Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 13:59

Η ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΣΤΗΝ “Ε” ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Δύσκολο μια ομάδα της επαρχίας να παίξει στα ίσια τις μεγάλες Αθηναϊκές”

Γράφτηκε από τον
Η ΒΙΚΥ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ ΣΤΗΝ “Ε” ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Δύσκολο μια ομάδα της επαρχίας να παίξει στα ίσια τις μεγάλες Αθηναϊκές”

Η αγωνιστική σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Απόλλωνα Καλαμάτας, καθώς η άνοδος στη Volley League δεν επιτεύχθηκε.


Η Καλαματιανή ομάδα ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με στόχο την άνοδο, όμως στην εξέλιξη του πρωταθλήματος φάνηκε ότι η διεκδίκηση του τίτλου και η άνοδος δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση. Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και το οικονομικό και η ομάδα που είχε τη δυνατότητα να δαπανήσει χρήματα για να ενισχυθεί στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα αύξανε τις πιθανότητες της να κόψει πρώτη το νήμα και να πάρει το εισιτήριο για την παραπάνω κατηγορία. Κάτι που διέθεταν ο Πανιώνιος και ο Μίλωνας και κατάφεραν να πάρουν τα δύο εισιτήρια που του οδήγησαν στη Volley League.
Αν ο Απόλλωνας είχε την ιδανική συνθήκη ύπαρξης βασικού μεγάλου χρηματοδότη θα έπαιζε με άλλους όρους, όπως επισήμανε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα, Βίκυ Καραμπάτσου. Η παράγοντας του Απόλλωνα, στάθηκε σε αυτό το κομμάτι στη διάρκεια της συνέντευξης που μας παραχώρησε, όπου μας μίλησε για τη φετινή χρονιά, που ο Απόλλωνας ξεκίνησε με στόχο τον πρωταθλητισμό και την άνοδο, όμως δεν κατάφερε στο τέλος να τον υλοποιήσει. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στο πως θα παρουσιαστεί ο Απόλλωνας την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Ακόμη μας μίλησε για το νέο προπονητή Χρήστο Δημητρακόπουλο, με τον οποίο έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν την ομάδα για τη νέα χρονιά.
Ας δούμε αναλυτικά όλα όσα μας είπε το “αφεντικό” του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα Βίκυ Καραμπάτσου.

- Πως χαρακτηρίζεις τη φετινή χρονιά; Ηταν αποτυχημένη έτσι όπως εξελίχθηκε;

“Καταρχάς θέλω να πω ότι ο Απόλλωνας έχει κάνει τρομερά επιτεύγματα για επαρχιακή ομάδα. Ήταν η πρώτη ομάδα που έβαλε στο χάρτη την Καλαμάτα στο σύγχρονο ελληνικό βόλεϊ. Εχει μια δυναμική αναπτυξιακή και έκανε γνωστό το όνομα της Καλαμάτας σε πανελλήνιο και όχι μόνο επίπεδο. Αυτά τα 7 χρόνια εκτός από επιτυχίες υπάρχουν και αποτυχίες. Η τελευταία χρόνια με βάση τον αρχικό της σχεδιασμό και στόχο από το υλικό από το οποίο στελεχώθηκε θεωρείται ότι δεν κατάφερε να πετύχει τους αρχικούς στόχους”.

- Τι έφταιξε και η ομάδα δεν πέτυχε τον στόχο της ανόδου στη Volley League;

“Η διοίκηση έπραξε ότι της ζητήθηκε από το τεχνικό επιτελείο στο 100%. Από εκεί και πέρα η διοίκηση δεν αγωνίζεται. Άλλαξε εντελώς η ταυτότητα στελέχωσης του αθλητικού συνόλου. Ολα τα προηγούμενα χρόνια, στελεχωνόταν από νεαρές αθλήτριες με όρεξη και πάθος για διάκριση. Την τελευταία χρονιά η ομάδα οργανώθηκε και στελεχώθηκε σε ποιο επαγγελματικό επίπεδο, δηλαδή αναζητήσαμε αθλήτριες μέσα από γραφεία μάνατζερ. Κάτι που δεν γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς αυτό το αποφάσιζε το τεχνικό επιτελείο”.

- Η ομάδα τα τελευταία 7 χρόνια πορεύτηκε με τη φιλοσοφία που είχε χαράξει ο προηγούμενος προπονητής Μπάμπης Μυτσκίδης. Θα συνεχίσει η ομάδα με την ίδια φιλοσοφία;

“Την τελευταία 3ετία πολύ έντονα ως διοίκηση ζητάμε την είσοδο περισσότερων γηγενών αθλητριών και κυρίως από την ακαδημία και τα αναπτυξιακά τμήματα που τα τελευταία χρόνια, όντως γίνεται σημαντική δουλειά. Ξεκίνησε με το ανέβασμα στην πρώτη ομάδα των αδελφών Νίκης, Ειρήνης Γιόλλα και Ειρήνης, Κυριακής Σακελλαρίου, συνεχίστηκε με τη συμμετοχή της μικρής Παπαδοπούλου τη φετινή σεζόν και πλέον είναι ώριμες οι συνθήκες για τη συμμετοχή περισσότερων παιδιών στην πρώτη ομάδα.
Η φιλοσοφία μας είναι να συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε την πόλη μας και την Περιφέρεια μας επάξια σε όλη την Ελλάδα με ήθος και πνεύμα ευγενούς άμιλλας και να καταφέρουμε μέσα από τα παιχνίδια να έχουμε την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του βόλεϊ και ταυτόχρονα να κρατήσουμε τα παιδιά της Μεσσηνίας στον αθλητισμό”.

- Πως θα είναι ο Απόλλωνας την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο; Θα παραμείνει ο στόχος για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλεϊ;

“Η τελευταία χρόνια μας δίδαξε πάρα πολλά πράγματα, όπως μεσούσης της σεζόν, αν μια ομάδα ρίξει επιπλέον χρήματα με τις ανάλογες προσθήκες να αλλάξει τα δεδομένα του πρωταθλήματος. Έδειξε και κάτι άλλο, ότι είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα της επαρχίας να παίξει στα ίσια μεγάλες Αθηναϊκές ομάδες, οι οποίες έχουν τις ιδανικές συνθήκες, ιδιαίτερα στο κομμάτι των οικονομικών παραγόντων, όπου συνήθως συμβαίνει να υπάρχει ένας ο οποίος σηκώνει την οικονομική διαχείριση της ομάδας και απλά συνεπικουρείται από χορηγούς. Αυτό αποτελεί την ιδανική συνθήκη να έχει μια ομάδα πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα ήταν ευχής έργο να το έχει ο Απόλλωνας, όπως το έχει η ομάδα της Καλαμάτας στο ποδόσφαιρο.
Εμείς σαν σύλλογος οργανωτικά και διαχειριστικά και στο κομμάτι της ανάπτυξης των υποδομών μας έχουμε φτάσει στο μεγαλύτερο βαθμό που συναγωνίζεται ονομαστά σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Αποκορύφωμα αυτών να ζητάνε σύλλογοι να έρθουν στην πόλη μας για να συνδιοργανώνουμε τουρνουά για τα αγωνιστικά τμήματα της ακαδημίας μας. Γίνεται τεράστια προβολή και μέσα από τα social media του συλλόγου μας. Κάνουμε καθημερινά πολλές αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες.
Η ομάδα θα παρουσιαστεί πολύ νεανική με τη συμμετοχή αθλητριών που προέρχονται από την ακαδημία και τα αναπτυξιακά τμήματα που με τις έμπειρες αθλήτριες θα έχουν τη δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξη. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με πολύ όρεξη και πάθος για δουλειά και χωρίς να υπάρχει ταβάνι, όπως έχει συνηθίσει ο Απόλλωνας να κάνει τα τελευταία χρόνια”.

Ενα σχόλιο για τον Χρήστο Δημητρακόπουλο, που ανέλαβε πρώτος προπονητής της ομάδας;

“Φυσικό επόμενο ήταν να είναι ο συνεχιστής στην τεχνική ηγεσία, εφόσον ήταν δεύτερος προπονητής τα προηγούμενα δύο χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει η διοίκηση της ομάδας. Ηδη πορεύεται με τις επιλογές του και κτίζει την ομάδα. Είναι σημαντικό ότι είναι Μεσσήνιος, είναι ο κορυφαίος που έχει αναδειχθεί στο χώρο του βόλεϊ σε πανελλήνιο επίπεδο και όχι μόνο, είναι γνώστης του αθλήματος και έχει την αμέριστη εμπιστοσύνη της διοίκησης. Στη διάθεση του θα έχει και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο, που παραμένει ίδιο, δηλαδή γυμναστής ο Κώστας Κουτράκης και τιμ μάνατζερ ο Παναγιώτης Χανδρινός”.

Ο επίλογος

Η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα ολοκλήρωση τη συνέντευξη κάνοντας τον επίλογο, όπου μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που στηρίζουν όλα τα χρόνια την ομάδα. “Κλείνοντας θέλω να πω ότι σε αυτά τα 7 χρόνια ο σύλλογος έχει φτάσει εδώ που είναι από την σύμπραξη και βοήθεια πολλών ανθρώπων οι οποίοι είναι από την πρώτη στιγμή μαζί έως και σήμερα”, ανέφερε στο ξεκίνημα και πρόσθεσε: “Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον Μπάμπη Μυτσκίδη με τον οποίο κάναμε γνωστό το όνομα του Απόλλωνα σε όλη την Ελλάδα. Με την ευκαιρία του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους καινούργιους δρόμους που ανοίγει. Το γιατρό Χαράλαμπο Καρακύκλα ακούραστο φίλο και συνεργάτη, το φίλο φυσιοθεραπευτή Κώστα Διαμαντόπουλο, τους βοηθούς προπονητών Στέφανο Μάνα, Μαρία Κωστοπούλου, Βιβή Τασιοπούλου και Χρήστο Δημητρακόπουλο και τον γυμναστή Κώστα Κουτράκη. Τις επιχειρήσεις που ήταν μαζί μας τα 7 χρόνια. Ιδιαίτερα τον Θεόδωρο Καρούτζο διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Affidea, που εκτός από επαγγελματική συνεργασία μας δένουν πλέον φιλικοί δεσμοί και με την στήριξη του οποίου ανεβάσαμε τον πήχη των στόχων μας.
Μην ξεχνάμε όμως και τους ανθρώπους από τη διοίκηση της ομάδας που βρίσκονται ανελλιπώς κοντά μας και είναι οι Παναγιώτης Λυμπέρης, Ηλίας Σπηλιώτης, Ματίνα Σωτηράκου, Αρης Χριστόφορος, Ηλίας Κουτίβας και ο φυσικά ο Παύλος Χριστόπουλος και η ήρεμη δύναμη Βάνια Γιαλλελή, που η συμβολή τους είναι πολύ σημαντική. Βέβαια δεν ξεχνάμε και τον αείμνηστο Φώτη Μάνθο”.

Ξεχωριστό ευχαριστώ

“Τέλος η δύναμη μας πηγάζει όλα τα χρόνια και δίνουμε το καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο από την αγάπη και το χειροκρότημα των φιλάθλων που γεμίζουν το γήπεδο κάθε φορά που έχουμε αγώνα. Θέλω ιδιαίτερα να τους ευχαριστήσω που τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε έρχονται και προσφέρουν με το δικό τους τρόπο και οικονομικά και ηθικά. Να τους υποσχεθούμε ότι από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα να σταθούμε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνουν.
Τελευταία άφησα την οικογένεια μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς τον σύζυγο μου Πέτρο και τα παιδιά μου Μαρία, Στάθη και Ανδριάνα για την υπομονή που κάνουν και τη στήριξη που μου δείχνουν όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με τον Απόλλωνα”.