Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 13:16

Τις θέσεις του συνδυασμού του παρουσίασε ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον

Τις θέσεις του συνδυασμού του για την διεκδίκηση της διοίκησης της ΕΠΣ Μεσσηνίας στις σημερινές εκλογές παρουσίασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο "focus sports bar & coffee"στην Καλαμάτα, ο υποψήφιος πρόεδρος Τάκης Βασιλόπουλος.

Στο τέλος της συνέντευξης σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ενδεχόμενο ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ Αριστείδης Σταθόπουλος να έχει ρόλο στις προσεχείς εκλογές, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: “νομίζω ότι κάπου έχει συμμετοχή”. Ακολούθησαν και άλλες ερωτήσεις, όπως για την παρουσία του Γιώργου Μπιστικέα, όπου δήλωσε: “Ο κ. Μπιστικέας είναι ένα άνθρωπος μαθουσάλας των γηπέδων της Μεσσηνίας. Αν τον ψηφίσουν οι ομάδες θα είναι κοντά μας”. Σε άλλες ερωτήσεις, όπως το αν υπήρξαν συμφωνίες με την αντίπαλη παράταξη για συνεργασία, είπε: “Είχαν γίνει κάποιες συμφωνίες, αλλά αυτές ανήκουν στο παρελθόν, τώρα προχωράμε ξεχωριστά”, ενώ για τους στόχους του συνδυασμού του, πέρα από τα όσα ανέφερε στη δήλωση του, πρόσθεσε ότι: “από τους πρώτους στόχους είναι η διαιτησία, η βελτίωση του γηπέδου της ΕΠΣΜ, αλλά και όλων των γηπέδων της Μεσσηνίας, ενώ θα κάνει προσπάθεια για να απαλλάξει τα σωματεία από τα πολλά έξοδα (διαιτησία, γιατροί, μετακινήσεις).

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τάκη Βασιλόπουλου 

“Το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο είναι και αυτό μια μικρογραφία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις παθογένειες και τα ελαττώματα του. Βέβαια εδώ οι παθογένειες έχουν αυξημένο βάρος λόγο του τρόπου που διοικείτο μέχρι πρότινος. Εχει βαθιές ρίζες παθογένειας που θα έλεγα έχουν γίνει καθεστώς. Οπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα. Αλλά: Το 1ο μέλημα της ομάδας μας είναι να κάνουμε το Σωματείο κυρίαρχο στην Ενωση, ένα σωματείο απαλλαγμένο από φόβους και απειλές, ένα Σωματείο με λόγο και άποψη. Αυτό αν θέλετε είναι και το δίλημμα αυτών των εκλογών. Η το Σωματείο κυρίαρχο στην ΕΠΣ ή το Σωματείο, φοβικό, δουλικό στην ΕΠΣ.

Η 2η και αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι να φέρουμε τα παιδιά και τις οικογένειες στα γήπεδα, κάνοντας το παιχνίδι Γιορτή.

Η Τρίτη θέση μας να γίνει το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο παραγωγικό. Ο Προπονητής της ΕΠΣ, απαλλαγμένος από βαρίδια και τεχνικό-Συμβουλάτορες, συνεργάζεται με όλα τα Σωματεία, προκειμένου να φέρουμε τα παιδιά στα γήπεδα, να διαπαιδαγωγηθούν, να αγαπήσουν τον αθλητισμό και όσα από αυτά έχουν τις αντικειμενικές προϋποθέσεις να γίνουν ποδοσφαιριστές.

Η 4η, είναι συνέχεια της 3ης. Η Διοίκηση της ΕΠΣ θα ερευνήσει τις δυνατότητες μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, να δώσει στους προπονητές μας τις δυνατότητες να επιμορφωθούν πάνω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αναφέρω ένα παράδειγμα το Erasmus 2014-2020, το οποίο είχαμε κάνει γνωστό στον κ. Σταθόπουλο μέσω email.

Οπως αντιλαμβάνεστε θα μπορούσα να αναφέρομε σε ένα προς ένα για ώρες. Ενδεικτικά ανάφερα αυτά τα 4, αλλά δεν μπορώ να μην εστιάσω την προσοχή μου σε ένα σοβαρό πρόβλημα. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Δίνουμε μεγάλη σημασία στη διεξαγωγή του παιχνιδιού και τον ρόλο που θα έχει ο κάθε συντελεστής. Οι παράγοντες οργανώνουν το παιχνίδι, ο Διαιτητής με τους βοηθούς διευθύνει το παιχνίδι και οι παίκτες των ομάδων διαμορφώνουν το αποτέλεσμα. Οποιος παραβιάζει τους παραπάνω ρόλους που ανάφερα θα πηγαίνει σπίτι του. Τέρμα τα πανηγύρια.

Η ομάδα μου και εγώ, ερχόμαστε να φέρουμε στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, έναν άλλο αέρα, είμαστε εδώ μπροστά σας, δεν κρυβόμαστε, δεν φοβόμαστε. Ολο αυτό τον καιρό στις συζητήσεις μας με τα Σωματεία εισπράττουμε ένα μήνυμα, προχωράτε σας στηρίζουμε, δεν πάει άλλο. Γι’ αυτό η ομάδα μου και εγώ ζητάμε από το μήνυμα στις 26 Φεβρουαρίου, να μεταφραστεί σε μία δυνατή πλειοψηφική εντολή”.