Παρασκευή, 21 Δεκέμβριος 2018 12:34

AΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Το... γραμμάτιο της τύχης και η δίψα για την κούπα

Γράφτηκε από τον

Μετά από ένα χρόνο ο Απόλλωνας Καλαμάτας εισέπραξε το... γραμμάτιο της τύχης και ήταν αυτός που χαμογέλασε αυτή τη φορά στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιτελικού, παίρνοντας απέναντι στον Τσικλητήρα την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας.

Ηταν 20 Δεκεμβρίου του 2017, όταν ο Πάμισος νικούσε με 2-1 τον Απόλλωνα στη Μεσσήνη και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα προκρινόταν στον τελικό. Στην τελευταία φάση όμως ο Απόλλωνας έχασε τρομερή ευκαιρία με το Μανωλόπουλο να πιάνει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και από τα 5 μέτρα και τον Αντωνόπουλο να αποκρούει με το ένα χέρι και να δίνει το εισιτήριο στους Νησιώτες. Και φθάνουμε στον προχθεσινό ημιτελικό, όπου ο Μπάκας με κεφαλιά στο 92' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τον Απόλλωνα μετά από 3 χρόνια ξανά στον τελικό, με αντίπαλο τη "Μαύρη Θύελλα".

Μια μεγάλη πρόκριση για τον ιστορικό σύλλογο αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις στο 12' βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τέρμα του Χρήστου Τρίψα και χρειαζόταν στη συνέχεια τρία γκολ για να αποκλείσει τον Τσικλητήρα, με δεδομένο ότι είχε ηττηθεί στην Πύλο με 1-0.

Ο Τσουλάκος στο 30' ισοφάρισε σε 1-1, ο Μανωλόπουλος στο 62' έκανε το 2-1 και τούτο σε συνδυασμό με την αποβολή του Γεωργιάδη στο 64', έδωσαν δικαίωμα στην ελπίδα, για να έρθει ο Μπάκας στις καθυστερήσεις να πετύχει το πολυπόθητο 3-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας απέκλεισε την Τετάρτη την ομάδα που της στέρησε το κύπελλο στον τελικό της 4ης Μαρτίου του 2015, με τον Τσικλητήρα να παίρνει την κούπα στη διαδικασία των πέναλτι, μιας και ο κανονικός αγώνας και η παράταση ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα. Πλέον ο Απόλλωνας θα διεκδικήσει το Φεβρουάριο το τρόπαιο με τη "Μαύρη Θύελλα" που είναι το φαβορί, αλλά στις τάξεις του Απόλλωνα είναι λογικό να διψούν να πιουν νερό, αφότου έφθασαν στην... πηγή.

Σακελλαρόπουλος: “Να το απολαύσουμε”

Ο Τάκης Σακελλαρόπουλος που έχει υπηρετήσει την Καλαμάτα τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, θα βρεθεί για πρώτη φορά στον τελικό και σίγουρα θέλει να χαμογελάσει.

"Θέλαμε πολύ να πάμε στον τελικό και το πιστεύαμε. Παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, ξέραμε ότι αν κάναμε νωρίς το 1-1 θα είχαμε το χρόνο και τα ψυχικά αποθέματα για να το γυρίσουμε. Και το 1-1 και το 2-1 επιτεύχθηκαν σε καλά χρονικά σημεία, αλλά το 3-1 ήρθε στις καθυστερήσεις. Το πίστευα όμως και το σημαντικότερο το πίστευαν οι παίκτες, ότι έστω και στο τέλος θα τα καταφέρουμε", λέει στην "Ελευθερία" ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμάτας, που πριν πολλά χρόνια είχε οδηγήσει και το Πεταλίδι στον τελικό, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε και στον τελικό ήταν στον πάγκο του Πεταλιδίου ο Σπύρος Τσίκινης.

Ο Τάκης Σακελλαρόπουλος τονίζει στη συνέχεια ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον Απόλλωνα ο τελικός, αφενός γιατί κρίνεται ένας τίτλος και αφετέρου γιατί αντίπαλος θα είναι η "Μαύρη Θύελλα". "Πρέπει να το χαρούμε και να το απολαύσουμε και από εκεί και πέρα ότι βγει", λέει για το αντάμωμα με την Καλαμάτα, που είναι η νικήτρια του θεσμού τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο τελικός όμως αργεί ακόμα και στον Απόλλωνα στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής, όπου ο φιλόδοξος σύλλογος είναι αήττητος μετά από 12 αγωνιστικές, αλλά στο -4 από τον πρωτοπόρο Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Ως εκ τούτου η νίκη στο κυριακάτικο εντός έδρας ματς με τη Σπερχογεία είναι μονόδρομος.