Σάββατο, 15 Σεπτέμβριος 2018 11:28

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Νοκ – άουτ μονομαχίες με φόντο τα προημιτελικά

Γράφτηκε από τον

Οχτώ νοκ – άουτ αναμετρήσεις για το κύπελλο Μεσσηνίας θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η “αυλαία” ανοίγει σήμερα στη Μεσσήνη και στο Ασπρόχωμα και την Κυριακή θα διεξαχθεί το κυρίως μενού με τα υπόλοιπα έξι ματς. Από τις 16 ομάδες που συνεχίζουν στο θεσμό, οι 11 είναι από την Α’ τοπική, οι τρεις από την Α1 (Πεταλίδι, Κορώνη, Αναγέννηση) και οι δύο από τη Γ’ εθνική. Ο λόγος για την Καλαμάτα που μπήκε από τη β’ φάση στη διοργάνωση και τον Πάμισο. Το περσινό, δηλαδή, ζευγάρι του τελικού, που φέτος θα ανταμώσει πολύ νωρίτερα, καθώς αν προκριθούν αυτό το Σαββατοκύριακο θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στα προημιτελικά.

Η “Μαύρη Θύελλα” θα υποδεχτεί την Κυριακή την Εράνη και ο Πάμισος θα παίξει σήμερα με τη Σπερχογεία στο ένα από τα δύο ματς που διεξάγονται Σάββατο. Το άλλο είναι αυτό ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμάτας και το Διαβολίτσι.

Την Κυριακή εκτός από την Καλαμάτα και την Εράνη, θα παίξουν Πεταλίδι – Τσικλητήρας, Ομόνοια – Αναγέννηση Παραλίας, Ανδρούσα – Κυπαρισσία, Τέλλος Αγρας – Εθνικός Μελιγαλά και Μάνη – Κορώνη.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Δύο ματς το Σαββατοκύριακο ο Πάμισος!

Γεμάτο είναι το Σαββατοκύριακο για τους παίκτες του Παμίσου, καθώς σήμερα θα μονομαχήσουν με τη Σπερχογεία για την πρόκριση στους “8” του κυπέλλου και αύριο θα δώσουν φιλικό ματς με την Ενωση Λέρνας. Και τα δύο παιχνίδια θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, με τη διαφορά ότι το σημερινό θα ξεκινήσει στις 4.30 μ.μ. και το κυριακάτικο φιλικό με την ομάδα της Αργολίδας στις 5.30.

Η νεοφώτιστη στη Γ’ εθνική Ενωση Λέρνας είναι η πρώτη αντίπαλος της Καλαμάτας στο νέο πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί ότι ο Πάμισος αντιμετώπισε τη Λέρνα και στις 5 Σεπτεμβρίου σε φιλικό τεστ στη Νέα Κίο, επικρατώντας με 2-1.

Οσον αφορά το κύπελλο, στην πρώτη φάση απέκλεισε με άνεση τον Α.Ο. Φαραί (1-4 και 8-0) παίζοντας μάλιστα στο δεύτερο παιχνίδι με 9 παίκτες σε όλο το ματς ως ένδειξη Fair Play, μιας και ο Α.Ο. Φαραί παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με 9 παίκτες!

Από την άλλη πλευρά, η Σπερχογεία προκρίθηκε επίσης με 2 νίκες κόντρα στη Μεθώνη (3-0 και 2-4) και θα εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες για πρόκριση απέναντι σ’ ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου.

Πρεμιέρα για τον Απόλλωνα

Δύο ομάδες, που φιλοδοξούν να ξεχωρίσουν στο νέο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής, θα αναμετρηθούν σήμερα στο γήπεδο του Ασπροχώματος σε μια εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση. Ο λόγος για τον Απόλλωνα και το Διαβολίτσι. Για τους καλαματιανούς είναι το πρώτο επίσημο ματς στη σεζόν, μιας το Ασπρόχωμα ανέστειλε τη λειτουργία του και έτσι ο Απόλλωνας προκρίθηκε χωρίς αγώνα στους “16”.

Το Διαβολίτσι ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Α.Ο. Φυτειάς (0-2 και 4-0).

Με Εράνη η Καλαμάτα και στο... βάθος Πάμισος

Την Εράνη θα υποδεχτεί την Κυριακή η Καλαμάτα σ’ ένα σαφώς πιο δύσκολο ματς σε σχέση με το προηγούμενο απέναντι στο φιλότιμο Χανδριναϊκό, που μετέχει όμως στο πρωτάθλημα της Α1 τοπικής. Η “Μαύρη Θύελλα” θα επιδιώξει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί όπου θα την περιμένει ο Πάμισος, αν δεν πέσει θύμα έκπληξης στο εντός έδρας ματς με τη Σπερχογεία. Η κάτοχος του τροπαίου πάντως έχει στραμμένη την προσοχή της μόνο στο αυριανό ματς, αφού η Εράνη μια ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά αν υποτιμηθεί.

Στα Φιλιατρά άλλωστε δεν υπάρχει άγχος για το εν λόγω ματς και άπαντες στην Εράνη βλέπουν ως γιορτή την αναμέτρηση με τη “Μαύρη Θύελλα”. Οι φιλοξενούμενοι απέκλεισαν στην α’ φάση τον Πανθουριακό (1-1 και 1-2).

Τρία ζευγάρια με φαβορί

Στα υπόλοιπα ματς της Κυριακής, η Ομόνοια, ο Τσικλητήρας Πύλου και η Α.Ε. Μάνης είναι θεωρητικά φαβορί απέναντι σε Αναγέννηση, Πεταλίδι και Κορώνη, αντίστοιχα, μιας και τους χωρίζει μια κατηγορία από τους αντιπάλους τους.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι ομάδες της Α1 τοπικής δεν μπορούν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης, διαψεύδοντας τα προγνωστικά.

Η Ομόνοια απέκλεισε τη Χώρα και η Αναγέννηση Παραλίας το Μιλτιάδη, χάρη στις νίκες τους στα πρώτα ματς (3-1 και 3-0), μιας και στους επαναληπτικούς ηττήθηκαν με σκορ 1-0. Ο Τσικλητήρας καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο ματς με την Καλλιθέα (0-7) και στη ρεβάνς έμεινε στο (0-0). Ο αυριανός του αντίπαλος Απόλλωνα Πεταλιδίου νίκησε στο πρώτο ματς με 3-2 τη Θύελλα Χαρακοπιού και αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στη ρεβάνς. ‘Οσο για την Α.Ε. Μάνης απέκλεισε τον Ηρακλή Κυπαρισσίας με νίκη εκτός έδρας 1-2 (0-0 ο πρώτος αγώνας) ενώ η Κορώνη κέρδισε και στα δύο ματς το Δώριο (0-1 και 4-2).

Μάχες σε Γαργαλιάνους και Ανδρούσα

Σε Γαργαλιάνους και Ανδρούσα θα διεξαχθούν δύο αμφίρροπα παιχνίδια μεταξύ ομάδων Α’ τοπικής.

Ο Τέλλος Αγρας θα υποδεχτεί τον Εθνικό Μελιγαλά και η Ανδρούσα την Κυπαρισσία. Ο Τέλλος Αγρας προκρίθηκε με δύο νίκες απέναντι στον Ηρακλή (2-0 και 2-3), όπως επίσης και ο Εθνικός με το Καλό Νερό (2-3 και 4-0). Αντίθετα Ανδρούσα και Κυπαρισσία χρειάστηκαν τις ρεβάνς για να πάρουν το εισιτήριο.

Η Ανδρούσα ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι με 1-0 από τον Ολυμπιακό Ανάληψης, αλλά επικράτησε στο δεύτερο με 3-0.

Η Κυπαρισσία έμεινε στο 0-0 στην έδρα της με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, τον οποίο νίκησε στο “Γ. Λουκουρέας” με 3-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητικές τριάδες στις οκτώ αναμετρήσεις έχουν ως εξής:

 

Σάββατο

 

Απόλλωνας Καλαμάτας – Διαβολίτσι

Γήπεδο Ασπροχώματος

Πλακογιάννης, Ρουμελιώτης, Γάκης

 

Πάμισος - Σπερχογεία

Γήπεδο Μεσσήνης

Γκούμας, Τσαβδαρίδης, Τζιαμουράνης

 

Κυριακή

 

Καλαμάτα – Εράνη

Γήπεδο Μεσσηνιακού

Ψηλοπαναγιώτης, Τσουλάκος, Μιχαλόπουλος

Πεταλίδι - Τσικλητήρας Πύλου

Γήπεδο Πεταλιδίου

Καυκάς, Τσοπανάκης, Παναγιωτόπουλος

Ομόνοια – Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο “Γ. Λουκαρέας”

Πλακογιάννης, Κομπιλίρης, Παπαϊωάννου,

Ανδρούσα - Κυπαρισσία

Γήπεδο Ανδρούσας

Ρέκκας, Ρηγόπουλος, Βανικιώτης

Τέλλος Αγρας - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Σκόρδος, Γαλακούτης, Τσίρμπας

ΑΕ Μάνης – Κορώνη

Γήπεδο Δυτικής Παραλίας (Σφαγείων)

Νικολόπουλος, Τσουκάλη, Βρυώνης

* Ολα τα ματς είναι νοκ – άουτ και θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ