Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2024 14:06

ΒΟΛΕΪ: Για τον τίτλο σήμερα οι παγκορασίδες του Απόλλωνα

Γράφτηκε από τον
ΒΟΛΕΪ: Για τον τίτλο σήμερα  οι παγκορασίδες του Απόλλωνα

Τον τίτλο στο πρωτάθλημα παγκορασίδων Κ16 της ΕΣΠΕΠ θα εκδικήσει σήμερα, στις 7.30 μ.μ., ο Απόλλων Καλαμάτας με αντίπαλο τον Α.Ο. Αλκυών.


Για πρώτη φορά αναπτυξιακό τμήμα της Καλαματιανής ομάδας που θα συμμετάσχει στο τελικό πρωτάθλημα που διοργανώνει η ΕΣΠΕΠ. Σε φάιναλ 4 έχει προκριθεί στο πρόσφατο παρελθόν η ομάδα νεανίδων με προπονήτρια τότε την Βιβή Τασιοπούλου, όμως δεν προκρίνεται στον τελικό.
Ο Απόλλωνας και ο Α.Ο. Αλκυών στους ημιτελικούς της Δευτέρας κέρδισαν με 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα και τη Γ.Ε. Ναυπλίου αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες που θα αγωνιστούν στο μικρό τελικό, η περσινή χρονιά ήταν αυτές στο μεγάλο τελικό, με τη Γ.Ε. Ναυπλίου να επικρατεί 3-2 και να κατακτά τον τίτλο.
Σήμερα στο Κλειστό της Κορίνθου έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι δύο τελικοί, στις 5.30 θα γίνει ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Γ.Ε. Ναυπλίου και Ερυθρό Αστέρα και στις 7.30 θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός με τον Απόλλωνα και τον Α.Ο. Αλκυών να διεκδικούν το τρόπαιο του πρωταθλητή.
Αξιοσημείωτη αναφορά είναι το γεγονός ότι ο Απόλλωνας συμμετέχει στο πρωτάθλημα με μικρότερα ηλικιακά αθλήματα, αφού δεν μπορούν να αγωνιστούν κορίτσια που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 2009. Στην ομάδα της Καλαμάτας αγωνίζονται αθλητές γεννημένες τα έτη 2010, 2011, 2012 και δύο του 2009. και η Βασιλική Παπαδοπούλου. Στην αξιόλογη πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα σημαντικό ρόλο παίζει και ο προπονητής Παναγιώτης Χανδρινός που ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της ακαδημίας και άλλαξε την ψυχολογία και την τακτική της ομάδας.

Ο ημιτελικός στην Αμαλιάδα

Σε ότι αφορά τον ημιτελικό που έγινε τη Δευτέρα στο Κλειστό της Αμαλιάδας, ο Απόλλωνας είχε καλή εικόνα και έφτασε στην επικράτηση απέναντι στον περσινό φιναλίστ, τον Ερυθρό Αστέρα.
Στο γήπεδο έδωσαν το παρών αρκετοί γονείς, φίλες και συμπαίκτριες από άλλα τμήματα των Απόλλωνα και συμπαραστάθηκαν στην ομάδα παγκορασίδων.
Τα σετ: 23-25, 19-25, 19-25.
Την αναμέτρηση διαιτησίασαν οι Παναγιώτης Γκόλφης, Χρήστος Βλάσσης.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ε. Λεγάτου): Τριαντοπούλου, Ελευθεριάδη, Ραζακλή, Φουντά, Σωτηροπούλου, Πόλη, Χαντζίου (λ), Συμεωνίδη.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Π. Χανδρινός): Αγγελοπούλου, Δρούγα, Μπεκιάρη, Τσουμελέα, Θεοδωροπούλου, Κοτσαρίνη, Παπαδοπούλου (λ), Σκουράκη.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.youtube.com/live/sQf51yF-Ifs?si=FV5YZerncUiMrdVK