Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2013 17:08

Τα δεδομένα πριν το ντέρμπι

Γράφτηκε από τον

Μεσσηνιακός ή Καλαμάτα; Η απάντηση θα δοθεί την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο "Στ. Παπαδόπουλος". Σ' ένα  ντέρμπι τα πάντα μπορούν να συμβούν και ουδείς μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως κάποια δεδομένα πριν τη σέντρα.


Καταρχάς και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για το γόητρο, με τη "Μαύρη Θύελλα" όμως να έχει μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς λόγω του -7 από την κορυφή. Θα έχει όμως και την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στο πλευρό της. Από την άλλη η πίεση είναι λιγότερη στο Μεσσηνιακό εν αντίθεση με την Καλαμάτα που γνωρίζει ότι αν δεν νικήσει, η επόμενη μέρα δεν θα είναι… ευχάριστη.
Αγωνιστικά, αμφότερες οι ομάδες έρχονται από θετικά αποτελέσματα και θα μπουν με καλή ψυχολογία. Οι "πράσινοι" πήραν βαθμό στη Βάρδα και η "Μαύρη Θύελλα" συνέτριψε την Α.Ε. Καραϊσκάκης με 4-0. Ηταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και ήρθε την κατάλληλη στιγμή.
Ο Μ.Γ.Σ. πάντως αγνοεί την ήττα από την πρεμιέρα της Γ' εθνικής παρότι έχει δώσει τρία εκτός έδρας ματς. Επίσης έχει σκοράρει περισσότερες φορές (7 γκολ) και έχει δεχτεί δύο γκολ, ενώ η Καλαμάτα έχει ίδια γκολ σε επίθεση και άμυνα (από 6).
Προσωπικά, εκτιμώ όμως, ότι η ομάδα του Μίλτου Γκόφα έχει μεγαλύτερο βάθος στον… πάγκο και αυτό ίσως αποβεί καθοριστικό στην εξέλιξη της αναμέτρησης.
Στο Μεσσηνιακό υπάρχει σεβασμός για το αντίπαλο, αλλά όχι φόβος. Κάτι που σημαίνει ότι θα αγωνιστεί με επιθετική διάθεση και με σκοπό να πάρει το τρίποντο.
Γεγονός που θα βοηθήσει ώστε να δούμε ένα όμορφο παιχνίδι με γκολ και συγκινήσεις.
Το γήπεδο θα ζήσει την Κυριακή μεγάλες στιγμές και ο κόσμος έχει ανάγκη από θέαμα.