Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 14:17

Με όλα τα αστέρια της η Εθνική στο Προολυμπιακό Τουρνουά

Γράφτηκε από τον
Με όλα τα αστέρια της η Εθνική στο Προολυμπιακό Τουρνουά

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε μία σημαντική αποκάλυψη μετά το τέλος του αγώνα του Περιστερίου με τον Ολυμπιακό, καθώς δήλωσε ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δώσει κανονικά το παρών στο Προολυμπιακό Τουρνουά, όπου η Εθνική Ανδρών θα είναι πάνοπλη για το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Έλληνας αστέρας του παγκοσμίου μπάσκετ θα βρίσκεται στα πλάνα του Ομοσπονδιακού προπονητή για τα παιχνίδια που θα κρίνουν την πρόκριση και το ευχάριστο για την ελληνική ομάδα είναι το γεγονός ότι θα είναι πάνοπλη στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Θυμίζουμε ότι ο Greek Freak είχε τραυματιστεί στη γάμπα στις 10 Απριλίου σε παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς και έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί σε παιχνίδι.
Ο Νικ Καλάθης είχε δηλώσει ότι θα βρίσκεται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με στόχο την πρόκριση στο Παρίσι, ενώ όλα τα μεγάλα ονόματα, πλην του τραυματία Θανάση Αντετοκούνμπο, θα τεθούν στην διάθεση του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει για την τελική δωδεκάδα.
Ο Κώστας Σλούκας, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Ντίνος Μήτογλου και όλα τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ θα είναι διαθέσιμα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο Έλληνας τεχνικός θα μπορεί να έχει τις καλύτερες δυνατές επιλογές προκειμένου να καταλήξει στους δώδεκα που θα σηκώσουν το βάρος της προσπάθειας για τη μεγάλη πρόκριση.
Βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι
πλησιάζει ο καιρός για το Προολυμπιακό του ΣΕΦ, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου. Η διεξαγωγή του τουρνουά στη χώρα μας είναι από μόνη της μεγάλη υπόθεση, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει στο πλευρό του χιλιάδες φιλάθλους που θα υποστηρίξουν δια ζώσης την προσπάθεια του Βασίλη Σπανούλη και την παικτών του.
Τα εισιτήρια για τους αγώνες του ΣΕΦ εξαφανίζονται με γοργούς ρυθμούς, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζει τη δίψα των Ελλήνων φιλάθλων για να σπρώξει την Εθνική Ομάδα στην πολυπόθητη πρόκριση.
Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί στον ίδιο όμιλο με τη Δομινικανή Δημοκρατία του Καρλ-Άντονι Τάουνς και την Αίγυπτο, ενώ στο άλλο γκρουπ βρίσκεται η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, η Νέα Ζηλανδία και η Κροατία. Οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου θα προκριθούν στα ημιτελικά (ο πρώτος του ενός γκρουπ θα παίξει με τον δεύτερο του άλλου), με τους νικητές να παλεύουν στον τελικό της 7ης Ιουλίου για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η ελληνική ομάδα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο την προετοιμασία της και ήδη έχει κλείσει τρεις φιλικές αναμετρήσεις. Αρχικά εκείνη με την Πολωνία στις 21 του μήνα, πριν ακολουθήσει το τουρνουά "Ακρόπολις" το τριήμερο 25-27 Ιουνίου, όπου θα συμμετάσχει επίσης το Μαυροβούνιο και οι Μπαχάμες.
Η συσπείρωση είναι μεγάλη στην Εθνική και όλοι ενωμένοι θα παλέψουν για έναν μεγάλο στόχο, ο οποίος έχει λείψει αρκετά χρόνια από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα…
Πηγή: sport24.gr