Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2019 13:52

Πρόκριση στους “16” για τη μικτή Μεσσηνίας, 1-0 στη Λάκωνία (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με το εισιτήριο της πρόκρισης για τους “16” επέστρεψε από τη Λακωνία η μικτή Κ 16 της Μεσσηνίας, καθώς επικράτησε χθες με 1-0 της Λακωνίας σε νοκ – άουτ παιχνίδι για τη 2η φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής εθνικών ομάδων.

Η Μεσσηνία ήταν ανώτερη και πήρε τη νίκη χάρη σε γκολ του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στο 52’, ενώ είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στην επόμενη φάση, ενώ την προσεχή Τετάρτη θα ριχτεί στη μάχη της πρόκρισης και η Κ14, που θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Κορινθία. Να σημειωθεί ότι την ομάδα κοουτσάρισε στο γήπεδο των Αμυκλών ο τεχνικός διευθυντής Αγγελος Σκαφιδάς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του προπονητή Ηλία Μαστορέα. Στον πάγκο ήταν και ο γυμναστής Κώστας Μητρογιαννόπουλος.

Με την αποστολή ταξίδεψαν και οι υπεύθυνοι των μικτών ομάδων Ηλίας Αλεξανδρόπουλος και Αγγελος Γεωργόπουλος.

Οαον αφορά το ματς, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις στο 2ο λεπτό με την κεφαλιά του Ρουμελιώτη (από φάουλ του Ακριστινέι), που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 4’ ο Δημητρακάκης των γηπεδούχων δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Λακωνία έφθασε κοντά στο γκολ στο 31’, όταν από λάθος ο Ρόντος τροφοδότησε τον Δημητρακάκη, που απέφυγε έναν αντίπαλο μπήκε στη περιοχή και έκανε το συρτό σουτ, αλλά ο Λάππας απέκρουσε με το πόδι.

Στην επόμενη φάση ο Ρουμελιώτης έπιασε την κεφαλιά από κόρνερ του Ακριστινέι, με την μπάλα να περνά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 36’ ξανά από κόρνερ του Ακριστινέι, ο Ρουμελιώτης έκανε το πλασέ, όμως πρόλαβαν και έδιωξαν στη γραμμή οι αμυντικοί.

Η Μεσσηνία συνέχιζε να πιέζει και στο 40’ ο Κωστέας με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με "χρυσό" σκόρερ τον Ρουμελιώτη

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων καρποφόρησε στο 52’. Ο Θεοδωρόπουλος σέντραρε και ο Ρουμελιώτης με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ της Λακωνίας.

Μετά το 0-1, η Λακωνία είχε ευκαιρία στο 64’ με το Δημητρακάκη να βγαίνει τετ α τετ με τον Λάππα, που ήταν εκτός εστίας, αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε χτύπησε στο στήθος του τερματοφύλακα της Μεσσηνίας. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μεσσηνία από ένα ακόμα στημένο του Ακριστινέι (φάουλ) απείλησε με το Ρουμελιώτη, που δεν έπιασε όμως όπως θα ήθελε το πλασέ στην κίνηση. Στο 78’ το σουτ του Ακριστινέι έφυγε δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών.

Η μόνη στιγμή που κινδύνεψε σοβαρά η Μεσσηνία για ισοφάριση ήταν στο 70’ , όταν από σέντρα του Αντωνίου, ο Καλύβας στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε με τη κεφαλιά την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών για να διώξει στη συνέχεια σε κόρνερ με γροθιές ο Λάππας. Από το κόρνερ του Αντωνίου, ο Δημητρακάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λάππας ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Νίκος Αυγερινός με βοηθούς τους Νίκο Αθανασίου και Μάριο Παπαγεωργίου, όλοι από την Αρκαδία.

ΛΑΚΩΝΙA: Λάτσης Γρεβενίτης, Μαρτσούκος Κουλούρης, Γορανίτης, Δ.Π. Αντωνίου (72’ Μπουτσικάρης), Κουτσοβασίλης (72’ Τσίγκος), Χαντζής Ρόντος (54’ Σταθάκης) Δημητρακάκης Χατζησιμιώτης (80’ Ι. Αντωνίου).

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Λάππας, Σκοπετος, Οικονομέας Καλύβας Στυλιανόπουλος, Ακριστινέι, Θεοδωρόπουλος (54’ Σταματελόπουλος), Κοσμόπουλος Ρουμελιώτης (73’ Σαούτης), Κωστέας, Καρύδης (73’ Αρβανίτης).