Δευτέρα, 11 Ιούνιος 2018 16:51

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α’ τοπική

Γράφτηκε από τον

Στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας θα αγωνίζεται τη ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 ο Ολυμπιακός Ανάληψης, που κέρδισε το ένα από τρία εισιτήρια της ανόδου.

Ετσι για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα θα συμμετάσχει τη νέα χρονιά στην πρώτη κατηγορία, αφού κατάφερε μετά από προσπάθειες τριών χρόνων να πετύχει την άνοδο. Είχε σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα και προς το τέλος του α’ γύρου, που έβγαλε ένα πρόγραμμα με δύσκολα παιχνίδια πλασαρίστηκε στην προνομιούχο πρώτη τριάδα και έκτοτε, διατηρήθηκε μέσα σε αυτή μέχρι το τέλος και επάξια κέρδισε το ένα εισιτήρια για τα “μεγάλα σαλόνια” της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τους αριθμούς σημείωσε 13 νίκες, είχε 8 ισοπαλίες και 5 ήττες, συγκεντρώνοντας 47 βαθμούς, έναν λιγότερο από τη δεύτερη Α.Ε. Αβίας και δύο περισσότερους από τον 4ο Ηρακλή Καλαμάτας.

Ο Δ. Αναστασόπουλος μιλά για την ιστορική άνοδο

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της, ενώ στον πάγκο κάθισε για δεύτερη σερί σεζόν ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, ο οποίος είχε πλήρη εικόνα των παικτών του και με σωστή διαχείριση καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, στο τέλος η ομάδα πανηγύρισε την άνοδο της.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο κ. Αναστασόπουλος μέσα από συνέντευξη που μας παραχώρησε αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, ενώ μας μίλησε και για το τι να περιμένουμε από την ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο.

- Από την αρχή της χρονιάς στόχος της ομάδας ήταν η άνοδος ή αυτό ήταν κάτι που προέκυψε στη συνέχεια;

“Στόχος μας ήταν να πετύχουμε όσο γίνεται πιο εύκολα την παραμονή στην κατηγορία. Ομως στην πορεία και μετά το πρώτο μισό του α’ γύρου, όπου βγάλαμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα διαπιστώσαμε ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει το κάτι παραπάνω. Δουλέψαμε το ίδιο και στη συνέχεια και στο τέλος καταφέραμε να είμαστε η 3η ομάδα που πήρε την άνοδο”.

- Ποιο ήταν χρονικό σημείο, που η ομάδα εδραίωσε το ένα από τα τρία εισιτήρια της ανόδου;

“Νομίζω ότι αυτό συνέβη στο τέλος του α’ γύρου, όπου η ομάδα σημείωσε δύο εκτός έδρας νίκες σε Πεταλίδι και Χώρα. Αυτές οι δύο νίκες ήταν καθοριστικές και εδραίωσαν την ομάδα στις πρώτη τριάδα που οδηγούσε σε άνοδο. Μετά από το παιχνίδι με τον Παπαφλέσσα Χώρας η ομάδα βρισκόταν ανάμεσα σε 2η και 3η θέση μέχρι το τέλος”.

- Πως είδες το πρωτάθλημα της Α1, ήταν ανταγωνιστικό, εσείς και οι άλλες δύο ομάδες Α.Ε. Μάνης και Α.Ε. Αβίας δίκαια πήρατε τα 3 εισιτήρια για τη μεγάλη κατηγορία της Μεσσηνίας;

“Σίγουρα δεν ήταν καθόλου εύκολο, υπήρχαν μικρές διαφορές μεταξύ των ομάδων. Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι δεν υπήρχε μεγάλη βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στην ομάδα που ήταν στην 3η θέση με μια ομάδα που ήταν στις πιο χαμηλές θέσεις. Η Μάνη που δίκαια πήρε το πρωτάθλημα και ήταν και το ακλόνητο φαβορί, δυσκολεύτηκε σε αρκετά παιχνίδια και είχε απώλειες βαθμών. Γενικά ήταν ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.

- Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός Ανάληψης θα αγωνιστεί στην Α’ τοπική. Τι να περιμένουμε και με τι φιλοσοφία θα πορευτεί στη πρώτη κατηγορία;

“Καταρχήν περιμένουμε τη συνέλευση που θα γίνει για να ξεκαθαρίσει το διοικητικό κομμάτι και από εκεί να ξεκινήσει ο προγραμματισμός. Σε κάποιες πρώτες συζητήσεις που κάναμε στο τέλος της χρονιάς που έφυγε είχαμε πει με τη διοίκηση να γίνει καλύτερος προγραμματισμός, περισσότερη δουλειά και σίγουρα κάποια ενίσχυση για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική σε αυτό το πολύ δύσκολο πρωτάθλημα”.

- Εχει γίνει κάποια συζήτηση με τη διοίκηση για να συνεχίσετε τη συνεργασία σας και τη νέα περίοδο;

“Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σημειώσω ότι είμαι στην ομάδα τρία χρόνια. Σε αυτό το διάστημα έχει καταφέρει να πετύχει δύο διαδοχικές ανόδους από την Β’ κατηγορία στην Α1 τοπική. Μετά παραμονή στην Α1 υπό αντίξοες συνθήκες και την 3η χρονιά ιστορική άνοδος στην Α’ τοπική. Τώρα σε ότι αφορά τη νέα χρονιά όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τη συνέλευση, που έχει προγραμματίσει η διοίκηση για την Κυριακή (σ.σ. χθες). Σίγουρα τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Ολυμπιακός. Αν συνεχίσω στην ομάδα, η φιλοσοφία μου και η βούληση μου, είναι πως είμαι θετικός στο να μείνουν όλα τα παιδιά που βοήθησαν την χρονιά που πέρασε ώστε η ομάδα να ανέβει στην Α’ τοπική. Από εκεί και πέρα να γίνουν κάποιες ποιοτικές προσθήκες εκεί που έχουμε διαπιστώσει ότι έχει ανάγκη η ομάδα έτσι ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής”.