Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 12:37

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 6-1: Παράσταση για ένα ρόλο

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 6-1: Παράσταση για ένα ρόλο

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Πανθουριακού με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, όπου η ομάδα της Θουρίας επιβλήθηκε του αντιπάλου της με 6-1 προχθές το απόγευμα στο γήπεδο του Ασπροχώματος.

Οι Γιάννης Χελάς και Βασίλης Πανταζής ήταν σε εξαιρετική ημέρα και οδήγησαν την ομάδα τη Θουρίας στην άνετη νίκη.

Το δρόμο προς τη νίκη άνοιξε ο Ντόκο, ο οποίος κατόρθωσε στην 3η του προσπάθεια στο 25' να σκοράρει και να δώσει το έναυσμα για την νίκη.

Ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι θετικό από το χθεσινό ματς. Μπορεί οι παίκτες του να έδειχναν διάθεση για να αγωνιστούν για βαθμό ή ακόμη και βαθμούς όμως δεν μπόρεσαν, εκτός από μία φορά να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Καλλιντέρη. Ο προπονητής της ομάδας διαπίστωση σχετικά γρήγορα ότι έπρεπε να αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Γρηγόρη Παπαγεωργίου προχώρησε σε διπλή αλλαγή (34') ενισχύοντας τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας βάζοντας στο ματς τους Α. Σεφεράσι και Κούτρη. Όμως ήδη το σκορ ήταν 2-0 και μέχρι οι δύο παίκτες να μπουν στο κλίμα του αγώνα, ο Πανθουριακός είχε βάλει και 3ο γκολ. Το α' μέρος ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα να μειώνει σε 3-1 με τον Κούτρη (43'), όμως στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Πανθουριακό να είναι το ίδιο δυνατός και επικίνδυνος και να σημειώνει άλλα 3 γκολ. Μάλιστα το 4-1 έγινε με την σέντρα σχεδόν του β' μέρους και και εκεί πλέον τελείωσαν οι όποιες ελπίδες είχαν οι φιλοξενούμενοι για να διεκδικήσουν το βαθμό της ισοπαλίας.

Δοκάρι - γκολ

Στο 13' ο Κουρούπης με ωραία μπαλιά τροφοδότησε στην απέναντι πλευρά τον Ντόκο, αυτός μπήκε στην περιοχή και προ του Αντωνόπουλου που επιχειρούσε έξοδο έκανε το διαγώνιο σουτ για να κτυπήσει η μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 25' από κάθετη πάσα του Πανταζή, ο Ντόκο μπήκε στην περιοχή πρόλαβε την έξοδο του Αντωνόπουλου και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 1-0. Στο 32' μετά από την κόντρα της μπάλας σε Πανταζή και αμυντικούς του Απόλλωνα, αποδέκτης έγινε στην απέναντι πλευρά ο ξεχασμένος Χελάς, ο οποίος με διαγώνιο συρτό σουτ πέτυχε το 2-0. Στο 41' ο Πανταζής με απευθείας φάουλ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής και αφού κανείς παίκτης δεν την βρήκε, κατέληξε στο βάθος της εστίας του Αντωνόπουλου, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ και έτσι έγινε το 3-0. Στο 43' ο Κούτρης μπήκε περιοχή από τα πλάγια και μόνος απέναντι στον Καλλιντέρη, που βγήκε από την εστία του για να του κλείσει το οπτικό πεδίο, πρόλαβε έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ και μείωσε σε 3-1. Με το ξεκίνημα του β' μέρους (46') ο Χελάς συνδυάστηκε με τον Πανταζή και αυτός με διαγώνιο σουτ σημείωσε το 4-1. Στο 62' σουτ του Πανταζή απέκρουσε ο Αντωνόπουλος και στην επαναφορά ο Χελάς με διαγώνιο σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-1. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 86' ύστερα από ωραία ενέργεια των παικτών του Πανθουριακού. Ο νεαρός Φιλίππου, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Παντσιώτη, αυτός μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και έκανε τη σέντρα στο β' δοκάρι για τον Χελά, που με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 6-1.

Καλές ευκαιρίες για γκολ είχαν οι Ντόκο (2' σουτ), Χελάς (16' σουτ, 31' σουτ, 72' κοντινό πλασέ), Σκαφιδάς (27' σουτ) και Μουστάκας (82' διαγώνιο σουτ).

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Καλλιντέρης, Παντσιώτης, Πετρόγιαννης (77' Μιγκάκης), Ρ. Σεφεράσι, Οδεμισιώτης, Καράμπελας, Κουρούπης, Μουστάκας, Ντόκο (65' Μαργαρίτης), Πανταζής (70' Φιλίππου), Χελάς.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μάραντος, Μπούρας, Μπιζίμης (74' λ.τρ. Βουρνάς), Δασκαλάκης, Γρ. Παπαγεωργίου (34' λ.τρ. Α. Σεφεράσι), Δ. Τσουλάκος, Αλεβίζος, Σκαφιδάς (34' Κούτρης), Ε. Τσουλάκος, Μανωλόπουλος.

Τραυματίστηκε ο Γρ. Παπαγεωργίου

Στο 30' ο Γρ. Παπαγεωργίου τραυματίστηκε στον αυχένα σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Πανταζή. Ο παίκτης μετά τις πρώτες βοήθειες από τη γιατρό του αγώνα Αφροδίτη Θεοδωρακοπούλου μεταφέρθηκε από ανθρώπους του Απόλλωνα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε και σε άλλες εξετάσεις. Οι εκτιμήσεις των γιατρών έκαναν λόγο για θλάση στον αυχένα και για προληπτικούς λόγους έμεινε στο νοσοκομείο. Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα, τον τραυματία Γρ. Παπαγεωργίου επισκέφτηκε στο νοσοκομείο ο Βασίλης Πανταζής μαζί με συμπαίκτες του από τον Πανθουριακό για να δουν τον "αντίπαλο" τους και για να μάθουν πως εξελίσσεται η υγεία του.

Ενός λεπτού σιγή

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Σίμου (Γαλάνη) Κατσαρού, που υπήρξε επί σειρά ετών μέλος διοικήσεων του Απόλλωνα Καλαμάτας, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.