Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 18:45

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 3-1: Πανηγύρισε την άνοδο - Στην Α' τοπική μετά από 16 χρόνια!

Γράφτηκε από τον

 

 

Το 2ο εισιτήριο που οδηγεί στην Α' τοπική πήρε το Σάββατο η Αναγέννηση Παραλίας μετά την εντός έδρας νίκη της με 3-1 επί του Ασπροχώματος.

 

Η "Μπάρτσα" πανηγύρισε την άνοδο και την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας ύστερα από 16 χρόνια. Να σημειωθεί ότι κατάφερε να κερδίσει κατά σειρά την άνοδό της από τη Γ' στη Β' τοπική την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, από τη Β' στη Α1 τοπική την σεζόν 2014-2015 και φέτος από την Α1 στην πρώτη κατηγορία του νομού μας, δηλαδή τρεις ανόδους σε ισάριθμα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά το σαββατιάτικο ματς, που διεξήχθη στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, οι δύο ομάδες από την αρχή μέχρι το τέλος διεκδίκησαν τη νίκη, με τη γηπεδούχο να έχει έναν παραπάνω λόγο για την κατάκτηση του τρίποντου. Μάλιστα ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο οιωνό, καθώς στο 3ο λεπτό το Ασπρόχωμα έχασε λόγω αποβολής (απευθείας κόκκινη) τον Ηλ. Φλέσσα, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή ανέτρεψε τον Κάνιστρα που ετοιμαζόταν να μπει στην περιοχή για να σκοράρει.

Το σκορ άνοιξε στο 8' ο Κάνιστρας με διαγώνια κεφαλιά αξιοποιώντας τη σέντρα του Δουρούμη. Αμεση ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων, καθώς στο 11' ο Στ. Χάριτος άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Ζαφειρόπουλο, αυτός έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και "έκοψε" την μπάλα στον Φίλιο, αυτός με προσποίηση απέφυγε έναν αμυντικό και με δυνατό σουτ αιφνιδίασε τον Λίβα, που έμεινε σχεδόν άγαλμα και έκανε έτσι το 1-1. Στο 64' ο Δουρούμης από πλάγια θέση επιχείρησε σέντρα στην περιοχή, όμως η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία ο Καντερές εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως δεν αποσόβησε το 2-1. Στο 89' ο Δουρούμης έκανε τη σέντρα στο α' δοκάρι για τον Ταμπάκης, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κάνιστρας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 3-1 πετυχαίνοντας παράλληλα το 2ο προσωπικό του γκολ.

Σίγουρα θα μπορούσε να είναι διαφορετική η εξέλιξη του αγώνα αν στο 62' (2 λεπτά πριν το 2-1), ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης σφύριζε πέναλτι σε ανατροπή του Φίλιου από τον Β. Βεργόπουλο.

Από εκεί και πέρα καλές ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Κάνιστρα (16' σουτ), Βέλλης (27' πλασέ), Δασκαλάκης (29' σουτ), Αντωναίος (42' μακρινό σουτ), Τριανταφυλλάκης (43' σουτ), Αρ. Ηλιόπουλος (47' δυνατό διαγώνιο σουτ) και Κάνιστρας (58' δυνατό σουτ).

Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες της Αναγέννησης με τον προπονητή Γιώργο Μηλίτση και τον συνεργάτη του Δημήτρη Πατικόπουλο έκαναν έναν κύκλο και πανηγύρισαν την άνοδο, ενώ δευτερόλεπτα μετά κινήθηκαν στο μέρος της κερκίδας που ήταν τα μέλη της διοίκησης, οι οποίοι τους χειροκρότησαν θερμά. Ακολούθησε βροχή από σαμπάνιες, με τους παίκτες να λούζονται και να λούζουν τους διοικούντες εντός και εκτός αποδυτηρίων.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης, με βοηθούς διαιτητές τον Γεωργαντά και την Στ. Τσαούση.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Λίβας, Πανταζής, Παπαγεωργίου (90' Ξυδέας), Β. Βεργόπουλος, Δουρούμης, Κάνιστρας, Τριανταφυλλάκης, Βέλλης (84' Ταμπάκης), Δασκαλάκης, Αντωναίος, Χάντζος.

 

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Καντερές, Πετσόπουλος, Φίλιος, Φλέσσας, Γυφτέας, Μουράτι (84' Λέκκας), Αναστασόπουλος, Στ. Χαρίτος (73' λ.τρ. Π. Βεργόπουλος), Ζαφειρόπουλος, Αρ. Ηλιόπουλος (79' Κουραμπάς), Π. Χάριτος.