Τετάρτη, 31 Αύγουστος 2016 13:09

Το συμπέρασμα από τα πρώτα ματς του κυπέλλου

Γράφτηκε από τον

Τα πρώτα ματς της β' φάσης του κυπέλλου Μεσσηνίας ήταν διδακτικά για το τι θα επακολουθήσει στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής.

Ασφαλώς και δεν μπορούν να βγουν σαφή συμπεράσματα για τη δυναμικότητα των ομάδων, μιας και ακόμη είναι νωρίς και βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας τους, όμως μπορούμε να επισημάνουμε ορισμένα πράγματα.

Η "Μαύρη Θύελλα" που δίχως αμφιβολία είναι το ξεκάθαρο φαβορί στην πρώτη κατηγορία του νομού, όπως και οι άλλες φιλόδοξες ομάδες Πανθουριακός, Αναγέννηση και Πάμισος δυσκολεύτηκαν με ομάδες θεωρητικά υποδεέστερες.

Η Καλαμάτα τα βρήκε… μπαστούνια στους Γαργαλιάνους με τον Τέλλο Αγρα και το ίδιο ο Πανθουριακός των πολλών μεταγραφών στον Πύργο με τον σκληροτράχηλο Μιλτιάδη.

Ακόμη η Αναγέννηση νίκησε με το φτωχό 1-0 τον Απόλλωνα που άργησε τον προγραμματισμό του και είχε πολλές απουσίες, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε στη Μεσσήνη ο Πάμισος του Εθνικού Μελιγαλά σκοράροντας λίγο πριν το φινάλε.

Αυτό που φαίνεται είναι πως η Καλαμάτα και οι άλλες ομάδες που θέλουν να την κοντράρουν, θα πρέπει να… ματώνουν για να βγάζουν διπλά στις παραδοσιακά σκληρές έδρες της κατηγορίας.

Οπως και να' χει το πρωτάθλημα της Α' τοπικής που ξεκινά σε κάτι λιγότερο από ένα μήνα, θα είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών… Αλλωστε έχουν μαζευτεί φέτος όλα τα μεγάλα ονόματα του νομού, αν εξαιρέσει κανείς τον Μεσσηνιακό και την Σπερχογεία.

Οπότε τα παιχνίδια του κυπέλλου τα τρία προσεχή Σαββατοκύριακα θα είναι η καλύτερη πρόγευση για το πρωτάθλημα της Α' τοπικής.