Δευτέρα, 21 Δεκέμβριος 2015 13:17

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0: Πολύτιμη νίκη με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή

Γράφτηκε από τον
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0: Πολύτιμη νίκη με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή

Βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Μεσσηνιακός το Σάββατο στο "Στ. Παπαδόπουλος" κερδίζοντας τον συμπολίτη του Απόλλωνα Καλαμάτας με 2-0.

Η νίκη, που πέτυχε ο Μεσσηνιακός μπορεί να μην τον βγάζει από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά έρχεται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς είναι 2η στο πρωτάθλημα (και 2η εντός έδρας) και σε πολύ κρίσιμη στιγμή. Πρέπει με οδηγό αυτό το αποτέλεσμα να προχωρήσει για να διεκδικήσει τη σωτηρία του.
Την ίδια ώρα ο Απόλλωνας, που μετά την ήττα μένει στην τελευταία θέση (μαζί με το Διαβολίτσι), έχει επίσης δύσκολη αποστολή αν θέλει να πετύχει την παραμονή του. Σε ότι αφορά το προχθεσινό ματς, ο Μεσσηνιακός καθ' όλη τη διάρκεια έδειχνε να "πατάει" καλύτερα και να φτάνει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, προσπαθώντας να απειλήσει την εστία του Αντωνόπουλου. Ο Απόλλωνας προσπαθούσε κυρίως με κάποιες στημένες φάσεις (φάουλ κυρίως) να απειλήσει χωρίς να τα καταφέρει.
Ο διαιτητής Ηλίας Νικολόπουλος έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού με τις αποφάσεις τους λίγο έλειψε να τον τινάξει στον αέρα. Και εξηγούμε τι συνέβη.
Οι "πράσινοι" ευτύχησαν να σκοράρουν στο 67' ύστερα από διπλή προσπάθεια του Μπεγέτη, η μπάλα κατέληξε στον Μανωλόπουλο, ο οποίος με πλασέ σε κενή εστία σκόραρε. Ομως μετά το γκολ, ήρθαν τα πάνω κάτω. Αρχικά ο κ. Νικολόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη και του α' βοηθού Γιαννέτσου πήγαν προς τη σέντρα. Οι παίκτες του Απόλλωνα σε εκείνο το σημείο διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Μπεγέτη και δευτερόλεπτα μετά, ενώ όλα έδειχναν ότι θα γίνει η σέντρα και θα συνεχιστεί το παιχνίδι, ο Μάλαμας αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για κάτι που είπε στο 2ο βοηθό Γιαννακλή. Την ώρα που σημείωνε την κάρτα, από τη βόρεια εξέδρα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο από ανασφάλιστη πόρτα φίλαθλοι του Απόλλωνα με αποτέλεσμα ο Νικολόπουλος να προχωρήσει σε διακοπή του αγώνα και με τους βοηθούς έφυγε για τα αποδυτήρια. Εκεί κάλεσε τους υπεύθυνους και τους αρχηγούς των δύο ομάδων και τους ενημέρωσε ότι το γκολ δεν μετράει γιατί ο Μπεγέτης έχει βρει την μπάλα με το χέρι πριν αυτή καταλήξει στο σκόρερ.
Μετά από 13 λεπτά διακοπής βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, όπου δέχτηκε τα παράπονα των ανθρώπων του Μεσσηνιακού, που είχαν πληροφορηθεί ότι ακύρωσε το γκολ. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να τελειώσει ομαλά ο αγώνας, οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού έφυγαν από τον αγωνιστικό χώρο και αφού αντίκρισε την κίτρινη κάρτα ο Μπεγέτης το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Να σημειωθεί ότι ο διαιτητής λίγη ώρα νωρίτερα είχε και διάλογο με τους φίλους του Απόλλωνα στη βόρεια κερκίδα και μάλιστα από τα υβριστικά συνθήματα φάνηκε ότι κάτι είχε ειπωθεί, γεγονός που καταγράφετε ως αρνητικό για το διαιτητή, όπως και το ότι τελείωσε τον αγώνα νωρίτερα, στο 88', χωρίς να κρατήσει και καθυστερήσεις.
Φαίνεται πως από τη διακοπή ευνοημένος ήταν ο Μεσσηνιακός, καθώς βγήκε πιο δυνατός και κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού πέτυχε το 1-0 και μετά από 4 λεπτά σημείωσε και το δεύτερο σφραγίζοντας έτσι την πολύτιμη νίκη του.
Στο 22' από πάσα του Κουκούτση, ο Ν. Εμμανουήλ μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 47' σέντρα του Αρβανίτη στην περιοχή ο Ν. Εμμανουήλ με πλάτη στην εστία, κοντρόλαρε με στο στήθος απέφυγε έναν αμυντικό γύρισε και σούταρε στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.  Στο 70' ο Σταματελόπουλος έκανε την πάσα στον Ν. Εμμανουήλ και αυτός με  ωραία κίνηση απέφυγε έναν αντίπαλο του και φαλτσαριστό σουτ στο δεξιό "Γ" της εστίας του Αντωνόπουλου πέτυχε το 1-0. Στο 74' ο Σταματελόπουλος έφτασε από τα πλάγια στην αντίπαλη περιοχή και "έκοψε" την μπάλα σχεδόν στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής εκεί που ήρθε με φορά ο Μανωλόπουλος και με δυνατό συρτό σουτ "έγραψε" το 2-0.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Σκαλαίος, Σταματελόπουλος, Αρβανίτης, Μπιζίμης, Παυλέας, Κουκούτσης, Μανωλόπουλος, Παπανικολόπουλος, Μπεγέτης, Ν. Εμμανουήλ, Μερκούρης.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Αντωνόπουλος, Μιγκάκης, Μαργιόλης, Δ. Πανταζής, Πετράκος, Κλουβάτος, Μάλαμας, Σκιάς, Σαραντόπουλος, Π. Πανταζής (27' λ.τρ. Κουπούζος), Ε. Τσουλάκος.