Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013 20:07

Παραιτήθηκε λόγω... διαιτησίας ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Καλαμάτας Κ. Τύρος

Γράφτηκε από τον

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου στον Παναθηναϊκό Καλαμάτας ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Γ. Τύρος. Ο κ. Τύρος οδηγήθηκε σ' αυτή την απόφαση λόγω των διαιτητικών αποφάσεων εις βάρος της ομάδας του και μιλά με σκληρά λόγια για τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Αριστείδη Σταθόπουλο, ενώ θυμίζει και παλαιότερη ανακοίνωση όπου μιλούσε πάλι για τη διαιτησία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Παίρνω την απόφαση να παραιτηθώ από πρόεδρος του ΠΑΟ Καλαμάτας μετά την τελευταία ποδοσφαιρική αναμέτρηση του Σαββάτου 2/11/13 με τον Αίαντα Καλαμάτας. Το γιατί; Για ένα ακόμη εγκληματικό εντεταλμένο τρίο διαιτητών κατέστρεψε το ποδόσφαιρο. Και επειδή το ψάρι βρομάει από το κεφάλι απευθύνομαι στον Κο Σταθόπουλο το συντονιστή του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο, λέγοντας γιατί πιστεύει ότι όλοι όσοι δίνουμε το υστέρημά μας, διοικούντες όλων των ποδοσφαιρικών σωματείων της Μεσσηνίας θα πρέπει να υποτασσόμαστε ψηφίζοντας τον ούτως ώστε να είναι αυτός που αποφασίζει και διατάζει κατά την άποψή μου. Τέσσερα χρόνια είμαι στο ίδιο έργο θεατής.
Στις 2/2/12 σε προηγούμενη ανακοίνωση μου για το ίδιο θέμα ήμουν καυστικός και περισσότερο ευγενικός γιατί δεν πίστευα ότι μετά από 20 μήνες θα έπαιρνα την απάντηση με το "διορισθέν" διαιτητικό-αξιοθρήνητο "τρίο".  Σας παραθέτω την προαναφερθείσα ανακοίνωσή μου.
"Από τη θέση του αντιπροέδρου του ΠΑΟ θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για τη κατάντια των διοικούντων – διαιτητών του Νομού Μεσσηνίας. Με αφορμή πρώτον την παραίτηση του προέδρου μας Γιώργου Τσικινά θέλω να εκφράσω τις ευθύνες των παραγόντων της διαιτησίας και των ιθυνόντων αυτής που αιτία έγινε να σας εκθέσω τις απόψεις μου, τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου σε βάρος του ποδοσφαίρου-αθλητισμού. Οι διαιτητές να λειτουργούν από μόνοι τους μέσα από την άγνοια-σκοπιμότητα των καθηκόντων τους ή από εντολές άνωθεν. Κύριοι, υπεύθυνοι διοργανωτές των τοπικών πρωταθλημάτων επιβάλλεται το 50-50, όχι το 4-4-2. Σύστημα που αποδεικνύεται (εκτός αγώνων ποδοσφαίρου) τυχοδιωκτικό. Γιατί τα παιδιά που παίζουν μπάλα περιμένουν την αμεροληψία των διαιτητών για να χαρούν το παιχνίδι τους, μη έχοντας ανάγκη τα στημένα "εγκλήματα"σε βάρος του ποδοσφαίρου-αθλητισμού που μόνο διχόνοια προσφέρουν, κατ’ επέκταση και στην κοινωνία μας. Κύριοι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου και διαιτητές, παιδιά κατευθύνετε. Για το σωστό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση στην "κοινωνία" που χρειάζεται απαραίτητα και πάνω από όλα κυρίους δασκάλους ας το σεβόμαστε αυτό απέναντι στα παιδιά, τους αυριανούς πρωταθλητές της κοινωνίας. Η "αδικία" λόγω του μεγέθους της δεν χωράει σε κανένα νόμο ή βιβλίο. Ιθύνοντες,συνετιστείτε και θα χαρούμε όλοι μαζί την επιτυχία. Εκτός και εάν θέλετε να την απολαμβάνετε μόνοι σας!Θέλετε;"
Ευχαριστώ όλους τους παίχτες που γνώρισα στα 4 χρόνια- συνεργάτες, προπονητές-και όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά και με "αγάπη" για το ποδόσφαιρο- προέδρους, διοικούντες-που από την δική μας τσέπη μοχθούμε για την στήριξη του με την "ελπίδα" ότι ήρθε η ώρα της ολικής αλλαγής σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας,
θα σταθώ δε δίπλα στην ομάδα μου τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας, μόνιμος στρατιώτης".