Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 13:56

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 3-1: Εντός έδρας νίκη μετά από 3,5 μήνες!

Γράφτηκε από τον

 

 

Πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνει για αποφυγή του υποβιβασμού σημείωσε χθες η Σπερχογεία που κέρδισε στο "Π. Γεωργανάς" τον Αστέρα Αρφαρών με 3-1.

 

Αυτή ήταν η 1η νίκη των "ταύρων" μέσα στην έδρα τους στο 2016, μιας και είχαν να κερδίσουν από το φινάλε του α' γύρου στις 20 Δεκεμβρίου (2-0 το Δώριο), που ήρθε σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται από το ξεκίνημα για τη νίκη, ώστε να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερο ανάγκη τη νίκη, καθώς βρίσκονται πιο χαμηλά στη βαθμολογία και μέσα από καλή εμφάνιση κατόρθωσαν να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Αστέρας Αρφαρών φάνηκαν περισσότερο στο β' ημίχρονο όπου πέτυχαν ένα γκολ και είχαν 2-3 φάσεις για να βάλουν και άλλο γκολ.

Η εικόνα του αγώνα "χάλασε" στο 67' όταν η Σπερχογεία κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κουλόπουλου από τον Χαραλαμπόπουλο. Οι παίκτες του Αστέρα αμφισβήτησαν την απόφαση του διαιτητή Ψηλοπαναγιώτη και έπεσαν πάνω του προσπαθώντας να τον μεταπείσουν για να την αλλάξει. Μάλιστα ο Κατσαρέας τον εξύβρισε με αποτέλεσμα να τον αποβάλει με απευθείας κόκκινη. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι ζητούσαν να αποβληθεί με 2η κίτρινη κάρτα ο Χαραλαμπόπουλος που έκανε το πέναλτι. Αυτό πήγε να του ζητήσει και ο Γεωργαντάς, όμως ο διαιτητής τον κιτρίνισε, ήταν η 2η και αποβλήθηκε. Ο Γεωργαντάς αντί να φύγει για τα αποδυτήρια κινήθηκε απειλητικά προς τον κ. Ψηλοπαναγιώτη και προσπάθησε να τον πιάσει από τη φανέλα, όμως επενέβησαν οι παράγοντες της Σπερχογείας και τον απομάκρυναν από το αγωνιστικό χώρο, όπως αναφέρει ο διαιτητής και στο φ.α. Μετά τα παραπάνω ο κ. Ψηλοπαναγιώτης έκανε προσωρινή διακοπή διάρκειας 10 λεπτών και με τους βοηθούς διαιτητές Βρυώνη και Γιαννακλή πήγαν στα αποδυτήρια.

Τα γκολ 

Στο 16' από φάουλ του Γ. Δωδέκατου ο Κουλόπουλος πρόλαβε την έξοδο του Κατσαρέα και με πλασέ πέτυχε το 1-0. Στο 22' πάσα του Χριστόπουλου στον Ι.Ν. Γιακουμή αυτός με πλασέ σημείωσε το 2-0. Στο 54' ο Καρύδης με πλασέ παρά την προσπάθεια του Τσούλου μείωσε σε 2-1. Στο 68' ο Κουλόπουλος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Χαραλαμπόπουλου και ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι. Ο Δικαίος το εκτέλεσε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Γεωργαντάς (9' καρφωτή κεφαλιά), Λυμπιώτης (25' διαγώνιο σουτ), Χριστόπουλος (27' διαγώνιο σουτ), Καρύδης (30' διαγώνιο σουτ), Ψωμάρας (37' σουτ), Παγώνης (64' διαγώνιο σουτ), Γιαννακούτζος (65' κεφαλιά) και Στ. Φέστας (79' σουτ).

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Κουμούτσος, Δημητρίου, Δικαίος, Γ. Δωδεκάτος, Ζουμπόπουλος, Κουλόπουλος, Γεωργαντάς, Χριστόπουλος, Παγώνης (89' Ι.Χρ. Γιακουμής), Ι.Ν. Γιακουμής (73' Ι. Καραχάλιος).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Κατσαρέας, Κ. Φέστας, Π. Καπόγλης, Π. Χαραλαμπόπουλος, Στ. Φέστας, Λυμπιώτης, Καραντζούλιας, Γιαννακούντζος (68' Ματθαίος-Λίβας), Καρύδης, Γιαννακόπουλος, Ψωμάρας (74' Τσιλίκος).