Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 15:15

Ραντεβού “αιώνιων” σήμερα στο ΣΕΦ

Γράφτηκε από τον
Ραντεβού “αιώνιων” σήμερα στο ΣΕΦ

Ο τέταρτος τελικός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θα γίνει σήμερα Τετάρτη (12/6, 21:15), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Οι “ερυθρόλευκοι” προηγούνται 2-1 στις νίκες και αν επικρατήσουν σήμερα αναδεικνύονται πρωταθλητές ενώ οι “πράσινοι” πάνε για το 2-2 ώστε να διεκδικήσουν τον τίτλο σε 5ο ματς στο ΟΑΚΑ.
Οι Παπαπέτρου, Θεονάς και Μαγκλογιάννης θα είναι οι διαιτητές του σημερινού αγώνα.
Οι δύο πρώτοι, Παπαπέτρου και Θεονάς, είχαν «σφυρίξει» και στον 1ο τελικό, όταν ο Ολυμπιακός έκανε το "break" στο ΟΑΚΑ και το 1-0 στη σειρά. Ο Μαγκλογιάννης ήταν ένας εκ των τριών διαιτητών του τρίτου τελικού, στο ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» μείωσαν σε 2-1 τη σειρά. Η μία διαιτητής (Τσαρούχα) και οι δύο διαιτητές (Τσολάκος-Αγραφιώτης) του 2ου τελικού που έλαβε χώρα στο ΣΕΦ δεν βρίσκονται στη διαιτητική τριάδα του 4ου τελικού, που θα μπορούσε να κρίνει και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, αν νικητής αναδειχτεί ο Ολυμπιακός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ανανεώνουν τα εγγυημένα
συμβόλαιά τους με τη Euroleague


Οι δεκατρείς ομάδες μέτοχοι της Euroleague, ανάμεσα στις οποίες ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός και ο τρίτος φέτος Ολυμπιακός, ετοιμάζονται να υπογράψουν εγγυημένα συμβόλαια για 15 ακόμη χρόνια στο πρώτο τη τάξει ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Την είδηση έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο διακεκριμένος Λιθουανός δημοσιογράφος Ντονάτας Ουρμπόνας αναφέροντας συγκεκριμένα: «Οι δεκατρείς ομάδες μέτοχοι συμφώνησαν να δεσμευτούν στη EuroLeague για επιπλέον 15 χρόνια μετά τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας με την IMG το 2026, σύμφωνα με πηγές».
Το διήμερο 17-18 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση στη Βαρκελώνη με τη συμμετοχή των δεκατριών ομάδων μελών, όταν και θα συζητηθεί εις βάθος η προοπτική ανανέωσης των εγγυημένων συμβολαίων. Ουσιαστικά, η ανανέωση των εγγυημένων συμβολαίων θα έχει διάρκεια έως το 2040 και μετά τις υπογραφές, η συμφωνία θα επικυρωθεί στο Συμβούλιο.
Στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας θα συζητηθούν επίσης θέματα που αφορούν στο ρόστερ των ομάδων και στο πρόγραμμα της αγωνιστικής περιόδου 2024-25.
H 13η ομάδα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία δεν μετέχει στη Euroleague, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λόγω σχετικής απαγόρευσης.
Συγκεκριμένα οι δεκατρείς ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια στη Euroleague είναι οι εξής:
Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Μπασκόνια (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Μακάμπι Τελ ΑΒίβ (Ισραήλ)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)
Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Παναθηναϊκός (Ελλάδα)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Βιλερμπάν (Γαλλία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)