Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 19:18

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ 2-1: Νίκησε με ανατροπή

Γράφτηκε από τον

 

Δύσκολη νίκη με ανατροπή πέτυχε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας ο Πανθουριακός κερδίζοντας με 2-1 την Ομόνοια.

 

Μια νίκη που έφερε την ομάδα της Θουρίας έναν πόντο πίσω από τους πρωτοπόρους Απόλλωνα Καλαμάτας και Πάμισο, που έμειναν στη λευκή ισοπαλία στις αναμετρήσεις τους με Α.Ο. Διαβολιτσίου και Ανδρούσα. Ο Πανθουριακός από την αρχή του ματς πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων βγήκε στην επίθεση έκανε φάσεις όμως δεν μπόρεσε στο πρώτο 45λεπτο να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Χρειάστηκε να μείνει πίσω στο σκορ στις αρχές του β’ μέρους, κατόρθωσε άμεσα (3 λεπτά μετά) να ισοφαρίσει και σχεδόν 10 λεπτά πριν το τέλος έφτασε στο στόχο της με εξαιρετική ενέργεια του Μουλιάτου, ο οποίος έβγαλε σε θέση βολής το Βυζά και αυτός ήταν εύστοχος από κοντινή απόσταση, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Από την άλλη η Ομόνοια, που στήθηκε προσέχοντας περισσότερο την άμυνα, ώστε να μην δεχτεί φάσεις από τον αντίπαλο της και με αντεπιθέσεις προσπάθησε να γίνει απειλητική και να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Κατάφερε να προηγηθεί στο 52’ αλλά δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.

 

 

Τα γκολ

 

 

Στο 52' από πάσα του Καρύδη ο Τάφα μπήκε στην περιοχή πρόλαβε την έξοδο του Σταθά και με σουτ έκανε το 0-1. Στο 55' σέντρα Τριανταφυλλάκη στη μικρή περιοχή για τον Κλουβάτο που είχε προωθηθεί και με κοντινό πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 81' ο Μουλιάτος μπήκε από τα πλάγια στη μικρή περιοχή, απέφυγε έναν αμυντικό με ωραία κίνηση και έκανε την παράλληλη πάσα για τον Βυζά και αυτός με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-1.

 

 

Καλές στιγμές

 

Στο 2’ ο Τζίφας με απευθείας φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής επιχείρησε να σκοράρει, όμως ο Σταθάς εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 15’ διαγώνιο σουτ του Πανταζή στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπιτσάνης έκανε το αδύναμο σουτ και μπλόκαρε ο Κατσαρέας. Στο 24’ σέντρα ο Ι. Τρίψας έκανε τη σέντρα και ο Μπιτσάνης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 63’ η Ομόνοια είχε την ευκαιρία να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ, αλλά δεν την αξιοποίησε. Ο Κωστόπουλος έκανε την παράλληλη προς τη γραμμή της περιοχή πάσα για τον Τάφα και αυτός φάτσα με τον Σταθά σούταρε δυνατά και έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αλλες φάσεις για γκολ έχασαν οι Μουστάκας (17’ σουτ), Πανταζής (37’διαγώνιο συρτό σουτ, 68’ κεφαλιά). Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καρβούνης με βοηθούς διαιτητές την Στ. Τσαούση και τον Καυκά.

 

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Ι. Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Οδεμισιώτης (74' Δημητρακόπουλος, 91' λ.τρ. Παντσιώτης), Κλουβάτος, Μουστάκας, Αργυρόπουλος, Βυζάς, Μουλιάτος, Πανταζής, Μπιτσάνης (62' Κουρούπης).

 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Κοστρίβας (83' Τζανετάκος), Φέστας, Πολυμενέας, Μπάλλας, Π. Δημητρίου, Κωστόπουλος, Τζίφας (21' λ.τρ. Δημόπουλος), Καρύδης (76' Ν. Σπυρόπουλος), Τάφα, Πάλιας (64' Ν. Δημητρίου).