Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2018 18:14

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-1: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον

 

Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Πανθουριακός κατάφερε να κερδίσει προχθές το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο “Πέτρος Γεωργανάς” τον Ολυμπιακό Καλαμάτας με 2-1.

Η ομάδα της Θουρίας ευτύχησε στον πρώτο φετινό εντός έδρας αγώνα της για το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής να πετύχει και την πρώτη νίκη. Ετσι κατάφερε να ρεφάρει την ήττα της, με το ίδιο σκορ, στην πρεμιέρα, την περασμένη Τετάρτη από την Εράνη στα Φιλιατρά. Σε ότι αφορά το προχθεσινό ματς, στον Πανθουριακό εκείνο που κρατούν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αφού η εμφάνιση ήταν μέτρια. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έδειξε στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού περισσότερη διάθεση για να διεκδικήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα και με λίγη τύχη στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να τα καταφέρει. Παρουσιάστηκε περισσότερο δραστήριος από τον αντίπαλο του και είχε μεγαλύτερη διάθεση για φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο παιχνίδι πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο διαιτητής Καρβούνης, ο οποίος πήρε πάνω του φάσεις που έκριναν το παιχνίδι, στις οποίες μπορεί να είχε δίκιο σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας, όμως αυτό δεν άρεσε στους φιλοξενούμενους, που σε τρεις περιπτώσεις εξέφρασαν έντονα τα παράπονα τους, με τον προπονητή Γιώργο Γρηγορόπουλο και τον πρόεδρο Θανάση Γκούζο να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να τους εκφράσουν τα παράπονα τους, ενώ και από την κερκίδα φίλοι της ομάδας, αλλά και κάποιοι παράγοντες ήταν περισσότερο εκδηλωτικοί, θεωρώντας τον υπεύθυνο για το γκολ που ακύρωσε, το πέναλτι που καταλόγισε εις βάρος της ομάδας τους, αλλά και πέναλτι που δεν έδωσε σε χέρι αμυντικού του Πανθουριακού. Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε από το 72’ και μετά να παίξει με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη (για μαρκάρισμα), ο Σταυρόπουλος.

Φάσεις - γκολ

Στο 16' φάουλ του Μουστάκα από πλάγια θέση, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε άουτ, περνώντας δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 33' ο Μουστάκας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σταυρόπουλο, με τον Καρβούνη να υποδεικνύει καθυστερημένα το πέναλτι, και τους παίκτες, τον προπονητή Γιώργο Γρηγορόπουλο και τους αναπληρωματικούς του Ολυμπιακού να διαμαρτύρονται έντονα για αυτή την απόφαση. Μάλιστα ο Καρβούνης απομάκρυνε από τον πάγκο τον Γ. Γρηγορόπουλο. Μετά από τρία λεπτά ο Μπιτσάνης ευστόχησε από τα 11 βήματα και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανθουρακό. Στο 43' ο Σταυρόπουλος διεκδίκησε την μπάλα με τον Σταθά, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα για να προλάβει την μπάλα και έριξε στο έδαφος τον παίκτη του Ολυμπιακού με τον Καρβούνη να σφυρίζει επιθετικό φάουλ. Στο 47’ ο Κ. Μάλαμας έκανε τη σέντρα και ο Μπέρμπερη που κινήθηκε πίσω από τους αμυντικούς με δυνατή κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι σχεδόν, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σταθά κάνοντας έτσι το 1-1. Στο 52’ δυνατό σουτ του Αλεξανδρόπουλου, σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής, ο Σταθάς έπεσε στη δεξιά του γωνία και με τα ακροδάχτυλα απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 77’ ο Καράμπελας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Κολιού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του Αντωνόπουλου, για να γίνει έτσι το 2-1. Στο 90’ ο Κορομηλάς με διαγώνιο σουτ από το σημείο του πέναλτι σχεδόν, έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ο Κ. Μάλαμας έγινε αποδέκτης της μπάλας σε μπροστινή μπαλιά μπήκε στην περιοχή και έκανε την παράλληλη σέντρα στη μικρή περιοχή για τον Ν. Μάλαμα, ο οποίος φάτσα με τον Σταθά έκανε την προβολή, όμως δεν βρήκε την μπάλα και έχασε την ευκαιρία για να σκοράρει.

Ακυρωθέν γκολ για χέρι

Στο 10' σε μπροστινή μπαλιά ο Αλεξανδρόπουλος πρόλαβε τον Κοστρίβα του πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο πλασέ την έστειλε στην αριστερή γωνία της εστίας του Σταθά και πανηγύρισε το γκολ. Ομως δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής Καρβούνης το ακύρωσε δείχνοντας και κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ολυμπιακού υποδεικνύοντας ότι είχε βρει την μπάλα με το χέρι στην προσπάθεια του να αποφύγει τον αντίπαλο του. Στο 95’ ο Μπιτσάνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και απέναντι στον Αντωνόπουλο, επιχείρησε το διαγώνιο ψηλοκρεμαστό πλασέ ώστε να σκοράρει, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού άπλωσε τα χέρια απέκρουσε αρχικά και στη συνέχεια μπλόκαρε, γλιτώνοντας την ομάδα του από τρίτο γκολ.

Ζήτησαν πέναλτι σε χέρι

Στο 64’ ο Αλεξανδρόπουλος έκανε τη σέντρα στο α’ δοκάρι σχεδόν φάνηκε ο Σταθάς να ελέγχει την μπάλα, που του έφυγε από τα χέρια, κτύπησε στο έδαφος και όταν πήρε ύψος βρήκε στο χέρι του Κοστρίβα, ο οποίος αμέσως μετά την έδιωξε μακριά. Σε αυτή τη φάση είχαμε νέες έντονες διαμαρτυρίες από τους ερυθρόλευκους με τον πρόεδρο Θανάση Γκούζο να μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να ζητά εξηγήσεις από τον Καρβούνη. Ο διαιτητής δεν είδε παράβαση και αφού απομάκρυνε από τον αγωνιστικό χώρο και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού έδωσε συνέχεια στο ματς.

Βοηθοί διαιτητές ήταν ο Τσίρμπας και η Τσούκαλη.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Παντσιώτης, Ζαφειρόπουλος, Καράμπελας, Κοστρίβας, Μουστάκας, Δημόπουλος (56’ Πικιός), Αντωνίου (46' Μωραγιάννης), Μπιτσάνης, Μερκούρης (89’ Κάϊας), Κανανάι (56’ Παναγιωτόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αντωνόπουλος, Βέλμαχος (80’ Μπαζάνης), Σταυρόπουλος (83’ Αναγνωστόπουλος), Κολιός, Γαβράς, Ζέππος, Κ. Μάλαμας, Μπέρμπερη, Κορομηλάς (91’ λ.τρ. Ν. Μάλαμας), Αλεξανδρόπουλος, Μπούνας (46' Σκιάς).

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

-Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων τραυματίστηκε στο ώμο, ο Κώστας Κορομηλάς και μάλιστα η γιατρός του αγώνα ενημέρωσε και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

- Από τα όσα έγιναν στο α’ ημίχρονο, το ακυρωθέν γκολ, τον καταλογισμό του πέναλτι, κυρίως αυτές τις δύο φάσεις, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σκέφτηκε να πάρει τα δελτία της ομάδας του και να αποχωρήσει κάτι που μετέφερε τόσο στον προπονητή Γιώργο Γρηγορόπουλο και σε κάποιους παράγοντες της ομάδας, που ήταν στη κερκίδα, αλλά τελικά δεν το έπραξε, μιας και προβλέπεται τιμωρία σε περίπτωση αποχώρησης.

- Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν το γεγονός ότι ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος, λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα, συγκέντρωσε όλους τους παίκτες του έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών, ζήτησε από τον Καρβούνη να βγει στην πόρτα και τότε όλοι του φώναξαν “Ολυμπιακός” και έφυγαν.

-Τον αγώνα παρακολούθησε από την κερκίδα του “Πέτρος Γεωργανάς” ο προπονητής της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος. Εφυγε από το γήπεδο δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου.