Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2016 14:14

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2-2: Δίκαιη μοιρασιά

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 2-2: Δίκαιη μοιρασιά

Ισόπαλος με σκορ 2-2 έληξε ο αγώνας ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμάτας με την Αναγέννηση, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο "Γ. Λουκαρέας".

Ένα αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο, σύμφωνα με την εμφάνιση που πραγματοποιήσαν οι δύο αντίπαλοι. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουν το στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από τη νίκη. Παρά τις αντίξοες συνθήκες (το τσουχτερό κρύο και το δυνατό αέρα), οι ποδοσφαιριστές έδειξαν διάθεση και έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι εκτός από τα 4 γκολ, δημιούργησαν και άλλες καλές φάσεις, όμως δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την κούραση της Αναγέννησης, που είχε αγωνιστεί την Τετάρτη στο Ασπρόχωμα με τον Πανθουριακό για το κύπελλο ώστε να διεκδικήσει το τρίποντο. Μέχρι ενός σημείου το είχε καταφέρει, χάρις τα γκολ του αρχηγού Αποστόλη Τρικουράκη, ο οποίος έβαλε και τα δύο γκολ, ενώ συνολικά ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του.

Η Αναγέννηση που φάνηκε επηρεασμένη από τον αγώνα της Τετάρτης για το κύπελλο, διαθέτει αξιόλογους παίκτες και έτσι κατάφερε να απαντήσει δύο φορές στα γκολ που δέχτηκε και λίγο έλειψε στο τέλος να πάρει και τη νίκη, αν ήταν εύστοχος ο Μουλιάτος.

Τα τέσσερα γκολ

Στο 5' από κόρνερ του Μανωλόπουλου, ο Τρικουράκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Λίβα και πέτυχε το 1-0. Στο 65' ο Δουρούμης ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μάρη, αυτός μπήκε στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο ουρανό της εστίας του Αντωνόπουλου και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 77' ο Δ. Τσουλάκος έκανε την παράλληλη πάσα στον Τρικουράκη και αυτός με φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση νίκησε για 2η φορά τον Λίβα και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τον Απόλλωνα, πετυχαίνοντας το 2-1. Η Αναγέννηση ισοφάρισε για 2η φορά μετά από 7 λεπτά. Συγκεκριμένα στο 84' ο Κορομηλάς τροφοδότησε τον Τριανταφυλλάκη, με τη βοήθεια και του Παυλάκου (η μπάλα κόντραρε στο πόδι του) και ο αρχηγός της Αναγέννησης με σουτ έστειλε την μπάλα στη ρίζα της κάθετης δοκού και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Η φάση του 90'

Στο 90' η Αναγέννηση έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει τη νίκη. Ο Αργυρόπουλος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και "έκοψε" τη μπάλα στη μικρή περιοχή, όμως κόντραρε σε αμυντικό και επέστρεψε. Ο έμπειρος παίκτης με νέο γύρισμα βρήκε τον Μουλιάτο, που έκανε το πλασέ για να φύγει η μπάλα άουτ δίπλα ακριβώς από το κάθετο δοκάρι.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Παυλάκος, Μπούρας, Μπιζίμης, Γ. Παπαγεωργίου, Ν. Παπαγεωργίου, Δ. Τσουλάκος, Ε. Τσουλάκος, Τρικουράκης, Σεφεράσι (76' Σκαφιδάς, 89' Ξυδιάς), Μανωλόπουλος.

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Λίβας, Γερμάνης, Κορομηλάς, Δουρούμης, Κανελλόπουλος (71' λ.τρ Βεργόπουλος), Μπαλαλάς (46' Μάρης), Αργυρόπουλος, Μουλιάτος, Τρίψας, Δασκαλάκης, Τριανταφυλλάκης.