Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016 12:23

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Δυνάμωσε την επίθεση με Αθανασόπουλο

Γράφτηκε από τον

 

Από την έναρξη του σχεδιασμού της ομάδας το καλοκαίρι, οι άνθρωποι της Καλαμάτας έριξαν το μεγαλύτερο βάρος των προσπαθειών τους στην δημιουργία μιας πολύ δυνατής μεσοεπιθετικής γραμμής. 

Και αυτό γιατί μια ομάδα που στοχεύει στο πρωτάθλημα πρέπει να σκοράρει πολύ και επιπλέον σε μια τέτοια ομάδα οι επιθετικοί συνήθως έχουν περισσότερη… δουλειά από τους αμυντικούς, αφού στα περισσότερα ματς ο αντίπαλος είναι υποδεέστερος και αμύνεται. 

Το καλοκαίρι λοιπόν η Καλαμάτα εξασφάλισε την παραμονή του Χρήστου Καλαντζή, η ποιότητα του οποίου είναι δεδομένη και φαίνεται άλλωστε εξ' αρχής αφού ο έμπειρος φορ σκοράρει σε όλα τα ματς. 

Από την άλλη η Καλαμάτα κράτησε ένα ακόμη ικανό μεσοεπιθετικό τον Σταύρο Τσουλάκο και τώρα προσθέτει στο ρόστερ της ένα ακόμη αξιόπιστο επιθετικό με εμπειρίες σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο λόγος για τον Βασίλη Αθανασόπουλο που επιστρέφει για μια ακόμη φορά στην Καλαμάτα, μετά το σύντομο πέρασμα από την Παναχαϊκή και ισχυροποιεί σημαντικά την επιθετική γραμμή της "Μαύρης Θύελλας".

Μάλιστα τον Αθανασόπουλο ενδέχεται να ακολουθήσει και άλλος παίκτης, καθώς οι Μεσσήνιοι έχουν διαπιστώσει κάποιες αδυναμίες στο ρόστερ. Έτσι είναι πιθανή η προσθήκη ενός ακόμη παίκτη, είτε πρόκειται για στόπερ είναι για κεντρικό χαφ. 

Χρειάζεται βελτίωση

Την Κυριακή η Καλαμάτα πήρε μεν τους τρεις βαθμούς κερδίζοντας τον Απόλλωνα Καλαμάτας με 2-1, ωστόσο η εικόνα της δεν ήταν η αναμενόμενη. Η ομάδα είχε συνολικά πολύ μέτριο πρόσωπο και δυσκολεύτηκε απέναντι στον Απόλλωνα, ο οποίος παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Η Καλαμάτα είναι στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς σε τρία ματς, ωστόσο είναι μέτρια στα πρώτα ματς και χρειάζεται άμεση βελτίωση ώστε να ανέβει στην κορυφή, να εδραιωθεί εκεί και να δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί που έχει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. 

Η βελτίωση αυτή θα έρθει αφενός με την άνοδο της απόδοσης που περιμένουν οι «μελανόλευκοι» από παιχνίδι παιχνίδι και αφετέρου με μεταγραφές όπως του Αθανασόπουλου ή του παίκτη που αναμένεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο τα προσεχή 24ώρα…

 

Το Σάββατο η Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία (4.30 μ.μ.) από την ΑΕ Αβίας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α' τοπικής. Ένα ματς όπου στόχο θα είναι φυσικά η νίκη αλλά και η καλή εμφάνιση που θα δείξει ότι η ομάδα είναι σε τροχιά ανάκαμψης.