Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 13:34

Η ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΚΑΡΑΦΟΥΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ “Ε”: “Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε τον στόχο μας"

Γράφτηκε από τον

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Πρεζεράκο

Η Αλκηστις Καραφουλίδου ήταν το 6ο κατά σειρά μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα Καλαμάτας τη θερινή περίοδο.
Μια αθλήτρια από το πάνω ράφι, όπως έλεγαν οι φίλοι της ομάδας στο άκουσμα της μεταγραφές, καθώς η 24χρονη διαγώνιος έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Α1, αλλά και της Pre League, όπως οι Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, που τη χρονιά που πέρασε ήταν αντίπαλος του Απόλλωνα.
Η υψηλόσωμη (1,95) αθλήτρια μας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Ελευθερία”, μίλησε για την απόφαση της να συνεργαστεί με τον Απόλλωνα, για την εμπιστοσύνη που της έχει δείξει η διοίκηση και κυρίως ο προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης, ενώ πιστεύει ότι η ομάδα φέτος έχει στηθεί αρκετά καλά και βήμα βήμα όλα θα πάνε καλά. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα και αυτό θα φανεί και στο γήπεδο.

- Πως αποφάσισες να συνεργαστείς φέτος με τον Απόλλωνα, από τη στιγμή που είχες την ευκαιρία με την προηγούμενη ομάδα σου, τα Πεύκα να αγωνιστείς στη Volley League γυναικών;

“Είχαμε μιλήσει με τα Πεύκα μετά το τέλος του πρωταθλήματος αλλά δεν τα βρήκαμε και έτσι αποφάσισα να έρθω στην ομάδα της Καλαμάτας που από την αρχή μου έδειξαν ότι με πιστεύουν πολύ και αυτό είναι σημαντικό για έναν αθλητή. Παρόλα αυτά τους εύχομαι καλή επιτυχία στην καινούργια σεζόν και να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους!”

- Η απόκτηση σου από τον Απόλλωνα έφερε αρκετά θετικά σχόλια από τους φίλους της ομάδας χαρακτηρίζοντας την μεταγραφή, ως προσθήκη από το πάνω ράφι. Αυτό είναι κάτι που σε γεμίζει με μεγαλύτερες ευθύνες, ώστε να πρέπει να αποδεικνύεις σε κάθε παιχνίδι ότι δεν ήταν μια τυχαία επιλογή;

“Ισα-ίσα μου δίνει μεγάλο κίνητρο η εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει η διοίκηση και ειδικά ο προπονητής μου. Από την πρώτη μέρα που μιλήσαμε μου είπε θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να πετύχουμε φέτος τον στόχο μας”.

- Η διοίκηση του Απόλλωνα έθεσε ως ξεκάθαρο στόχο για τη φετινή χρονιά την άνοδο της ομάδας στη Volley League. Με την εικόνα που έχεις από το λίγο διάστημα που βρίσκεσαι στην ομάδα πιστεύεις ότι ο στόχος αυτός είναι μέσα στις δυνατότητες της, μπορεί να επιτευχθεί;

“Θεωρώ πως η ομάδα έχει στηθεί αρκετά καλά φέτος αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να φανεί η δουλειά που κάνουμε εδώ και ένα μήνα περίπου. Αλλά πιστεύω βήμα-βήμα πως όλα θα πάνε καλά”.

- Στη διαδρομή σου στο χώρο του βόλεϊ, έχεις αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες ακόμη και στην πρώτη κατηγορία. Κάθε φορά που αλλάζεις ομάδα χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής. Στο Απόλλωνα μετά από 20 ημέρες προετοιμασίας, έχετε συνηθίσει στο νέο περιβάλλον;

“Το κλίμα της ομάδας είναι εξαιρετικό μας έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη μέρα που ήρθαμε και πιστεύω αυτό θα φανεί και μέσα στο γήπεδο”.

Σύντομο βιογραφικό

Η Αλκηστις Καραφουλίδου είναι 23 ετών, έχει ύψος 1,95 και αγωνίζεται στη θέση της διαγώνιας. Γεννήθηκε στην Κατερίνη και έπαιξε βόλεϊ στο Πιερικό από το 2006 έως το 2014. Μετά αγωνίστηκε για 4 χρόνια (2014-2018) στους Μακεδόνες Αξιου (τα 3 χρόνια στην Α1). Επόμενη ομάδας ήταν ο Α.Ο. Θήρας στη Σαντορίνη, όπου έπαιξε δύο χρόνια (2018-2020) και ακολούθησαν οι Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων, όπου ήταν για μισό χρόνο, καθώς λόγω κορονοϊού σταμάτησε κάθε αθλητική δραστηριότητα.
Επόμενος σταθμός ήταν η Αυστριακή Tirol Volleyball Club, αλλά εκεί έμεινε μέχρι τον Οκτώβριο, όπου αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και δεν συνέχισε. Την επόμενη χρονιά (2022-2023) επέστρεψε στην ομάδα των Πεύκων.
Επίσης έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες νεανίδων (2015) και γυναικών (2017-2018).