Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 13:13

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΜΑΛΟΣ: "Η Σπερχογεία έχει πάντα επιθετική φιλοσοφία..."

Γράφτηκε από τον

Ανταγωνιστική ομάδα με αγωνιστική ταυτότητα, η οποία να παίζει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, είναι οι στόχοι της Σπερχογείας για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν.


Οι "ταύροι" μετά από μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής κατάφεραν να κόψουν πρώτοι το νήμα και να επιστρέψουν μετά από ένα χρόνο απουσίας στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας. Οι βάσεις για τον τίτλο, μπήκαν στο α' γύρο, εκεί όπου η ομάδα σε σύνολο 13 αγώνων είχε 11 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.
Στο νέο πρωτάθλημα θα επιδιώξουν να είναι ανταγωνιστικοί, όχι μόνο για να μην κινδυνεύσουν, αλλά κυρίως για να πλασαριστούν σε μια καλή θέση του βαθμολογικού πίνακα και το κυριότερο να προσφέρουν καλό ποδοσφαιρικό θέαμα, όπως παρουσίασαν και στο πέρασμά τους από την Α1 τοπική.
Για την πορεία προς τον τίτλο, για το πρωτάθλημα της Α1 και για τους στόχους της νέας χρονιάς, μίλησε στην "Ελευθερία", ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος λίγες ημέρες μετά την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Σπερχογεία, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε.
 
- Δίκαια η Σπερχογεία κατέκτησε την πρώτη θέση και ταυτόχρονα την άνοδο στην Α' τοπική;

"Πιστεύω πως δίκαια κατακτήσαμε την 1η θέση. Δουλέψαμε πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο. Τα παιδιά όλη τη χρονιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Καταφέραμε να κάνουμε έναν πολύ καλό α' γύρο με 11 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Κάναμε μια κοιλιά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, που ήταν κάτι φυσιολογικό, αλλά στα τελευταία παιχνίδια καταφέραμε και διορθώσαμε πολλά πράγματα και μείναμε πρώτοι μέχρι το τέλος".

- Με τη διοίκηση είχατε θέσει από την αρχή της χρονιάς ως στόχο την άνοδο;

"Ναι, στόχος ήταν η άνοδος και η πρώτη θέση. Γνωρίζαμε πως είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες, αλλά εμείς καταφέραμε και συνδυάσαμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παίζουμε και να παίρνουμε το αποτέλεσμα. Γιατί στόχος μας εκτός από το να κερδίζουμε ήταν να το πετυχαίνουμε με τον τρόπο παιχνιδιού μας".

-Η ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα στη διάρκεια της χρονιάς ή είχε εύκολη πορεία και πέτυχε το στόχο της;

"Ο πιο σημαντικός παράγοντας στη διάρκεια ενός πρωταθλήματος είναι η διαχείριση των αποτελεσμάτων, των ιδιαιτεροτήτων της χρονιάς. Για να πάρεις ένα πρωτάθλημα πρέπει να διαχειριστείς σωστά αυτές τις καταστάσεις και ο προπονητής και οι παίκτες, αλλά και οι παράγοντες".

"Ποια είναι η άποψη σου για το πρωτάθλημα της Α1 τοπικής; Πως θα το χαρακτήριζες;

"Διαφωνώ με τους περισσότερους που λένε ότι είναι ένα ποιοτικό πρωτάθλημα. Δεν είναι τόσο ποιοτικό όσο ανταγωνιστικό γιατί 3 ομάδες ανεβαίνουν και 3 ομάδες πέφτουν. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ανταγωνισμό και κάνει ένα πρωτάθλημα πιο υγιές. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι ομάδες παίζουν με τον ίδιο τρόπο παιχνιδιού".

- Τι να περιμένουμε από τη Σπερχογείας και τη ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν;

"Η Σπερχογεία είναι μια ομάδα που πάντα είχε μια επιθετική φιλοσοφία ποδοσφαίρου. Αυτό θέλουν οι άνθρωποι της ομάδας. Γι' αυτό συμφώνησα να συνεχίσω και τη νέα χρονιά. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε, να έχουμε μια ποδοσφαιρική ταυτότητα στο γήπεδο και να προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι σαν ένα παιχνίδι που μπορεί να προσφέρει θέαμα γιατί μόνο έτσι μπορούμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο και παρακολουθεί και είναι αυτός που στηρίζει τις ομάδες. Σε όλο αυτό το κομμάτι πάντα ξεχνάμε τους παράγοντες. Για το πρόσωπο που παρουσιάζει τον τελευταίο χρόνο η Σπερχογεία πρωτίστως υπεύθυνοι είναι αυτοί  για την υγεία που εκπέμπει η ομάδα και πρέπει να παίρνουν το μερίδιο της επιτυχίας που τους αναλογεί γιατί αυτοί παίρνουν τα ρίσκα.

- Ποιοι είναι στόχοι που έχετε θέσει για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

"Πιστεύω ότι όλα τα προηγούμενα που ανέφερα δείχνουν ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας. Θέλουμε να είμαστε μια υγιής ανταγωνιστική ομάδα που να έχει αγωνιστική ταυτότητα και να κερδίζει μόνο φίλους.
Το ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή, είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει όλοι να καταλαβαίνουμε το ρόλο μας, να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό γιατί μόνο έτσι έρχεται η βελτίωση και να καταλαβαίνουμε ότι το ευ αγωνίζεσθαι είναι ένας τρόπος ζωής και όχι απλά μια στάμπα σε ένα μπλουζάκι. Εμείς δουλεύουμε όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις ώστε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό την Κυριακή μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο".