Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2021 20:21

Προς αναβολή το πρώτο εφετινό Γκραν Πρι της Formula 1

Γράφτηκε από τον
Προς αναβολή το πρώτο εφετινό Γκραν Πρι της Formula 1

Το εναρκτήριο Γκραν Πρι Αυστραλίας είναι πολύ πιθανόν να αναβληθεί ή ακόμη και να ακυρωθεί, καθώς τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα της χώρας των καγκουρό κάνουν σχεδόν αδύνατη την πραγματοποίηση του αγώνα που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου.

Ακόμη δεν ξεκίνησε καλά καλά η εφετινή χρονιά και ήδη εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα στη Formula 1. Όπως φαίνεται, το πρωτάθλημα του 2021 θα ξεκινήσει με μία αλλαγή στο αρχικό του πρόγραμμα, η οποία αφορά το Γκραν Πρι Αυστραλίας. Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο εναρκτήριος της εφετινής σεζόν στη Formula 1 και είναι προγραμματισμένος να γίνει στις 21 Μαρτίου. Ωστόσο η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει ανακοινώσει λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού αυστηρές οδηγίες για όσους εισέρχονται στη χώρα, οι οποίες κάνουν πάρα πολύ δύσκολη την πραγματοποίηση του Γκραν Πρι στη Μελβούρνη.

Όπως αναφέρουν διάφορα ξένα δημοσιεύματα, οδηγούμαστε σε αναβολή του πρώτου Γκραν Πρι της εφετινής σεζόν της Formula 1, καθώς τα νεότερα υγειονομικά πρωτόκολλα προβλέπουν υποχρεωτικά 14ήμερη καραντίνα για όσους καταφθάνουν από το εξωτερικό στην Αυστραλία.

Αυτό προκαλεί τεράστια προβλήματα, αφού οι εργασίες διαμόρφωσης του Άλμπερτ Παρκ σε πίστα για τον αγώνα θα πρέπει να ξεκινήσουν το αργότερα στα τέλη Ιανουαρίου, άρα τα πρώτα μέλη των συνεργείων της Formula 1 οφείλουν να είναι ήδη εκεί τις επόμενες ημέρες. Επιπρόσθετα, οι ομάδες θα βρίσκονται μεταξύ 2 και 4 Μαρτίου στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο των επίσημων χειμερινών δοκιμών της Formula 1.

Άρα οδεύουμε προς αναβολή της έναρξης του εφετινού πρωταθλήματος της Formula 1, όπως είχε συμβεί εξάλλου και πέρυσι. Να θυμίσουμε, ότι το 2020 είχαν ταξιδέψει οι ομάδες στην Αυστραλία και ότι το Γκραν Πρι αναβλήθηκε –και στη συνέχεια ακυρώθηκε- στην κυριολεξία την ύστατη στιγμή πριν τα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Μάλιστα ήταν και η τελευταία φορά που είχαμε δει πέρυσι οδηγούς και μηχανικούς να κυκλοφορούν στα πιτ και στον περιβάλλοντα χώρο της πίστας χωρίς μάσκες!

Eναρξη στις 28 Μαρτίου

Πέρυσι πήγαμε από αναβολή σε αναβολή, μέχρι που ξεκίνησε τελικά το πρωτάθλημα στις 5 Ιουλίου. Αυτή τη φορά πάντως, η καθυστέρηση θα είναι πολύ μικρότερη και θα περιοριστεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μόνον σε μία εβδομάδα, καθώς το δεύτερο Γκραν Πρι είναι προγραμματισμένο για τις 28 Μαρτίου στο Μπαχρέιν. Η κατάσταση στο Αραβικό Εμιράτο δεν προκαλεί –προς το παρόν τουλάχιστον- ανησυχίες, γι αυτό εξάλλου πραγματοποίησε το 2020 εκεί η Formula 1 δύο Γκραν Πρι.

Πάντως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, αν τελικά αναβληθεί ο εφετινός αγώνας στη Μελβούρνη και μετατεθεί για κάποια άλλη ημερομηνία αργότερα ή αν θα ακυρωθεί εντελώς όπως είχε συμβεί το 2020.

Πηγή: gazzetta.gr