησσίων, Ελπίδα Αμπελοκήπων, ΖΑΟΝ, Κόρινθος, Μίλωνας, Πανναξιακός, Ναύαρχος Βότση, Πανιώνιος, Πορφύρας και Πρέβεζα. Η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη θα ανέβει απευθείας και το δεύτερο εισιτήριο της ανόδου, θα κριθεί στα πλέι οφ, όπου θα συμμετάσχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από τις θέσεις 2 έως 5.

Οχτώ νέα πρόσωπα!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά οχτώ νέα πρόσωπα μετρά ο Απόλλωνας Καλαμάτας που ενισχύθηκε αισθητά για να αλλάξει κατηγορία. Από πέρυσι συνεχίζουν μόνο η 21χρονη πασαδόρος Αννα Μαυροειδή και οι 18χρονες αδερφές Νίκη Γιόλλα λίμπερο και Ειρήνη Γιόλλα, πασαδόρος, ενώ επέστρεψε μετά από ένα χρόνο αποχής, η 26χρονη ακραία Κωνσταντίνα Καραμούτζου. Τα μεταγραφικά αποκτήματα είναι η 25χρονη Γαλλίδα πασαδόρος Αντελίν Ομπρί, η 25χρονη ακραία Ζωή Φάκη, η 24χρονη Βάσια Αρβανιτοπούλου, η 21χρονη Κατερίνα Κοκότη και η 25χρονη ‘Ηλια Ρωσσιάδου, που αγωνίζονται ως κεντρικές, η 24χρονη διαγώνιος Αλκηστις Καραφουλίδου, η 18χρονη λίμπερο Θεοδώρα Ευθυμιοπούλου και η 16χρονη ακραία Σεμπρεβίβα Κακκά.
Ακόμα θέμα ημερών είναι να αποκτηθεί μια ξένη αθλήτρια, που θα αγωνίζεται στη θέση της ακραίας. Από τη χθεσινή έναρξη της προετοιμασίας απουσίαζαν η Μαυροειδή, καθώς και η Φάκη και η Ρωσσιάδου. Η πρώτη θα ξεκινήσει προπονήσεις από Δευτέρα, ενώ η Ρωσσιάδου αναμένεται στην Καλαμάτα μέχρι τα μέσα στης επόμενης εβδομάδας.