Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2024 01:17

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Ξεκίνησε µε... πλώρη τη Volley League

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ‘80: Ξεκίνησε µε... πλώρη τη Volley League

Με ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στην Volley League ανδρών, ξεκίνησε η Καλαµάτα ‘80 προετοιµασία για τη νέα σεζόν.

Η πρώτη προπόνηση έγινε χθες το απόγευµα στο Κλειστό του ∆ηµοτικού Σταδίου, υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή Ακη Χατζηαντωνίου, που παίρνει τη σκυτάλη από τον Παναγιώτη Ντάκουρη.


Οι “λύκοι” θέλουν να είναι περαστικοί από την Pre League και να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν, καθώς όπως είπε ο Ακης Χατζηαντωνίου “Η Καλαµάτα ‘80 είναι κόσµηµα για το ελληνικό βόλεϊ και στόχος είναι η επάνοδος στην Volley League. Γι’ αυτό οραµατιζόµαστε και θα δουλέψουµε. Η πόλη στηρίζει και πιστεύω ότι θα είµαστε ανταγωνιστικοί”.

Ο προπονητής της Καλαµάτας ‘80 σε ερώτηση της “Ε” αν η οµάδα του είναι φαβορί για την άνοδο, απάντησε ότι: “∆εν έχουµε αυτό το ρόλο. Είναι ο Ηρακλής, ο Αρης, ο Πανιώνιος, αλλά και η Φλώρινα και η Κερατέα θα είναι δυνατές οµάδες. Πιστεύω ότι έξι οµάδες θα παλέψουν για την άνοδο”.


Ο Κώστας Βλάσσης, επικεφαλής του τµήµατος βόλεϊ δήλωσε ότι: “Ξεκινάµε µε όνειρα και φιλοδοξίες να επανέλθουµε εκεί που ανήκουµε. Εχουµε εµπιστοσύνη στους προπονητές και στους παίκτες και οι παίκτες έχουν σε εµάς, γιατί είναι πολλά χρόνια εδώ. Θέλουµε να χαµογελάσουµε, έχοντας παίξει και υψηλής ποιότητας βόλεϊ. Θα είναι δύσκολο πρωτάθληµα, δύο ταχυτήτων. Εχουµε εµπειρία,
ποιότητα και την τεχνογνωσία. Αν είµαστε υγιείς, θα είµαστε εκεί που πρέπει στο φινάλε της σεζόν”.
Ο πιο παλιός παίκτης του ρόστερ Βαγγέλης Ντάκουρης που θα φορέσει τα “πράσινα” για 11η σεζόν τόνισε ότι: “Κάνουµε µια καινούρια αρχή και ελπίζουµε
να επιστρέψουµε στα σαλόνια. ∆εν θα είναι εύκολο. Θα είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθληµα. Θέλουµε Να κρατήσουµε αήττητα την έδρα µας και να παίξουµε ωραίο βόλεϊ”, ενώ στο ίδιο µήκος κύµατος κινήθηκε και ο Χουάν Αλαµίνο, που ήρθε αυτό το καλοκαίρι στην Καλαµάτα ‘80, µαζί µε τους Σωκράτη Χαραλαµπίδη και ∆ηµήτρη Σιδηρόπουλο.


Να σηµειωθεί ότι πριν από την πρώτη προπόνηση, έγινε αγιασµός για µια σεζόν χωρίς προβλήµατα τραυµατισµών. Οι παίκτες που θα στηριχθούν οι “λύκοι” είναι: Γρηγόρης Σκαρτσίλης, Μηνάς Αραπάκης, Μαουρίτσιο Βιέιτο, Κώστας ∆αλακούρας, ∆ιονύσης Λυκούρεσης, Νίκος Χριστόφας, Νίκος Μπιρµπίλης, Βαγγέλης Ντάκουρης, ∆ηµήτρης Παλαιολόγος, Χουάν Αλαµίνο, Σωκράτης Χαραλαµπίδης, ∆ηµήτρης Σιδηρόπουλος.

∆υνατές οµάδες στο τουρνουά “Γιάννης Μπουσούνης”

Η Καλαµάτα ‘80 θα διοργανώσει και φέτος τουρνουά βόλεϊ στη µνήµη του Γιάννη Μπουσούνη και στη µεσσηνιακή πρωτεύουσα θα βρεθούν δυνατές οµάδες, µε κορυφαία τον Παναθηναϊκό, αλλά και το Μίλωνα που εντυπωσίασε στην περσινή Volley League. Στο φετινό “Γ. Μπουσούνης” θα λάβει µέρος και ο Φλοίσβος. Οι αγώνες θα γίνουν 5-6 Οκτωβρίου στο κλειστό του ∆ηµοτικού Σταδίου.