Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 13:45

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 2-2: Στραβοπάτησε παρά το ιδανικό ξεκίνημα

Γράφτηκε από τον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 2-2: Στραβοπάτησε παρά το ιδανικό ξεκίνημα

Συναρπαστικός αγώνας, έγινε προχθές στο "Γ. Λουκαρέας" όπου ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και ο Τσικλητήρας Πύλου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2.


Ενα παιχνίδι που ήταν από τα καλύτερα μέχρι σήμερα στην Α' τοπική και μπορεί να μην κέρδισε καμία από τις δύο ομάδες, σίγουρα όμως νικητής βγήκε το ποδόσφαιρο.
Οι φίλαθλοι που παρακολούθησαν το ματς, σίγουρα έφυγαν ικανοποιημένοι από το θέαμα, τα 4 γκολ, τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες των δύο ομάδων. Σίγουρα όμως έμειναν ανικανοποίητοι οι άνθρωποι των δύο ομάδων από το τελικό αποτέλεσμα, αφού για τους δικούς τους λόγους ήθελαν τη νίκη.
Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Τσικλητήρας, που προηγήθηκε 0-2 αλλά ισοφαρίστηκε στο β' ημίχρονο, έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθειά του για διεκδίκηση του τίτλου, καθώς σε συνδυασμό με τη νίκη που έκανε ο Πάμισος στο εκτός έδρας ματς με τον Μιλτιάδη, ξέφυγε με 5 πόντους.
Από την άλλη οι "ερυθρόλευκοι", που σίγουρα με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο ματς αδικούνται από το τελικό σκορ, συνέχισαν το αήττητο σερί τους και παραμένουν μέσα στην πρώτη 5άδα.

Φάσεις - γκολ

Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ηταν στο 8' όταν ο Τσάτσος έχασε την μπάλα από τον Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος τροφοδότησε τον Παπαδέα, αυτός αποφεύγοντας τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και φάτσα με τον Μίντζηρα σούταρε συρτά, ο τελευταίος κατάφερε να αποκρούσει γλιτώνοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 11' φάουλ του Τσάτσου στο πίσω δοκάρι ο Γραμματικόπουλος με κεφαλιά πάσα άφησε την μπάλα στο Μικελάτο και αυτός με ψαλιδάκι στην κίνηση νίκησε το Λυμπερόπουλο και "έγραψε" το 0-1. Στο 15' ο  Τσάτσος εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού πετάχτηκε ο Μικελάτος και με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Στο 17' Αλεξανδρόπουλος απέφυγε με ωραία κίνηση το Μικελάτο και αντί για σέντρα σούταρε διαγώνια, με τον Μίντζηρα να κάνει εκτίναξη στο δεξί "Γ" της εστίας του και να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ. Στο 50' ο Στ. Μπάλλας με ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε τρεις αντιπάλους του και έφτασε στο ημικύκλιο της περιοχής όπου έκανε την μπροστινή πάσα για τον Παπαδέα, αυτός φάτσα με τον Μίντζηρα έκανε το πλασέ, όχι όπως θα ήθελε και έστειλε την μπάλα αρκετά μέτρα άουτ, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει το σκορ. Στο 55' νέα αξιόλογη ευκαιρία χάνει ο Ολυμπιακός για να σκοράρει, όταν ο Παπαδέας έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και έκανε τη σέντρα με τον Θεοδωρόπουλος να "πέφτει" στο β' δοκάρι για να σκοράρει με προβολή, όμως δεν βρήκε την μπάλα που κατέληξε άουτ. Στο 59' σέντρα του Μαρούδα σχεδόν στη μικρή περιοχή για τον Αλεξανδρόπουλος, αυτός σούταρε όμως πρόλαβε ο Χοτζάι έκανε το τάκλιν και γλίτωσε την ομάδα του από πιθανό γκολ. Στο 63' ο Τσάτσος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και χωρίς πίεση βρήκε το χώρο έκανε το σουτ στέλνοντας την μπάλα να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει άουτ. Στο 65' νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να σκοράρει, όταν ο Τζίφας με ωραία εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Θεοδωρόπουλο μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 67' ο Αλεξανδρόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, μπάλα στον Παπαδέα, ο οποίος "έστρωσε" την μπάλα με το στήθος στο Θεοδωρόπουλο, αυτός με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 1-2. Στο 78' οι "ερυθρόλευκοι" φτάνουν στην ισοφάριση με τον Αλεξανδρόπουλο να εκτελεί κόρνερ και τον Αργάνη με καρφωτή κεφαλιά να νικάει τον Μίντζηρα, ο οποίος δεν κατάφερε να αποτρέψει το 2-2. Στο 83' ο Αλεξανδρόπουλος με φαλτσαριστό σουτ σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής επιχείρησε να σκοράρει όμως η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 90' οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να σκοράρουν όταν ο Τσώνης  έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή, ο Γραμματικόπουλος έκανε την παράλληλη πάσα για τον Τσάτσο, αυτός σούταρε αμέσως όμως η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Αλλες ευκαιρίες για γκολ είχαν οι Μαρούδας (25' σουτ), Μικελάτος (59' σουτ), Γραμματικόπουλος (80' κεφαλιά) και Τσάτσος (84' σουτ).
Καλή ήταν η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών διαιτητών Σκόρδου, Γκούμα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Λυμπερόπουλος, Μαρούδας, Στ. Μπάλλας, Πολυμενέας, Γ. Μπάλλας, Αργάνης, Μαγουλιανίτης (27' Τζίφας), Τσαναλίας, Παπαδέας (82' Καρλαύτης), Αλεξανδρόπουλος, Αναγνωστόπουλος (46΄ Θεοδωρόπουλος).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Δούνιας, Ανταλής, Χοτζάι, Μπαστακός, Κυριαζόπουλος, Διακουμής (73' Μπίζος), Βασιλόπουλος (57΄ Μουράτης), Γραμματικόπουλος, Μικελάτος (61΄ λ. τρ. Τσώνης), Τσάτσος.