Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2015 15:48

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Πίστη για νίκη με τη δυνατή Σπάρτη

Γράφτηκε από τον

Μετά από δύο διαδοχικά εκτός έδρας ματς με Λεβάντε (ήττα με 1-0) και Χαλκίδα (0-0), η Καλαμάτα θα αγωνιστεί την Κυριακή ενώπιον του κοινού της με αντίπαλο τη Σπάρτη στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής. 


Η "Μαύρη Θύελλα" θέλει τη νίκη για να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι Λάκωνες θα ψάξουν το διπλό για να μείνουν σε τροχιά τίτλου. 
Η Σπάρτη με 21 βαθμούς φιγουράρει στη δεύτερη θέση (-2 από τον πρωτοπόρο Παναργειακό) και έχει ηττηθεί φέτος μόνο από τη Χαλκίδα. Συγκεκριμένα, μετρά έξι νίκες (με Αιολικό, Κανάρη, Λεβάντε, Ηρακλή Ψαχνών, Βάρδα, Μανωλάδα), τρεις ισοπαλίες (με Ερμιονίδα, Παναρκαδικό, Βύζαντα) και την ήττα, όπως προαναφέραμε από τη Χαλκίδα. 
Αντίθετα η Καλαμάτα έχει 12 βαθμούς με 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες και η κυριακάτικη μονομαχία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχεια.
"Το αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα όπως όλα τα ματς. Η Σπάρτη είναι καλή ομάδα και θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα δούμε μέσα στις 4 γραμμές ποιος θα είναι ο καλύτερος. Τα παιδιά αγωνίζονται σκληρά, γίνονται πολύ καλή δουλειά στην προπόνηση και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο", λέει στο "Notosport" ο Λεωνίδας Μπίλης μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί ενόψει του αγώνα της Κυριακής.
Ο προπονητής της Καλαμάτας θα παρατάξει ιδανική 11άδα, αφού με εξαίρεση τον τραυματία Δούμουρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην προετοιμασία που θα συνεχιστεί σήμερα με μεσημεριανή προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο. 
Στις τάξεις της Καλαμάτας υπάρχει πίστη για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Σφυρίζει ο Μιάρης

Ο Μανώλης Μιάρης από το σύνδεσμο Δωδεκανήσου θα διαιτητεύσει τον αγώνα της Καλαμάτας με τη Σπάρτη. Βοηθοί του θα είναι οι Κορτέσης και Καραγιαννίδης από το σύνδεσμο Αθηνών και παρατηρητής ο Γιαννόπουλος (Ηλείας). 

Κάλεσμα στον κόσμο από Γαϊτανάρο

Αγώνα ζωής και θανάτου χαρακτηρίζει αυτόν της Καλαμάτας με τη Σπάρτη ο Λυκούργος Γαϊτανάρος και καλεί τους Μεσσήνιους φιλάθλους να δώσουν το "παρών" στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Ο επίτιμος πρόεδρος της "Μαύρης Θύελλας" θυμίζει μάλιστα τον ιστορικό αγώνα με το Λεωνίδα Σπάρτη που είχε γίνει το 1972, όπου η Καλαμάτα γιόρτασε την άνοδο στην Α' εθνικής.  Αναλυτικά η ανακοίνωση: " Αγαπητοί φίλαθλοι,  Η νίκη τον Ιούνιο του 1972 με το Λεωνίδα Σπάρτης 7-1, παρουσία 10.000 ανθρώπων με τις ευλογίες του μακαριστού Μητροπολίτη Θέμελη, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου και πολλών επισήμων – η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Καλαμάτα – μας έδωσε τη μεγάλη χαρά που για πρώτη φορά η Καλαμάτα (Μαύρη Θύελλα) γιόρτασε την άνοδό της στην Α΄ εθνική κατηγορία. Και τώρα έρχομαι να σας παρακαλέσω, μετά από 40 χρόνια την Κυριακή να δώσουμε όλοι το παρόν στο γήπεδο, που έχουμε τον πιο σημαντικό αγώνα ζωής και θανάτου πάλι με τη Σπάρτη. ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. Η Σπάρτη μας έδωσε το γούρι της ανόδου και γράψαμε την μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία, και πάλι η Σπάρτη θα μας δώσει τη χαρά της σωτηρίας!! 
Θέλω να σας παρακαλέσω ιδιαίτερα ακόμα και αν χαλάσει ο καιρός να δώσετε το παρών.