Δευτέρα, 20 Ιούλιος 2020 14:49

ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Ετοιμα για τη νέα πρόκληση τα κορίτσια της Καλαμάτας ‘80 - Τι λέει ο προπονητής Θ. Γεωργίου

Γράφτηκε από τον
ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Ετοιμα για τη νέα πρόκληση τα κορίτσια της Καλαμάτας ‘80 - Τι λέει ο προπονητής Θ. Γεωργίου

Σπουδαίες στιγμές έζησε την περασμένη εβδομάδα το αναπτυξιακό μπάσκετ κοριτσιών της Μεσσηνίας, μέσα από την επιτυχία των κορασίδων της Καλαμάτας ‘80.

Οι μικρές μπασκετμπολίστριες της καλαματιανής ομάδας έκαναν το απόλυτο των νικών στον β’ όμιλο της προκριματικής φάσης κορασίδων που διεξήχθη στην Κόρινθο και πήραν με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Η ομάδα που προπονεί ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής μπάσκετ Θανάσης Γεωργίου νίκησε δύσκολα στην πρεμιέρα τον Μάκαρο Αμφισσας με 46-45, ύστερα επικράτησε με το ευρύ 60-33 του Α.Ο. Ερμιόνης και την τελευταία μέρα του πρωταθλήματος νίκησε πιο εύκολα απ’ ότι περίμενε τον δυνατό Προμηθέα με 70-49.

Ετσι τα κορίτσια της Καλαμάτας ‘80 πέρασαν στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας στις κορασίδες και βρίσκονται μπροστά σε μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση!

Από 29 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος που θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα και θα δώσουν πέντε αγώνες σε ισάριθμες ημέρες!

Σε αυτό το τουρνουά τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα για την καλαματιανή ομάδα που θα κυνηγήσει την υπέρβαση, δηλαδή να κατακτήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις. Τα κορίτσια που οι ομάδες τους θα πάρουν την πρώτη, τη δεύτερη ή την τρίτη θέση παίρνουν μόρια για την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ ή σε άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οπότε το κίνητρο είναι μεγάλο για τις κορασίδες της Καλαμάτας ‘80.

Ο προπονητής της ομάδας Θανάσης Γεωργίου βρίσκεται δύο χρόνια στα τμήματα υποδομής της Καλαμάτας ‘80 και παράλληλα προπονεί και την ανδρική ομάδα της Αναγέννησης Παραλίας.

Μετά από 7 χρόνια παρουσίας ως προπονητής στις μικρές ομάδες του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Καλαμάτα και να συνεχίσει αυτό που αγαπά πολύ, την προπονητική και το μπάσκετ, είτε ανδρικό είναι αυτό είτε γυναικείο.

“Το μπάσκετ είναι ένα, δεν χωρίζεται σε ανδρικό και γυναικείο”

“Πέρυσι είχαμε φτάσει με τις κορασίδες στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος και είχαμε αποκλειστεί. Φέτος είχαμε δουλέψει πολύ, πιστεύαμε σε μια διάκριση και κάνοντας καλές εμφανίσεις τα καταφέραμε.

Φαβορί του ομίλου ήταν ο Προμηθέας που είναι παραδοσιακά μια δυνατή ομάδα, όπως πήραμε μια απρόσμενη εύκολη νίκη και μαζί το εισιτήριο της πρόκρισης”, λέει στην “Ελευθερία” και το “notosport.gr” ο Θανάσης Γεωργίου.

Ο καλαματιανός προπονητής δίνει και ένα άλλο στίγμα αυτής της επιτυχίας: “Είναι μια καλή ευκαιρία η πρόκριση μας αυτή να ακουστεί το γυναικείο μπάσκετ στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα. Να καταλάβουμε πως το μπάσκετ είναι ένα, δεν χωρίζεται σε ανδρικό και γυναικείο και να δουλέψουμε όλοι μαζί ώστε να το βελτιώσουμε.

Ταλέντο υπάρχει στην ομάδα και όρεξη για δουλειά, όμως δεν υπάρχει επαρκές έμψυχο δυναμικό. Πρέπει να υπάρξει μια συνέχεια, μια νέα φουρνιά κοριτσιών που να ασχοληθούν και να αγαπήσουν το μπάσκετ. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε πριν λίγες εβδομάδες προπονήσεις κοριτσιών από 7 έως 13 ετών, με σκοπό όσα το θελήσουν να συνεχίσουν στην ακαδημία της Καλαμάτας ‘80”.

Με δυνατές ομάδες στην Αθήνα

Οι κορασίδες της Κ80 στα μέσα της άλλης εβδομάδας, στις 29 του μήνα, θα πάνε στην Αθήνα για την τελική φάση του πρωταθλήματος.

Θα αντιμετωπίσουν τον πάντα ισχυρό Παναθηναϊκό, τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου (δυνατή ομάδα σε αυτές τις ηλικίες και πρώην ομάδα του Θανάση Γεωργίου), τον Αρη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και μια εκ των Ηρόδοτου (Κρήτη) ή Ιπποκράτη (Κως).

Πως αντιμετωπίσει η Καλαμάτα ‘80 αυτή την πρόκληση που έρχεται σε λίγες ημέρες ; Αρμόδιος να μας απαντήσει είναι ο προπονητής της ομάδας: “

“Θα είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία αυτό που θα ζήσουμε για πέντε ημέρες στην Αθήνα και θεωρώ πως θα μας μείνει αξέχαστη. Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και θα παλέψουμε για ότι το καλύτερο. Θέλουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί, η 2η ή 3η θέση είναι ο στόχος μας, μιας και το επίπεδο σε αυτή τη φάση είναι πολύ υψηλό”.

Το ρόστερ

Τα κορίτσια ηλικίας από 13 έως 16 ετών που στελεχώνουν το τμήμα κορασίδων της Καλαμάτας ‘80 είναι τα εξής: Μαρισόφι Ευτυχιάκου, Μαρία Χρυσανθακοπούλου, Αλεξάνδρα Κυριακοπούλου, Αννα Σερεμετάκη, Ζωή Παναγιωτοπούλου, Θεοδώρα Σούμπλη, Αντωνία Σταυροπούλου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Τρισεύγενη Φραγγέα και Χριστίνα Χρονοπούλου.