Πέμπτη, 20 Ιούλιος 2017 15:12

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Ξεκινά από το μηδέν με στόχο την παραμονή

Γράφτηκε από τον

 

Μπορεί να επέστρεψε πέρσι στην Α’ τοπική μετά από πάρα πολλά χρόνια η Αναγέννηση, όμως από τη νέα αγωνιστική σεζόν θα κάνει νέο ξεκίνημα για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα στηρίζεται κυρίως στα δικά της παιδιά.

Η αλλαγή πλεύσης έγινε μετά την απόφαση της διοίκησης να στραφεί στη λογική που επιτάσσει αυτή η περίοδο, που λόγω οικονομικής κρίσης, πρέπει και η ομάδα να κινηθεί μέσα στο αντίστοιχο πλαίσιο. Αλλωστε το περσινό άνοιγμα με την δημιουργία αξιόλογης ομάδας και αρκετά ανταγωνιστική, μπορεί να την έφερε στη 2η θέση της βαθμολογία 6 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Καλαμάτα και 8 πόντους μπροστά από τον Πανθουριακό και τον Πάμισο, όμως η διατήρηση των παικτών στην ομάδα και το οικονομικό σε υψηλά επίπεδα ήταν πολύ δύσκολο να διατηρηθεί. Ετσι η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει τα σχέδια της και να ξεκινήσει από την αρχή τη δημιουργία ομάδας που να στηρίζεται στα δικά της παιδιά και χωρίς να ξοδεύει πολλά χρήματα.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να αναλάβουν την τεχνική καθοδήγηση της ο Κώστας Στυλιανόπουλος (φώτο) με τον Κώστα Καραμπάγια, οι οποίοι σε πρώτο χρόνο θα ασχοληθούν με την πρώτη ομάδα και στη συνέχεια θα δημιουργήσουν από την αρχή την ακαδημία της Αναγέννησης σε σωστές βάσεις, από τη στιγμή μάλιστα που η “Μπάρτσα” θα επιστρέψει στο “σπίτι” της, καθώς όπως όλα δείχνουν πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων της θα είναι έτοιμο το Δημοτικό γήπεδο των Σφαγείων.

Σχετικά με το νέο ξεκίνημα ο Κώστας Καραμπάγιας μίλησε χθες στο “Notosport”: “Η διοίκηση αποφάσισε να ξεκινήσουμε από το μηδέν κτίζοντας μια νέα ομάδα. Αυτό είναι κάτι που θέλει υπομονή και χρόνο. Σίγουρα θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά ίσως η δυσκολότερη γιατί ξεκινάμε από την αρχή, όμως υπάρχει σύμπνοια από τους παράγοντες. Αισιοδοξούμε ότι με το υλικό που θα έχουμε θα καταφέρουμε αρχικά το στόχο της παραμονής που είναι η βάση μας για φέτος. Το νέο ξεκίνημα θα έχει βάθος 5ετίας αρχίζοντας σωστά με πρόγραμμα από το μηδέν για να κτιστεί ξανά η ομάδα με δικά της παιδιά. Αυτός θα είναι ο ένας στόχος για τη νέα σεζόν και φυσικά ακολουθεί ο άλλος που είναι να καταφέρει η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Εκτός από τη μεγάλη ομάδα θα ασχοληθούμε και με την δημιουργία από την αρχή της ακαδημίας, όπου θα γίνει σωστή δουλειά και σε αυτό το κομμάτι θα έχουμε και τη στήριξη ενός σπουδαίου μάνατζερ στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές και με μεγάλη καριέρα. Σε συνεργασία μαζί μας θα επιβλέπει τη δουλειά που γίνεται και θα αξιολογεί την παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών”.

Αυτή την εβδομάδα γίνονται επαφές με παίκτες από το υπάρχον υλικό ώστε να ξεκαθαρίσει ποιοι θα μείνουν και από εκεί και μετά ανάλογα με τα κενά που θα υπάρξουν θα γίνει οι όποιες προσθήκες. Σίγουρα το έμψυχο δυναμικό θα αποτελείται κυρίως από τα παιδιά που ήταν και πέρσι στην ομάδα, καθώς μέχρι στιγμής έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους οι Κώστας Λίβας, Ηλίας Δουρούμης, Βασίλης Βεργόπουλος, Βαγγέλης Ταμπάκης, Γιάννης Πανταζής και Κώστας Ξυδέας. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και με τα υπόλοιπα παιδιά ώστε σύντομα να κλείσει το θέμα και μετά να ασχοληθούν με τις κινήσεις ενίσχυσης. Σε ότι αφορά τις προσθήκες θα επιστρέψει ο Ηλίας Καρμπαλιώτης, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στον Παπαφλέσσα Χώρας, ενώ δεν αποκλείεται εντός των ημερών να ανακοινωθεί και η απόκτηση του 23χρονου επιθετικού Στάθη Τσουλάκου που έπαιζε στον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Η έναρξη της προετοιμασίας έχει οριστεί για τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και στις σκέψεις των ανθρώπων της Αναγέννησης είναι οι προπονήσεις να γίνονται προσωρινά στο γήπεδο “Γιώργος Λουκαρέας” μέχρι να ετοιμαστεί το γήπεδο των Σφαγείων.