Τρίτη, 20 Αύγουστος 2013 21:15

Με προδιαγραφές FIFA το γήπεδο του Ασπροχώματος

Γράφτηκε από τον

 

Μετά από 6 χρόνια απουσίας, το Ασπρόχωμα επιστρέφει την ερχόμενη Δευτέρα στο σπίτι του.

 

Η αντίστροφη μέτρηση γι' αυτό έγινε χθες με την επίσκεψη του Ιταλού Γκαμπριέλε Γκρέκο εκπροσώπου της Ιταλικού εργαστηρίου "Lampo Sport", που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για πιστοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων. Μάλιστα η πιστοποίηση στο γήπεδο Ασπροχώματος θα γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIFA. Ο κ. Γκρέκο για περισσότερες από 5 ώρες ήταν χθες από νωρίς το πρωί στο γήπεδο του Ασπροχώματος και πραγματοποίησε συγκεκριμένο έλεγχο για την ελαστικότητα του αγωνιστικού χώρου, για την ποσότητα, άμμου και καουτσούκ, με την οποία καλύφθηκε. Επίσης έγινε έλεγχος και στην αναπήδηση της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο από διάφορα ύψη και γενικά η κύλιση της.

Στο γήπεδο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της τεχνικής εταιρίας Alpha Ergo Sport, Ιάσων Γκαζιάνης μαζί με τον μηχανικό επί του έργου Παναγιώτη Μαντζανά, τον υπεύθυνο τοποθέτησης του συνθετικού τάπητα, Παναγιώτη Τσικούρη (εκπρόσωπος της εταιρίας του Δημήτρη Μουτσώκου, που συνεργάστηκε με την Alpha Ergo Sport για την τοποθέτηση του τάπητα), ο Γκαμπριέλε Γκρέκο και από την ομάδα του Ασπροχώματος ο παράγοντας Σταύρος Τσιχριτζής, που έχει κάνει μεγάλο αγώνα για την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου, αλλά και γενικά την αναμόρφωση του γηπέδου του Ασπροχώματος, καθώς επίσης για λίγη ώρα έδωσε το "παρών" και μεγάλος χορηγός της ομάδας Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Εκείνο που απομένει είναι ο Γκαμπριέλε Γκρέκο να στείλει όλα τα έγγραφα από τον έλεγχο που έκανε στις αρμόδιες υπηρεσίες της FIFA ώστε να αποφασίσουν ότι πράγματι το γήπεδο τηρεί όλες τις προδιαγραφές ώστε να δώσουν με τη σειρά τους την πιστοποίηση ενός ή δύο αστεριών, γνωστά ως one star - two star, για τη χρησιμοποίηση του αγωνιστικού χώρου για επίσημους αγώνες μεγάλων κατηγορίων.

Από εκεί και μετά η ομάδα του Ασπροχώματος, από τη ερχόμενη Δευτέρα μπορεί να αρχίσει τις προπονήσεις της στο γήπεδο και να το χρησιμοποιήσει και για τα παιχνίδια φιλικά και επίσημα.

 

Τα υπόλοιπα έργα

Εκτός αγωνιστικού χώρου πρέπει να γίνουν διάφορα έργα ώστε να είναι έτοιμο για να διεξαχθούν αγώνες.

Ηδη έχει ξεκινήσει στην ανατολική πλευρά του γηπέδου (απέναντι από την κερκίδα) η τοποθέτηση περίφραξης (με δίχτυ) ώστε να μην πέφτουν οι μπάλες στο διπλανό κτήμα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο. Θα ακολουθήσει η αντικατάσταση των κατεστραμμένων συρμάτων πίσω από τις δύο εστίες. 

Μπροστά από τα αποδυτήρια θα πέσει τσιμέντο μέχρι την Κυριακή και αυτό θα γίνει με εργασία που θα αναλάβουν οι άνθρωποι του Ασπροχώματος. Τα υλικά είναι προσφορά του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας Χάρη Κωνσταντόπουλου. Επίσης στην άλλη πλευρά των αποδυτηρίων (πίσω από την εστία) θα πέσει τσιμέντο και εκεί μελλοντικά αναμένεται να κατασκευαστεί γυμναστήριο κάτι που σκέφτεται να υλοποιήσει ο μεγάλος χορηγός της ομάδας Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Ακόμη σε ότι αφορά τα αποδυτήρια, έχουν καθαριστεί, έχουν βαφτεί, υπάρχει νερό και σύντομα θα μπει και ρεύμα με το οποίο θα ολοκληρωθούν τα έργα στο γήπεδο. Τα υλικά που θα χρειαστούν για την ηλεκτροδότηση των αποδυτηρίων θα προσφέρει επίσης ένας πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας ο Γιάννης Διαμαντόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται να προσφέρει και τα υλικά για την τοποθέτηση προβολέων γύρω από τον αγωνιστικό χώρο ώστε να γίνονται βραδινές προπονήσεις.

 

Τέλος  πίσω από την κερκίδα και στο χώρο του πάρκινγκ θα πέσει πίσσα, έτσι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα με τη σκόνη, που δημιουργούσε ο χώρος, ο οποίος τώρα είναι χωμάτινος.