Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 13:31

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Νίκες για Μεσσηνιακό και Α.Ο. Ακρίτα

Γράφτηκε από τον
Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Νίκες για Μεσσηνιακό και Α.Ο. Ακρίτα

Θετικό ήταν το πρόσημο για τις δύο Καλαματιανές ομάδες, τον Μεσσηνιακό και τον Α.Ο. Ακρίτα, που μας εκπροσωπούν στο πρωτάθλημα Β’ εθνικής της ΕΣΠΕΠ, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής κέρδισαν τον Α.Σ. Πετ. Τρίπολης με 3-0 και τον Παμβοχαϊκό με 3-2 αντίστοιχα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΣ ΠΕΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-0

Με νίκη συνδύασε ο Μεσσηνιακός τον πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, καθώς το Σάββατο κέρδισε τον ΑΣ Πετ. Τρίπολης με 3-0 σετ.
Η Καλαματιανή ομάδα μετράει πλέον δύο νίκες, καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε επίσης με 3-0 εκτός έδρας του Σπαρτιατικού.
Σε ότι αφορά τη Σαββατιάτικη αναμέτρηση, ο Μεσσηνιακός έκανε καλή εμφάνιση και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη. Η ομάδα της Τρίπολης επιδίωξε να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει τον αντίπαλο της.
Τα σετ: 25-10, 25-10, 25-19.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος και Νικολέττα Τσιμικλή.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Γεωργία Σουρή): Τσαπέκη, Φωτεινάκη, Μπαξιβανάκη, Κουτσουροπούλου, Τσούμπανου, Ολγα Τσάτουμα, Καράμπελα (λ), Τζουάνου, Νακούση, Ασημίνα Τσάτουμα, Ρομπάκη (λ).
ΑΣ ΠΕΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Χρονόπουλος): Νικητοπούλου, Κολέβα, Πετεφούντη, Παπαδημητρίου, Δελήμπαση, Ντούλια, Τσαλατσάνη (λ), Β. Χρονοπούλου (λ), Καραλέκα, Ι. Χρονοπούλου, Λέτσου.

Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 3-2

Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Α.Ο. Ακρίτας, καθώς την Κυριακή το απόγευμα στο Κλειστό του Δημοτικού σταδίου Καλαμάτας επικράτησε του Παμβοχαϊκού στη διαδικασία του τάι μπρέικ.
Ηταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, όπου ο Ακρίτας με ανατροπή κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Ο αντίπαλος του ήταν αρκετά δυνατός και του έβαλε δύσκολα, καθώς πήρε το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ είχαμε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να διεκδικούν το αποτέλεσμα μέχρι τον τελευταίο πόντο. Η γηπεδούχος ομάδας ήταν αυτή που επικράτησε με 27-25 και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 3ο σετ, ο Ακρίτας μπήκε πολύ δυνατά, πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα (15-6) και διατήρησε τη μεγάλη διαφορά μέχρι το τέλος επικρατώντας με 25-11. Στο 4ο είδαμε εντελώς διαφορετική εικόνα με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται μέχρι το τέλος για να το κερδίσουν. Το σετ κύλησε με τον Ακρίτας να είναι στη μεγαλύτερη διάρκεια μπροστά στο σκορ, όμως μετά το 19-19, άρχισε ο Παμβοχαϊκός να απειλήσει και στο τέλος έκανε το 2-2 και οδήγησε το παιχνίδι στο 5ο σετ.
Σε αυτό η Καλαματιανή ομάδα ξεκίνησε καλά πήρε μια μικρή διαφορά 2 και 3 πόντων (4-1, 5-2), στη συνέχεια την αύξησαν (8-3), όμως η αντίπαλη ομάδα δεν τα παράτησε, βρήκε λύσεις και μείωσε (9-7), αλλά ο Ακρίτας, που δεν παράτησε το παιχνίδι κατάφερε να μεγαλώσει τη διαφορά (14-8) και να πάει έτσι μέχρι το τέλος παίρνοντας το σετ και τη νίκη.
Τα σετ: 20-25, 27-25, 25-11, 23-25.
Την αναμέτρηση διαιτήτευσαν οι Νικολέτα Τσιμικλή, Ανδρέας Χριστοδουλόπουλος.
Α.Ο. ΑΚΡΙΤΑΣ (Σοφία Καψαμπέλη): Γεωργουλάκου, Αντωνοπούλου, Σερελέα, Πετεινάρη, Ζουμπουλίδου, Γρίβα, Μπαστακού (λ), Τσαλίκη, Κορομηλά, Καπετανέα, Ντρούβα, Πανταζοπούλου.
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Γ. Παπασιδέρης): Φιλοπούλου, Κατσαούνη, Δ. Παπαδημητρίου, Γιαννέλου, Παπούλια, Τσάνκοβα, Καλλίρη (λ), Θεοδοσίου, Ε. Παπαδημητρίου, Μπάλλα, Κεχρολόγου (λ).

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(2η αγωνιστική)
ΑΟ Ακρίτας – Παμβοχαϊκός 3-2
ΑΣΠ Ερμής – Ερυθρός Αστέρας 0-3
ΑΟ Αστέρια – ΑΟ Αίολος 3-0
Μεσσηνιακός – ΑΣ Πετ. Τρίπολης 3-0
ΠΑΟ Κορίνθου – Σπαρτιατικός 3-1
ΣΦΠ Ιρις – Παναχαϊκή 0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 2 αγώνες)
1. Μεσσηνιακός 6-0 6
2. Α.Ο. Αστέρια 6-0 6
3. Παναχαϊκή 6-0 6
4. Ερυθρός Αστέρας 6-1 6
5. ΠΑΟ Κορίνθου 6-1 6
6. Α.Ο. Αίολος 3-3 3
7. Α.Ο. Ακρίτας 4-5 2
8. Παμβοχαϊκός 2-6 1
9. Σπαρτιατικός 1-6 0
10. ΑΣ Πετ. Τρίπολης 0-6 0
11. Α.Σ.Π. Ερμής 0-6 0
12. Σ.Φ.Π. Ιρις 0-6 0

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 5/11/23)
ΑΣ Πετ. Τρίπολης – ΠΑΟ Κορίνθου
ΑΟ Αίολος – Μεσσηνιακός
Ερυθρός Αστέρας – ΑΟ Αστέρια
Παμβοχαϊκός – ΑΣΠ Ερμής
Παναχαϊκή – ΑΟ Ακρίτας
Σπαρτιατικός – ΣΦΠ Ιρις