Τρίτη, 17 Μάιος 2022 12:32

A1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ: Στις 25 Μαϊου ξεκινούν τα πλέι οφ

Γράφτηκε από τον

Η 21η αγωνιστική ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά την παραμονή στην Α1 κατηγορία μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς μετά τον Ευκλή, υποβιβάστηκε μαθηματικά και ο Πάμισος.

Η ομάδα της Μεσσήνης ηττήθηκε το Σάββατο με σκορ 57-79 εντός έδρας από τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων και έτσι η Σπάρτη που νίκησε την Κυριακή στο γήπεδό της με 95-81 τον Πρωτέα ανανέωσε τη θητεία της στην κατηγορία, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Πάμισο. Ως εκ τούτου τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και έχει ξεκαθαρίσει και η πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Η Καλαμάτα '80 θα επιδιώξει πάντως να νικήσει αύριο εκτός έδρας τον Πελασγό για να ανέβει εκ νέου στην κορυφή.
Στα πλέι οφ θα βρεθούν Καλαμάτα '80, Πολύβιος, Γ.Σ. Γαργαλιάνων και Γ.Σ. Μεσσήνης. Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ανακοίνωσε χθες ότι τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 25 Μάϊου. Η δεύτερη αγωνιστική θα γίνει την Κυριακή 29 Μάϊου και εφόσον χρειαστεί και τρίτη, την Τετάρτη 1 Ιουνίου.
Θα παίξουν ο 1ος της βαθμολογίας με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο.. Στον τελικό θα προκριθούν οι ομάδες που θα συμπληρώσουν 3 νίκες, μεταφέροντας τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν. Οι τελικοί θα ξεκινήσουν την Κυριακή 5 Ιουνίου. Ο δεύτερος τελικός θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου και αν χρειαστεί και τρίτος, θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου. Αν η ημιτελική φάση ολοκληρωθεί στις 29 Μάϊου, τότε οι τελικοί για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Α1 κατηγορία θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1 Ιουνίου.