Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2015 14:37

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-2: Συναρπαστικό ματς χωρίς νικητή

Γράφτηκε από τον

Συναρπαστικό σε εξέλιξη ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στο Ασπρόχωμα και την Ομόνοια, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου και έληξε ισόπαλος με σκορ 2-2.


Οι δύο ομάδες με εξαίρεση την προηγούμενη διετία, που αγωνίζονταν σε διαφορετική κατηγορία, είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής τις αγωνιστικές περιόδους 2010-11, 2011-12 και 2012-13 όπου και αυτές οι αναμετρήσεις είχαν συναρπαστική εξέλιξη, με δύο ματς να λήγουν ισόπαλα και στα άλλα να έχει η κάθε ομάδα από δύο νίκες (αναφερόμαστε σε α' και β΄ γύρο).
Ανάλογο παιχνίδι είδαμε και το Σάββατο στο γήπεδο του Ασπροχώματος, όπου οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στο εν λόγω γήπεδο, αφού η τοπική ομάδα τις προηγούμενες χρονιές (όταν αντιμετώπιζε την Ομόνοια) χρησιμοποιούσε ως έδρα της το γήπεδο του αθλητικού  κέντρου της ΕΠΣΜ.
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο α' ημίχρονο, με τρία γκολ και δύο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα.
Στο β' ημίχρονο, είχαμε πιο πολλές φάσεις με την Ομόνοια να έχει τις περισσότερες, να έχει δύο δοκάρια και ένα γκολ, ενώ το Ασπρόχωμα προσπάθησε να διατηρήσει το υπέρ του 2-1, βλέποντας ότι η Ομόνοια είχε περισσότερες δυνάμεις, ήταν πιο πιεστική και με περισσότερη διάθεση για να φτάσει στη νίκη. Έτσι έριξε περισσότερο βάρος στο αμυντικό κομμάτι θέλοντας να διασφαλίσει τη νίκη, όμως στα τελευταία λεπτά, η αντίπαλος του βρήκε δίχτυα και έφτασε στην 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα από το διαιτητή Γιαννόπουλο, ιδιαίτερα για τρεις περιπτώσεις. Το πέναλτι που έδωσε στο Ασπρόχωμα (36'), το μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Κατσίβα από τον Καντερέ (55') και για κάρτα (θα ήταν η δεύτερη) που δεν δόθηκε στο Βεργόπουλο (72') όταν απώθησε τον Γ. Χατζηπαναγιώτη, τον οποίο έριξε στο έδαφος γιατί δευτερόλεπτα νωρίτερα του είχε κάνει φάουλ.

Φάσεις - γκολ

Στο 14' ο Στ. Χάριτος αφού απέφυγε ωραία τον Κ. Κοστρίβα, μπήκε στην περιοχή και σχεδόν από τη γραμμή του άουτ γύρισε την μπάλα για τον Φίλιο, όμως βρήκε στο σώμα του Σπυρόπουλου και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-0.
Στο 30' ο Π.Σ. Μπουραντώνης προσπάθησε να σκοράρει με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως ο Καντερές βρήκε την μπάλα με το χέρι, την αλλοίωσε την πορεία και αφού κτύπησε στο κάθετο δοκάρι έφτασε πλάγια εκεί που κινήθηκε ο Γ. Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος έκανε αμέσως το συρτό σουτ και έστειλε την μπάλα να περάσει τη γραμμή του τέρματος πριν την απομακρύνει κάποιος αμυντικός και με αυτό τον τρόπο έγινε το 1-1.
Στο 36' ο Ταπεινός πρόλαβε με τάκλιν βρήκε την μπάλα, που κτύπησε στο πόδι του Ντάση και κατέληξε άουτ. Ομως ο διαιτητής Γιαννόπουλος, που ήταν κοντά υπέδειξε πέναλτι, υποστηρίζοντας ότι ο αμυντικός της Ομόνοιας ανέτρεψε τον αντίπαλο του. Η απόφαση του αυτή έκανε όλους στον πάγκο της Ομόνοιας να αντιδράσουν με τον προπονητή Σ. Μπουραντώνη να φτάνει στην απέναντι περιοχή για να διαμαρτυρηθεί. Η απόφαση του Γιαννόπουλου δεν άλλαξε και ο Φίλιος με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 2-1.
Στο 41' ο Μουράτι επιχείρησε σέντρα σουτ, αλλά ο Ξανθάκης έβαλε τα χέρια του και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού κατάφερε να γλιτώσει την ομάδα του από την παραβίαση. Στο 48' ο Γ. Χατζηπαναγιώτης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε στο 50' σουτ του Κατσίβα από τη γραμμή σχεδόν της μεγάλης περιοχής.
Στο 55' ο Κατσίβας με φορά έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και ο Καντερές που βγήκε από την εστία του φαίνεται να τον βρίσκει με το πόδι και να τον ρίχνει στο έδαφος. Ο διαιτητής Γιαννόπουλος αντί για πέναλτι έτρεξε και έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο, κάνοντας έξαλλους για δεύτερη φορά τους ανθρώπους της Ομόνοιας, που επίσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
Στο 86' ο Ντόκο επιχείρησε να αποφύγει δύο αντιπάλους τους, όμως βρέθηκε στο έδαφος από το μαρκάρισμα του, ο διαιτητής άφησε πλεονέκτημα, καθώς η μπάλα έφτασε στον Γ. Δρογγίτη, ο οποίος με τη μία έβγαλε μπαλιά στο Γ. Χατζηπαναγιώτη, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ σημείωσε το τελικό 2-2.
Βοηθοί διαιτητές ήταν ο Β. Βρυώνης και η Στ. Τσαούση.    
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Καντερές, Μουράτι (47' Χριστόπουλος), Ζαφειρόπουλος, Βεργόπουλος, Π. Χάριτος, Λυμπιώτης, Αναστασόπουλος (73' Φλέσσας), Ντάσης (55' Δημητρίου), Αγγλούπας, Στ. Χάριτος, Φίλιος.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ξανθάκης, Κ. Κοστρίβας, Ταπεινός, Πετριτάϊ, Σπυρόπουλος (73' Αγγελής), Δρογγίτης, Ντόκο, Τάφα, Κατσίβας (57' Π.Γ. Μπουραντώνης), Γ. Χατζηπαναγιώτης, Π.Σ. Μπουραντώνης.