Δευτέρα, 27 Ιανουάριος 2014 16:38

Ισόπαλοι 1-1 στη... λασπομαχία των Φιλιατρών Εράνη και Εθνικός Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον
Ισόπαλοι 1-1 στη... λασπομαχία των Φιλιατρών Εράνη και Εθνικός Μελιγαλά

Οπως και στον πρώτο γύρο έτσι και χθες Εράνη και Εθνικός Μελιγαλά αναδείχθηκαν ισόπαλοι και μάλιστα με το ίδιο σκορ 1-1, στη… λασπομαχία των Φιλιατρών.

Ενα αποτέλεσμα που δεν άφησε ευχαριστημένη καμία από τις δύο ομάδες. Την Εράνη γιατί δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο φινάλε και βάσει εικόνας έπρεπε να κερδίσει και τον Εθνικό γιατί έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου.
Τουλάχιστον το θετικό για την ομάδα του Αντώνη Μαυρέα ήταν πως δεν κέρδισε η πρωτοπόρος Κυπαρισσία και έτσι παρέμεινε στο μείον
4 από την κορυφή.

Πήγε στη δύναμη το ντέρμπι

Το χθεσινό ντέρμπι πήγε στη δύναμη και στα σκληρά μαρκαρίσματα, κάτι λογικό μιας και ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε τραγική κατάσταση με τους παίκτες των δύο ομάδων να επιδίδονται σε… λασπομαχία!
Οι "πράσινοι" είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Κόλλια. Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός ήταν νευρικός και παρότι είχε πιο πολύ ώρα τη μπάλα στα πόδια του δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις και να πατήσει με αξιώσεις την εστία του Αθανασόπουλου. Ομως στο 88' βρήκε τον τρόπο να αποφύγει την ήττα με διαγώνιο σουτ του Κωνσταντόπουλου, που είχε μπει αλλαγή στο
β' ημίχρονο.

Ανοιξε το σκορ με Κόλλια

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς έγινε στο 12' με τον Μουρούσια να φεύγει στην πλάτη της άμυνας περνώντας και τον Αθανασόπουλο που επιχείρησε έξοδο… Ο επιθετικός του Εθνικού έκοψε την μπάλα για τον
Ν. Εμμανουήλ, το σουτ του τελευταίου όμως κόντραρε σε σώματα.
Στο 20' ο Αλεξανδρόπουλος σέντραρε, ο Κόλλιας πήρε τη γυριστή κεφαλιά με τον Χρονόπουλο να μην προλαβαίνει για λίγο να στείλει
από κοντά με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 31' ο Κιούτακ έκανε κούρσα από δεξιά και συρτή σέντρα με τον Κόλλια να μην πιάνει καλά το πλασέ στο πρώτο δοκάρι… Ο Μητσέας όμως δεν μπλόκαρε (του έφυγε η μπάλα από τα χέρια λόγω και του γλιστερού τερέν) και ο επιθετικός της Εράνης, αν και πεσμένος στο έδαφος, με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Οι "κυανόλευκοι" διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του σκόρερ πάνω στο Μητσέα, όμως δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση.
Στο 41' ο Εθνικός ενώ έφευγε σε αντεπίθεση με τον Θανόπουλο, ο Γιάννης επιχείρησε τάκλιν και σταμάτησε άθελα του τη μπάλα με το χέρι… Ο διαιτητής δεν είδε την παράβαση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι προκαλώντας τις εντονότατες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Μάλιστα εκτός από το φάουλ έπρεπε να δώσει και κίτρινη κάρτα στο Γιάννη γιατί έκοψε αντεπίθεση. Η φάση αυτή άναψε για 2-3 λεπτά τα… αίματα με τον διαιτητή Πλακογιάννη να αποβάλει τον Μαυρέα για διαμαρτυρία.

Μεγάλη ευκαιρία με Κιούτακ

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με πολλές δυνατές μονομαχίες και την Εράνη να κρατά σχετικά εύκολα το προβάδισμα της. Μάλιστα η φιλιατρινή ομάδα ήταν αυτή που έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ σε δύο περιπτώσεις, ενώ ο Εθνικός περιορίστηκε σε εδαφική υπεροχή και προτίμησε να παίζει με βαθιές μπαλιές λόγω και της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου.
Στο 57' ο Μοροσάνου με βαθιά μπαλιά βρήκε στην περιοχή αμαρκάριστο τον Κιούτακ που έπιασε το γυριστό σουτ, όμως
ο Μητσέας έδιωξε σωτήρια με τα πόδια σε κόρνερ.
Εξι λεπτά αργότερα το φάουλ του Αλμπάν έφυγε μισό μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

"Χρυσή" αλλαγή ο Κωνσταντόπουλος

Τα λεπτά περνούσαν με τον Εθνικό να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά. Στο 80' ο Θανόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ και μετά από σύγχυση στην περιοχή οι Ντούζια και Δικαίος σούταραν με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα. Τελικά η ομάδα του Μελιγαλά έφτασε στην ισοφάριση στο 88' σε μία ανύποπτη φάση… Ο Θανόπουλος κέρδισε τη μπάλα με κόντρα από τον Κιούτακ, με τον Κωνσταντόπουλο να γίνεται αποδέκτης και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή να γράφει το 1-1. Μάλιστα στο 91' ο Εθνικός έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει το διπλό όταν ο Καραπετιάν μπήκε από δεξιά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Στρατή που από κοντά σούταρε ψηλά άουτ!

Διακριθέντες

Ο Κόλλιας έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Εθνικού, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν και οι Μοροσάνου, Αναστασόπουλος και Βλασσόπουλος. Από τον Εθνικό διακρίθηκαν οι Ν. Εμμανουήλ, Κωνσταντόπουλος και Θανόπουλος.
Ο διαιτητής Πλακογιάννης τα πήγε καλά σε γενικές γραμμές (σε ένα δύσκολο παιχνίδι με ένταση και συνεχείς διαμαρτυρίες) αν και δεν απέφυγε τα εκατέρωθεν λάθη, χωρίς πάντως να διαμορφώσει το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε πάντως να δείξει πιο συχνά την κίτρινη κάρτα μιας και έγιναν πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Οι βοηθοί Τσίρμπας και Αδαμόπουλος τα πήγαν καλά.
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Αλμπάν, Μπεγλεκτσής, Γιάννης,
Χρονόπουλος (78' Νικολόπουλος), Κιούτακ, Μοροσάνου, Κόλλιας
(87' Κωνσταντόπουλος), Αναστασόπουλος, Βλασσόπουλος, Αλεξανδρόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Μητσέας, Ο. Εμμανουήλ (25' λ. τρ. Δικαίος), Τσώνης (53' Κωνσταντόπουλος), Καραπετιάν, Μουρούσιας, Ντούζια, Κανελλόπουλος, Κουτίβας, Θανόπουλος, Μαραβέλας (74' Στρατής),
Ν. Εμμανουήλ.