Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 17:30

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ 0-3: Επέστρεψε στις νίκες

Γράφτηκε από τον

Την άσχημη παρένθεση των δύο σερί ηττών της έκλεισε το Σάββατο η Σπερχόγεια, που κέρδισε το Σάββατο στο γήπεδο "Σταύρος Παπαδόπουλος" το Μεσσηνιακό με 3-0 και επέστρεψε στις επιτυχίες.

Οι "ταύροι" συνδυάζοντας την καλή εμφάνιση με το αποτέλεσμα πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και παραμένουν στη διεκδίκηση της πρώτη θέσης στην Α1 τοπική.

Μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι και δεν επέτρεψαν στη γηπεδούχο ομάδα να ελπίζει ότι μπορεί να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Μάλιστα είχαν και άλλες φάσεις στη διάρκεια του 90λεπτου για να φτάσουν σε νίκη με μεγαλύτερο σκορ.

Ο Μεσσηνιακός δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι, αφού ο αντίπαλος τους ήταν σωστά διαβασμένος και δεν του άφησε πολλά περιθώρια ώστε να ελπίζει σε κάτι θετικό και αν δεν ήταν και ο Κ. Γαβράς με τις σωτήριες επεμβάσεις του θα μπορούσε να ηττηθεί με μεγαλύτερο σκορ. Η Καλαματιανή ομάδα μπορεί να βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία, όμως έχει τις δυνατότητες να πετύχει την άνετη παραμονή της στην κατηγορία, αρκεί στα παιχνίδια που ακολουθούν να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί και να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα γκολ

Στο 21' ο Παγώνης έκανε τη σέντρα και ο Γ. Δωδέκατος με κεφαλιά σημείωσε το 0-1. Στο 32' ο Αγγελής έκανε την μπροστινή μπαλιά για τον Παπανικολόπουλο, αυτός έφτασε στην περιοχή και με σουτ πέτυχε το 0-2. Στο 82' ο Ι.Ν. Γιακουμής εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο πίσω δοκάρι, εκεί όπου ο Π. Χαρίτος με κεφαλιά προς τα πίσω προσπάθησε να διώξει την μπάλα από την περιοχή όμως την έστειλε πάνω στον Θ. Δημητρίου και αυτός αμέσως τη γύρισε στη μικρή περιοχή, εκεί όπου ο Ι. Καραχάλιος πρόλαβε τους αμυντικούς και τον Κ. Γαβρά και με πλασέ έκανε το 0-3.

Καλές στιγμές

Στο 8' ο Αρ. Δικαίος εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο πίσω δοκάρι, όπου ο Παγώνης με κεφαλιά τη γύρισε στο πέναλτι σχεδόν για τον Χριστόπουλο, όπου με νέα κεφαλιά την έστειλε στην συμβολή των δοκαριών και στη συνέχεια άουτ. Στο 11' μπαλιά Παπανικολόπουλου στον Χριστόπουλο αυτός έφυγε πίσω από τους αμυντικούς και βγήκε φάτσα με τον Κ. Γαβρά έκανε το δυνατό σουτ για να αποκρούσει αρχικά ο νεαρός τερματοφύλακας και στην επαναφορά μπλόκαρε προ του Παγώνη. Στο 29' σουτ του Αγγελή έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Κ. Γαβράς με τα χέρια διώχνοντας την μπάλα πλάγια. Ο Αρ. Δικαίος έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε τη σέντρα για τον Γ. Δωδέκατο, ο οποίος με σουτ σχεδόν από το σημείο του πέναλτι την έστειλε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 50' μπαλιά του Χριστόπουλου για τον Αγγελή, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο για να αποκρούσει σωτήρια με τα χέρια ο Κ. Γαβράς. Στο 61' από φάουλ του Π. Χαρίτου ο Χρ. Παπαγεωργίου που είχε προωθηθεί στην περιοχή έκανε τη γυριστή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 62' ο Καραγιάννης με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 73' ο Αγγελής μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Κ. Γαβράς με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 76' ο Ι.Ν. Γιακουμής μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σωτήρια και πάλι ο Κ. Γαβράς. Στο 84' ο Π. Χαρίτος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Τσούλο και να σκοράρει όταν εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, όμως ο τερματοφύλακας της Σπερχογείας που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι έδιωξε σωτήρια με το ένα χέρι σε κόρνερ. Στο 88' σουτ του Θ. Δημητρίου μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Κ. Γαβράς.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καρβούνης με βοηθούς διαιτητές τους  Κυριόπουλο, Τσακόπουλο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κ. Γαβράς, Π. Χαρίτος, Μαργιόλης, Κουλουράς, Παπαγεωργίου, Νούλας, Ν. Δημητρίου, Μαγουλιανίτης (40' Καραγιαννίδης), Δ. Γιαννακόπουλος (58’ Αρβανίτης), Π. Γιαννακόπουλος (69' Τσιριγώτης).

 

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Παπανικολόπουλος, Μπαλαούρας, Μοσχίδης, Γ. Δωδέκατος, Ζουμπόπουλος, Παγώνης (57’ Ι.Ν. Γιακουμής), Μπάλας (69' Θ. Δημητρίου), Χριστόπουλος (80' Ι. Καραχάλιος), Αρ. Δικαίος, Αγγελής.