Παρασκευή, 10 Ιούλιος 2015 13:32

Στις 22 Νοεμβρίου η πρεμιέρα του πρωταθλήματος κορασίδων

Γράφτηκε από τον

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, με την συμμετοχή 14 σωματείων χωρισμένων σε δύο ομίλους, θα αρχίσει το φετινό  πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, σύμφωνα με την σχετική ειδική προκήρυξη.

Τα κυριότερα άρθρα της είναι:
Άρθρο 1ο: Σωματεία δικαιούμενα συμμετοχής
Στο πρωτάθλημα Κορασίδων, θα πάρουν μέρος τα σωματεία:
Πολύβιος, Θουρία, Καλαμάτα '1980, Α.Ο. Κροκεών, Α.Π.Σ. Αρις, Ακάδημος, Πήγασος, Α.Σ. Λακωνικός Κρόνος, Α.Σ. Τριφυλίας, Αμιλλα, Γ.Σ. Γαργαλιάνων, Πελασγός, Αρκαδικός, Σ.Δ.Υ. Τρίπολης.
Άρθρο 2ο: Κλήρωση αγώνων
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12 π.μ., στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. (Μαιζώνος 57 και Ευριπίδου) στην Καλαμάτα, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.
Άρθρο 3ο: Σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος
Το Πρωτάθλημα Κορασίδων θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις :
1) Α' φάση
Στην Α΄ φάση τα σωματεία είναι χωρισμένα σε δύο ομίλους.
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ:
Θουρία, Καλαμάτα '80, Α.Π.Σ. Αρις, Ακάδημος,Πήγασος, Α.Σ. Τριφυλίας, Γ.Σ. Γαργαλιάνων.
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Αμιλλα, Αρκαδικός, Πελασγός, Πολύβιος, Σύλλογος Δρομέων,  Λακωνικός Κρόνος, Α.Ο. Κροκεών.
Τα σωματεία που μετέχουν σε αυτή, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους). Οι δύο πρώτες ομάδες, της τελικής βαθμολογίας του Α΄ και Β΄ Ομίλου, θα προκριθούν στη Β΄ Φάση.
2) Β΄ ΦΑΣΗ
Οι ομάδες που προκρίθηκαν από την Α΄ Φάση, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε Final – Four, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας Κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
1) 1ος Α΄ ομίλου – 2ος Β΄ ομίλου
2) 1ος Β΄ ομίλου – 2ος Α΄ ομίλου
ΤΕΛΙΚΟΙ
1) Ηττημένος 1 – Ηττημένος 2
2) Νικητής 1 – Νικητής 2
- Οι τελικοί αγώνες του Πρωταθλήματος Κορασίδων και η έδρα αυτών, θα καθορισθούν μετά από κλήρωση, την ημέρα κλήρωσης του Πρωταθλήματος Κορασίδων.
Η πρώτη ομάδα της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ , θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων της Ε.Ο.Κ.
Άρθρο 4ο: Δικαιούμενες συμμετοχής αθλήτριες
Στο Πρωτάθλημακορασίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2000 και νεώτερες.
Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα Πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών Γυναικών, καθώς και στο Πρωτάθλημα Κατηγορίας Γυναικών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σ΄ ένα από τα Πρωταθλήματα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο(2) βαθμών από το αντίστοιχο Πρωτάθλημα Γυναικών που συμμετέχουν.
Άρθρο 6ο: Εμφανίσεις ομάδων
Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 και 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.
Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.
Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητριών, να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι και το 19.
Άρθρο 1ο: Γήπεδα αγώνων
Κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, οι αγώνες κορασίδων, θα διεξάγονται στα κλειστά γυμναστήρια, έδρες των ομάδων, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής τους.
Άρθρο 8ο: Αναβολή αγώνων
Για την αναβολή των αγώνων ισχύον όσα ορίζονται από το άρθρο 50 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.
Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο, θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική (χρονικό διάστημα 11 ημερών).
Διευκρινίζεται επίσης ότι, δεν θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητριών σε σχολική εκδρομή.
Άρθρο 1ο: Οικονομικοί όροι
Έξοδα διαιτητών - κριτών
Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα κορασίδων, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ. - Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.
Τα σωματεία που δεν κατέβουν ν΄ αγωνιστούν, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι, θα επιβαρύνονται τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση διαιτητών – κριτών).
Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.
Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του πρωταθλήματος κορασίδων, ορίζεται έως δύο ευρώ.
Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα δύο ευρώ.
Άρθρο 13ο: Μπάλες αγώνων
Στους αγώνες του Πρωταθλήματος Κορασίδων, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες SPALDING(size6).
Άρθρο 14ο: Ιατροί αγώνων
Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία ότι, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παρουσία Ιατρού, κατά την διάρκεια των αγώνων.